Japan draagt ​​€ 20,3 miljoen bij aan de frauduleuze UNRWA

De Japanse regering heeft donderdag een bijdrageovereenkomst getekend voor een bedrag van US $ 22,4 miljoen (ca. 20,3 miljoen euro) met het Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) van de Verenigde Naties.

Het evenement vond plaats in ‘Oost-‘Jeruzalem in aanwezigheid van Masayuki Magoshi, de Japanse gezant van de Palestijnse Autoriteit (PA), en Christian Saunders, waarnemend UNRWA-commissaris-generaal.

Deze belangrijke bijdrage levert vitale financiering voor de levering van UNRWA-diensten aan Palestijnse vluchtelingen in Syrië, Libanon, Jordanië, Gaza en de Westelijke Jordaanoever, inclusief Oost-Jeruzalem. Van de totale donatie zal meer dan US $ 4,2 miljoen UNRWA ondersteunen in Syrië voor 2020, en US $ 7,6 miljoen wordt toegewezen aan de Emergency Response for Humanitarian Assistance van het Agentschap in 2020 in Gaza, ” zei de UNRWA in een verklaring.

Plaatje hierboven: De vertegenwoordiger van Japan in Palestina, Masayuki Magoshi (links) en Christian Saunders (rechts), waarnemend UNRWA-commissaris-generaal (rechts), ondertekenden een bijdrageovereenkomst van US $ 22,4 miljoen ter ondersteuning van UNRWA-diensten voor Palestijnse vluchtelingen op het UNRWA-hoofdkantoor in Oost-Jeruzalem op 27 januari 2020 [beeldbron: © 2020 UNRWA/Marwan Baghdadi]

Ik ben blij dat deze bijdrage de belangrijke activiteiten van UNRWA op alle vijf de bedrijfsonderdelen ondersteunt. Deze bijdrage toont het sterke engagement van Japan om UNRWA te ondersteunen en zijn essentiële operaties om Palestijnse vluchtelingen te helpen,” zei Magoshi.

Saunders zei: “De ondersteuning van de Japanse regering aan UNRWA is uiterst actueel en genereus. Het is dit soort ondersteuning dat bijzonder nuttig is voor het Agentschap, omdat het UNRWA in staat stelt om op verschillende zeer kritieke gebieden vooruitgang te boeken, waaronder gezondheid, onderwijs, ons humanitaire noodhulpprogramma en duurzame ontwikkeling.

De VS, die voorheen UNRWA de grootste bijdrage leverde, sneed in 2018 een volledige $ 300 miljoen aan financiering aan het agentschap, waardoor het vastzat voor contant geld en andere landen vroeg om te helpen het gat te vullen. Saunders zei onlangs dat UNRWA geconfronteerd wordt met de ergste financiële crisis in haar geschiedenis en een begrotingstekort heeft van $ 332 miljoen.

Saunders heeft tijdelijk het roer van UNRWA overgenomen nadat de Zwitserse onderdaan Pierre Krahenbuhl vorig jaar werd verdreven vanwege beschuldigingen van ‘ernstige ethische misbruiken’ door het management in een VN-ethisch rapport. Naast de beschuldigingen van verduistering is UNRWA ook berucht om zijn anti-Israëlische activiteiten.

Tijdens de contraterrorisme-operatie Protective Edge van 2014 werden Hamas-raketten ontdekt in een schoolgebouw van UNRWA. Evenzo werd een UNRWA-kliniek met booby-traps tot ontploffing gebracht, waarbij drie IDF-soldaten werden gedood.

Afgezien van de enorme hoeveelheden explosieven verborgen in de muren van de kliniek, werd onthuld dat het bovenop tientallen terreurtunnels stond, waaruit blijkt hoe UNRWA nauw is ingebed in Hamas.

Plaatje hierboven: Jeruzalem, 2 mei 2018. Premier Shinzo Abe en zijn Israëlische tegenhanger, Benjamin Netanyahu, schudden elkaar de hand voorafgaand aan hun gesprekken over vrede in het Midden-Oosten en cybersecurity [beeldbron: AFP]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Ariel “Japan to contribute $22.4 million to UNRWA” van 28 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelJapan contributes over US$ 22.4 million for health, education and emergency humanitarian assistance” van 27 februari 2020 op de site van UNRWA

♦ naar een artikel “History of the Jews in Japan” en een artikel “Antisemitism in Japan” from Wikipedia, the free encyclopedia

♦ naar een artikel “Japan-Israel Relations (Basic Data)” op de site van Ministry of Foreign Affairs – Japan

♦ naar een artikel van Federico Maccioni “Israel sets target of $1 billion in exports to Japan in coming year” van 16 januari 2019 en een artikel van Shoshanna Solomon “Mitsubishi, other Japanese firms visit Israel to strengthen business ties” van 14 januari 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Israel, Japan Sign Digital Health Tech, Cybersecurity Deals” van 17 januari 2019 op de site van The Jewish Press

2 gedachtes over “Japan draagt ​​€ 20,3 miljoen bij aan de frauduleuze UNRWA

  1. Japan schenkt EUR 20.3 miljoen aan UNWRA.

    af: 10 miljoen voor Abbas pensioen.
    af: 10 miljoen voor Hamas raketten.

    300.000 voor Humanitaire hulp & school educatie van palestijnen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.