Na België en Nederland slaat de coronavirus HYSTERIE nu ook toe in Israël

De coronavirus hysterie lijkt stilaan Israël in de ban te krijgen. Hoewel het virus enkel een stevige griep is maar geen feitelijke bedreiging vormt voor normale gezonde mensen, worden er thans al vergelijkingen gemaakt met de Spaanse griep van 1918 (283.000 doden in België) en zelfs met de Middeleeuwse pest (1347-1351) toen zowat een derde van de Belgen omkwam.

Met het cornonavirus lijkt het dus allemaal wel mee te vallen. Uit een stand van zaken blijkt dat volgens Johns Hopkins CSSE vandaag er momenteel wereldwijd 86.986 mensen besmet geraakt, waarvan het overgrote deel Chinezen. Meer dan 36.000 mensen zijn al genezen verklaard. Het aantal doden is gestegen naar ruim 2.979.

Echter in Nederland bv. sterven jaarlijks ongeveer 20.000 mensen aan een ziekte die door roken werd veroorzaakt. Jaarlijks sterven ca. 38.000 mensen aan hart- en vaatziekten en 47.000 aan een of andere kankerziekte. In Nederland sterven in totaal jaarlijks 150.000 mensen en in België 105.000. Dàt zijn pas cijfers om je zorgen over te maken!

Video: De waarheid over het Coronavirus en
hoe u vakkundig voor de gek wordt gehouden

De disproportionele angst om besmet te raken en eraan te sterven slaat alle records. Maar de hysterie (lees: coronafobie) ontwricht wel de economie en het maatschappelijk leven en dat ook in Israël, hoewel daar momenteel slechts 7 mensen geïnfecteerd werden met corona, zoveel als België (2) en Nederland samen(7).

Gekende griep pandemiëen

Israël corona
Vrijdag was er een “zorgwekkende piek” (van 3 naar 7)  in Israëlische coronavirusgevallen, omdat bij vier burgers de nieuwe coronavirus in Israël werd gediagnosticeerd, meldde het ministerie van Volksgezondheid.

♦ Shimon Dahan keerde terug uit quarantaine in Japan nadat hij werd verondersteld ‘hersteld’ te zijn, na zijn infectie met het virus op het Diamond Princess-cruiseschip en de daaropvolgende quarantaine in Tokio. De man vloog naar huis naar Israël nadat hij was vrijgelaten uit quarantaine en is de derde bij wie de diagnose werd gesteld dat hij het virus had onder de passagiers die werden teruggebracht van het belaagde cruiseschip.

♦ Netta Barzilai annuleerde zaterdag haar optreden in Kroatië’s nationale pre-Eurovisie songfestival vanwege de angst voor het nieuwe coronavirus, meldde Channel 12 zaterdagmiddag. Volgens Channel 12 besloot Barzilai, die het Eurovisie Songfestival naar Israël bracht na het in 2018 te hebben gewonnen, haar optreden in de show te annuleren nadat er dinsdag verschillende gevallen in Kroatië waren ontdekt.

♦ De twee laatste etappes van de 2020 VAE Tour werden geannuleerd door het bestuursorgaan Union Cycliste Internationale van het wielrennen nadat twee Italiaanse ‘medewerkers’ op de tour werden verdacht van het oplopen van het coronavirus. De tour, met 140 van de grootste sterren van de sport en een Israëlisch fietsteam Israel Start-Up Nation, werd tot een gierende stop gezet na de twee virale tests die werden gegeven “in het belang van de gezondheid van de renners en hun personeel.”

De Israel Cycling Academy presenteerde in december 2019 hun line-up voor de 2020 de Tour de France – met veteranen van wereldklasse zoals de Duitser Andre Greipel (157 individuele overwinningen), de Ier Dan Martin (een top-10 finisher in de 2018 Tour) , evenals de twee meest getalenteerde opkomende renners van Israël in Guy Sagiv en Guy Niv.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Idan Zonshine “Israeli who recovered in Japan develops coronavirus again” en een artikelNetta Barzilai cancels performance over coronavirus fears” en een artikel van Zachary Keyser “UAE Tour final stages cancelled due to two ‘suspected’ coronavirus cases” van 29 februari 2020 op de site van The Jerusalem Post

12 gedachtes over “Na België en Nederland slaat de coronavirus HYSTERIE nu ook toe in Israël

 1. Het Corona virus heeft Israel al veel langer in de ban dan Nederland/Belgie omdat veel Israelische passagiers op dat Cruise ship Diamond Princess vast zaten.

  Bovendien was Israel een van de éérste landen met drakonische maatregelen (Z-Koreanen e.a. mochten land niet in, quarantaine, etc.etc.)…..en toch kan je het maar moeilijk tegen houden.

  Dit werd door een enkele ignorante buitenlandse gezagdrager vergeleken met de Holocaust waar landen hun grenzen sloten voor Joden die voor het Nazi regime vluchtten.

  In vergelijking met het jaarlijke Influenza virus waar jaarlijks tussen de 20.000 & 100 000 mensen aan sterven, is het inderdaad allemaal zwaar overtrokken, wat niet wil zeggen dat men het niet moet inperken om dit soort getallen te voorkomen.

  Laten we hopen dat er snel een vaccin word gevonden.

  Like

 2. niet akkoord met het artikel of uw commentaar.
  In feite wordt de gestage opmars van het virus geminimaliseerd door de overheid.
  Vorige week nog mocht ik horen van dat De Block vrouwmens dat het allemaal niet zo erg is, kon de linkse multikuller “viroloog” Van Ranst Marc zijn ding doen op de BRT en het was terug bijna “het zal wel koelen zonder blazen”.
  Ik herinner me nog als gisteren met de Tsernobyl nucleaire ramp dat in Belgie geen mens zijn koe of varken of wat dan ook moest binnenhouden, niemand werd geadviseerd om geen groenten uit de moestuin te nuttigen, maatregels die in de ons omringende landen ASAP genomen werden.
  Zal vast iets te maken hebben met de magische grens die het onding belgie beschermde tegen alles, nucleaire fall-out, pedofilienetwerken (jaren ’90) en nu niks aan de hand want “het is allemaal wat overroepen”.
  NIKS VAN ik zie een overheid die aan het downplayen is !
  Wat denk je waarom een overheid liever zo zaken minimaliseert om paniek (met alle gevolgen vandien) te vermijden.

  Like

  1. Als deze griep is uitgewoed kunnen we de balans opmaken of het wel degelijk zo’n vreselijke dodelijke en besmettelijke ziekte was zoals vandaag wordt beweerd, of dat het enkel een stevige griep is geweest.

   Bovendien zijn de huidige maatregelen en het isoleren en opsluiten van mensen en zelfs afsluiten van steden, landen en grenzen, ook bij de gewone griep nuttig.

   Te bedenken dat bij de jaarlijkse gewone griep wereldwijd zo’n 290.000 tot 650.000 doden vallen, zou men hier vele mensen het leven kunnen redden.

   Like

   1. Denk je echt dat de overheid in China draconische maatregels neemt omdat ze daar “panikeren” of denken dat het een “griepje” is.
    Chinezen kunnen wat hebben maar het is duidelijk dat ze in deze de ernst goed inschatten.

    Like

    1. Ik heb nog steeds het gevoel dat het schieten met een kanon op een vlieg is. De media vliegen hier zo massaal op dat er nu zowat overal paniek reacties komen.

     Elk nieuw geval wordt ongelooflijk breed uitgemeten in de pers, kranten, radio en TV. Disproportionele berichtgeving heet zoiets. En de mensen happen toe want mensen zijn van nature schrikachtig.

     Genetisch en evolutionair bepaald is de mens een prooidier. We worden bejaagd net zoals andere zoogdieren zoals konijnen, paarden en varkens.

     Tienduizenden jaren lang werd onze soort – Homo Sapiens Sapiens – bejaagd door vreselijke roofdieren. De enige kans om te overleven was samenhokken, ons verschuilen in grotten en bomen en de vlucht vooruit. Dat doen we nog altijd. Instinctief. Het zit in onze genen.

     Een onzichtbare vijand zoals een virus of bacterie daar worden we gek van. “Misschien worden we wel van binnenuit opgegeten? Is er niks aan te doen?” gevolgd door draconische maatregelen en reacties.

     Ik herinner me nog de vorige periodes ten tijde van SARS en Varkensziekte. Tientallen miljoenen mensen zouden sterven. Niks van aan, maar de media, politici en de medicijnen industrie deden gouden zaken en doen dat nu weer. En de hysterie doet de rest.

     Like

     1. We mogen al eens van mening verschillen zonder aan de essentie van deze blog te raken 😉
      Tijd zal raad geven maar ik wil nog eens benadrukken dat de Chinezen (de overheid) echt wat kan hebben (los van de Oosterse mentaliteit).
      Als ik dan vaststel hoe ze daar zonder veel tijd verliezen in no time noodhospitalen optrekken en complete dorpen/steden isoleren (ook in deze is de snelheid van handelen een opmerkelijke factor), stel ik mezelf de vraag niet (meer) dat het een onschuldig griepje is.
      Iedereen weet hoe erg de Chinese overheid begaan is met het lot of welzijn (ironie uiteraard) van haar eigen burgers dus, mag ik gerust schrijven dat het me meer als bevreemd hoe ik nu zie wat er gebeurd.
      Griep… ik denk dat het meer is…
      Hoe ze in de eu reageren (NIET dus) is tekenend voor een zooitje ongekozen despoten die nog steeds prevelen dat de grenzen niet hermetisch mogen afgesloten worden, niet moeilijk want dan zouden hun geliefkoosde islamieten (tandartsen en apothekers die “onze pensioenen gaan redden”) niet meer binnen kunnen.
      Los van corona of griep weet ik dat we op meer als een hellend vlak zitten in de eu, we stevenen af naar Dantes Inferno.

      Like

      1. Terwijl ik dit schrijf zijn er weer 20 mensen in België en Nederland gestorven aan griep, de gewone wintergriep dus maar waar verder niemand (overdreven) aandacht aan schenkt.

       Gewoon een beetje afstand nemen en je niet laten meeslepen, maar de feiten nuchter bekijken en alert blijven en… handen wassen met salpeterzuur en uw partner niet meer den drie keer per dag zoenen. 🙂

       Geliked door 1 persoon

      2. “… je niet laten meeslepen, maar de feiten nuchter bekijken…”

       Dat valt nog wel mee, heb al op heel jonge leeftijd mijn eigen koers gevolgd en lemmingen zijn voor mij een te mijden soort 😉
       Anderzijds is voorzichtigheid is wel geboden omdat we niet meer van de jongste zijn (hoewel ben van een goed bouwjaar 🙂

       Geliked door 1 persoon

 3. Of herinner je de heisa om de Mexicaanse griep (aka varkensgriep) in 2009. Wat een ellende was dat. Paniek alom. Europa verbood reizen naar de VS en Mexico,

  In januari 2010 stelde Wolfgang Wodarg, een Duitse plaatsvervanger die is opgeleid als arts en nu voorzitter van de gezondheidscommissie van de Raad van Europa, dat grote bedrijven een ‘paniekcampagne’ hadden georganiseerd om druk uit te oefenen op de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om een ‘valse pandemie’ te verklaren om vaccins te verkopen.

  Like

 4. Bij de Mexicaanse griep was er onnodige paniek en moest per se een snel vaccin gemaakt worden. Onnodige kosten gemaakt. Nu hebben we te maken met een epidemie met een sterftecijfer dat veel hoger is dan de griepen van de afgelopen decennia. En dan is oppassen zeker de moeite waard. Anders kunnen de crematoria en begraafplaatsen de nieuwe sterfgevallen niet aan.

  Like

  1. Over dat het sterftecijfer. Bij een gewone griep sterft gemiddeld zo’n 0,2 procent van de mensen die ziek zijn. Van de 500.000 mensen die in België de griep hebben, sterven dus jaarlijks zo’n 1.000 mensen.

   De meest recente sterftecijfers uit Italië – het Europese land met de meeste besmettingen momenteel – is 2,6 procent. Onderzoekers denken wel dat het eerder op 2 procent ligt, of misschien nog lager.

   Stél dat het gaat om 2 procent en stél dat die 850.000 Belgen besmet zijn – als de overheid dus niets zou ondernemen – dan zou het in ons land alleen gaan om 17.000 doden.

   https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/02/waarom-zoveel-ophef-over-coronavirus-als-het-gewoon-een-griep-is/

   Echter in Zuid-Korea spreekt men over 0,5% sterftecijfer. Dan lijkt het weer meer op een normale griep.

   https://globalnews.ca/news/6617825/coronavirus-covid-19-death-risk-mortality/

   Like

Reacties zijn gesloten.