Syrië gekozen tot VN-forum over de bescherming van mensen tegen misbruik

Dezelfde Syrische regering die thans zonder onderscheid vier miljoen van haar eigen burgers in Idlib bombardeert, verwerft thans een hogere functie in een VN-comité dat belast is met het handhaven van de fundamentele mensenrechten in het verzetten tegen de “onderwerping, overheersing en uitbuiting” van volkeren.

Het Special Committee on Decolonization, een 24-landenforum, wil onder andere de Amerikaanse Maagdeneilanden, Guam en Amerikaans-Samoa ‘dekoloniseren’.

Een waakhondgroep bekritiseert VN-chef Antonio Guterres die afgelopen vrijdag zijn zegen had uitgesproken tegenover het 24-landencomité dat dictatoriale mensenrechten schendende landen zoals Iran, China en Rusland tot zijn leden rekent, terwijl het door acclamatie de VN-vertegenwoordiger Bashar Ja’afari van het genocidale regime aanstelt in een leidinggevende functie.

De verkiezing van de Syrische ambassadeur Bashar Ja’afari vond afgelopen vrijdag plaats in de openingssessie van 2020 van het Speciaal Comité voor dekolonisatie van de VN. “De vos aanstellen als bewaker van het kippenhok,” dat kan nooit goed aflopen.

Ik kan niet genoeg benadrukken mijn persoonlijke en oprechte toewijding aan uw werk, dat ik op de voet blijf volgen,” zei Guterres tegenover het forum. “Ik blijf naast u staan als u nog een duw geeft om het kolonialisme voor eens en voor altijd uit te roeien … Ik wens u veel succes voor deze 2020-sessie.” De vertegenwoordigers van de koloniserende staten China, Rusland en Iran juichten de speech van Guterres luid toe… 😦

UN Watch, de in Genève gevestigde mensenrechtengroep, roept Guterres, de Amerikaanse ambassadeur Kelly Craft en de EU-ambassadeurs op om de “absurde en moreel obscene” verkiezing van Syrië voor een VN-comité te veroordelen. Mensen beschermen tegen misbruik – een propaganda-overwinning die nu al wordt uitgebazuind door het Assad-regime.


Bronnen:

♦ naar een artikelSyria elected to UN forum on protecting people from abuse” van 28 februari 2020 op de site van UN Watch

Een gedachte over “Syrië gekozen tot VN-forum over de bescherming van mensen tegen misbruik

 1. We kunnen allemaal meekijken hoe de VN haar eigen graf aan het graven is….en dat zal wel lukken met al die moordregimes aan het roer.

  Zolang de VN in deze vorm blijft bestaan en “”functioneren”” hebben arme, hongerige mensen, vluchtelingen én despoten niets te vrezen.

  De VN was ooit een organisatie opgericht na WO2 met de beste intenties voor vrede & mensheid.

  Wat een puinhoop hebben ze ervan gemaakt!

  De VN is voor 80% deel van de wereld problemen door ze in stand te houden.

  De VN heeft nog géén enkel probleem opgelost of conflict voorkomen.

  De VN is een PR organisaties voor celebreties geworden.

  De VN is een veilige haven met een witwas mechanisme voor dictators, moordenaars & despoten regimes.

  De VN is een walhalla voor “diplomaten” die voor een goed salaris kunnen genieten van de geneugden in NY, die ze thuis niet hebben.

  Deze organisatie in deze vorm moet ontbonden worden.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.