IDF verijdelt aanval van sluipschutters vanuit Syrië op de Golan Hoogtes

De IDF verijdelde een sluipschutteraanval vanuit een voertuig nabij de Syrische grens in de noordelijke Golan. IDF-helikopters namen een civiel voertuig onder vuur dat na de mislukte aanvalspoging volledig uitbrandde. De twee inzittende terroristen zouden hierbij omgekomen zijn.

Buurtbewoners en toeristen melden explosies in het Hermon-gebied. “We identificeerden een poging tot een aanval van een sluipschutter vanuit Syrië naar de Golanhoogte in het noorden van Israël. In reactie daarop richtten onze soldaten zich alleen op het voertuig dat betrokken was bij de poging tot aanval”, tweette de IDF-woordvoerder.

Minister van Defensie Naftali Bennett (Yamina) reageerde op de poging tot aanval in de Golan:

Zelfs op de verkiezingsdag proberen onze vijanden ons pijn te doen, de burgers van Israël te kwetsen en ons dagelijks leven te verstoren. Zelfs op deze dag, zoals in alle tijden van het jaar, zullen we de handen van de vijand afsnijden en hen niet toestaan ​​onze routine te verstoren. We zullen de burgers van de staat Israël veiligheid blijven bieden.

Op 19 november 2019 werden vanop de Golan Hoogtes door terroristen vier raketten afgeschoten vanuit Syrië naar Noord-Israël. De raketten werden onderschept door het luchtverdedigingssysteem van de Iron Dome.

Israël heroverde de Golan op Syrië in 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog. Op 14 december 1981 werd de Golan Heights Law aangenomen en werd het gebied geannexeerd door Israël bij gebrek aan vredeswil van het Syrische regime. Onlangs erkende de VS de Israëlische soevereiniteit over de Golan, tegen de zin in van de VN, Rusland en door de Europese Unie.


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF: Attempted sniper attack in Golan Heights” van 2 maart 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelSniper attack thwarted in the Golan: Muslim terrorists eliminated in Quneitra” van 2 maart 2020 op de site van Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.