Geen verkiezingen in Israël zonder de raketten van Islamitische Jihad…

Een raket werd afgeschoten door moslimterroristen in Gaza richting Zuid-Israël. Een Code Rood-waarschuwing is alleen geactiveerd in de Home Front Command-app voor open gebieden. Volgens de eerste rapporten werd de raket afgevuurd vanuit Oost-Khan Yunis en voortijdig ontplofte in een open gebied nabij Sufa, Gaza.

Kort geleden werd een mislukte lanceringspoging gedetecteerd vanuit de Gazastrook, die in de Gazastrook landde. Als gevolg van de lancering werd zo nodig een waarschuwing geactiveerd in de Home Front Command-app en alleen in open gebieden”, zei de IDF-woordvoerder in een verklaring.

Vorige week schoot de islamitische Jihad-terreurgroep sinds zondag meer dan 100 raketten af ​​naar Zuid-Israël. In reactie daarop richtte Israël zich op islamitische Jihad-terreurdoelen in zowel Syrië als Gaza, waarbij drie moslimterroristen werden geëlimineerd.

De IDF-woordvoerder kondigde een algemene sluiting van het Judea- en Samaria-gebied en de sluiting van overtochten naar de Gazastrook aan bij de 23e Knesset-verkiezing die vandaag maandag 2 maart plaatsvindt.

De woordvoerder van de IDF zegt dat in overeenstemming met de beoordeling van de veiligheidssituatie door het politieke echelon, een algemene sluiting zal worden opgelegd aan het gebied van Judea en Samaria en dat de overtochten naar de Gazastrook zullen worden afgesloten vanaf maandag 2 maart 2020.

De sluiting zal beginnen om Middernacht (in de nacht tussen zondag en maandag). Het openen van de overtochten en het opheffen van de sluiting zal plaatsvinden op dinsdag 3 maart 2020 om middernacht (op de nacht tussen maandag en dinsdag), afhankelijk van de beoordeling van de situatie en in overeenstemming met de gebruikelijke openingstijden.

Tijdens de sluiting is doortocht alleen toegestaan ​​in humanitaire, medische en uitzonderlijke gevallen, onder voorbehoud van goedkeuring door de coördinator van overheidsactiviteiten in de gebieden.


Bronnen:

♦ naar een artikelRocket fired by Muslim terrorists from Gaza hits open area in southern Israel” van 1 maart 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelIDF announces general closure of Judea and Samaria on election day” van 1 maart 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Yoav Limor “The Gaza Strip could go up in flames at any time” van 25 februari 2020 op de site van Israel Hayom