Londense universiteit SOAS opent zijn deuren voor EUROPAL en neonazistisch antisemitisme

SOAS organiseert op 7 maart een lezing van een promotor van nazi- en KKK antisemitische theoriëen. De SOAS University of London is ’s werelds toonaangevende instelling voor de studie van Azië, Afrika en het Midden-Oosten.

Het evenement wordt aangekondigd als een studentenworkshop die pleitbezorger is voor ‘Palestina’, maar deze aan Hamas gekoppelde groep -EUROPAL – heeft eerder een boekje gepubliceerd waarin harde neo-nazi antisemitische ideeën worden gepromoot. SOAS staat bekend als een broeinest van antisemitisme. Het heeft de schande dat het een universiteit is in centraal Londen, waar Joodse studenten hebben gezegd dat ze “bang zijn om de Davidster te dragen en Hebreeuws te spreken“.

Jarenlang loopt SOAS voorop in vijandige campusactiviteiten. Ik heb te veel giftige gebeurtenissen gezien om ze allemaal op te sommen – terroristen worden daar geëerd en platforms worden gegeven aan een eindeloze stroom antisemitische sprekers. Maar zeker – er moet een rode lijn zijn die ze niet zullen overschrijden – zelfs bij SOAS? Dat lijkt niet het geval te zijn.

Over twee weken organiseren ze een evenement door een organisatie – EUROPAL – dat werd opgevangen voordat antisemitisme werd verspreid. Om respect voor Joden om te zetten in absolute spot, komt EUOPAL op de campus van SOAS om studenten te leren over – ja, je raadt het al – antisemitisme.

Het evenement dat op 7 maart aanstaande zal plaatsvinden, wordt beschreven als een ‘studentenworkshop’ – waarmee andere studenten worden geleerd hoe ze betere pleitbezorgers voor ‘Palestina’ kunnen zijn. Het wordt mede georganiseerd door de SOAS Palestine Society.

De eerste twee sessies die worden gepresenteerd, gaan over methode, levering en BDS – wat betekent dat ze vol zitten met de gebruikelijke leugens en propaganda die we allemaal gewend zijn. Het blijft hartverscheurend dat studenten dit soort a-historisch en demoniserend afval krijgen in een leeromgeving – maar niets nieuws voor SOAS. Het echte probleem doet zich voor in de derde sessie die over ‘antisemitisme’ gaat:

EUROPAL Forum onderwijst studenten over antisemitisme, wat betekent dat dit evenement niet gaat over de geschiedenis van een conflict, of anti-Israël belangenbehartiging, maar eerder expliciet over anti-joods racisme. Dus wie is dat EUROPAL Forum en waarom zijn ze gekwalificeerd om evenementen over antisemitisme te houden?

EUROPAL
EUROPAL Forum bestaat al sinds ongeveer 2014. Het wordt gerund door Zaher Khalid Birawi. Birawi wordt vaak genoemd in het rapportTerroristen in Maatpak‘ dat onlangs is uitgegeven door het Israëlische ministerie voor strategische zaken. Hij is een van die figuren met nauwe banden met Hamas, die de Britse ‘hard-left’ met de terroristische groep verbindt.

Dit plaatje hieronder werd genomen in Gaza en toont de leider van Hamas, Ismail Haniyeh die naast Birawi staat ​​- die enkele sleutelfiguren uit de Palestina-solidariteitscampagne met zich mee heeft meegebracht:

Het informatiecentrum Meir Amit Intelligence and Terrorism noemt Birawi een ‘’filiaal” van zowel Hamas als van de (Egyptische) Moslim Broederschap. ‘Terroristen in Maatpak’ noemt hem een ​​”bekende supporter van Hamas”. Het is de moeite waard om door die documenten te bladeren voor een geschiedenis van zijn activiteit.

Gezien deze banden is het onvoorstelbaar dat organisaties zoals deze, hun haat op een Britse campus zouden mogen verspreiden. Dit is een klassieke radicaliseringstechniek. EUROPAL krijgt toegang tot studenten – ze verzachten lichtjes hun boodschap – krijgen nieuwe rekruten – en bewaren hun hardere woorden voor hun nieuwe rekruten op evenementen die ze elders houden.

EUROPAL en antisemitisme
Wat is EUROPAL’s begrip van antisemitisme? Afgezien van de banden met terreurgroepen, hoeven we niet ver te zoeken naar bewijs dat deze mensen jodenhaat verspreiden.

In maart 2019 hield FOSIS hun jaarlijkse Palestina-conferentie, mede georganiseerd door Olive. Het vond plaats op Kings College. Op deze conferentie werd een boekje uitgegeven met de titel ‘Basic Facts on the Palestine issue’. Het is geschreven door Dr. Mohsen Mohammad Saleh.

De auteur is algemeen directeur van de islamitische strategische denktank ‘Al-Zaytouna’. Uit zijn uitgebreide geschriften is duidelijk dat hij ook solide banden heeft met Hamas-leiders. De tekst zelf is aanstootgevend en verheerlijkt en legitimeert terrorisme. De auteur benadert het conflict vanuit een overweldigend politiek islamistisch perspectief.

Er is staat hier helemaal niets in over vrede of gelijkheid. Dit gaat over de islamitische heerschappij, eigendom en verovering om het zionisme volledig uit “heel Palestina” te verdrijven. Het boek bespot Joodse claims op het land en als het gaat over de oorsprong van het Joodse volk op pagina 7 – promoot het de gekende antisemitische Khazar-mythe:

Het pamflet werd gepubliceerd door EUROPAL, de aan Hamas gekoppelde groep die SOAS beschouwt als een autoriteit op het gebied van antisemitisme: u kunt het pamflet hier downloaden:

Het is onvoorstelbaar dat dit soort materiaal op een Londense campus mag worden verspreid.

De Khazar-mythe en de Nazi-Arabische alliantie
Deze mythe suggereert dat Joden niet uit Judea komen, maar eerder uit een massale bekering van nomadische stammen rond het Zwarte Zeegebied in de 8ste eeuw na Chr. De Khazar-mythe verspreidde zich waar het werd gezien als een nuttige tegenhanger van de zionistische argumenten over Brits Palestina.

Het is duidelijk totale onzin. Zelfs als de dwaasheid – en het inherente racisme – van het argument zelf buiten beschouwing worden gelaten, is de meerderheid van de Joden in Israël niet eens Ashkenazi. Op typische antisemitische wijze zijn de ‘Khazaren’ gedemoniseerd tot een ‘oorlogsachtig ras’ dat zich bezighoudt met ‘fallische aanbidding’.

Dit soort ranzig antisemitisme is tegenwoordig te zien in harde islamitische anti-Israëlische propaganda. Het is eng om te denken dat de persoon die het gemene stuk in de eerder geleverde link schreef, wordt gecrediteerd als zijnde de “Voorzitter van de Palestijnse Encyclopedie”.

Hoe deze Mythe zich verspreidde in Islam
De meeste Arabische anti-zionistische argumenten waren oorspronkelijk politieke argumenten. Ze concentreerden zich op de McMahon-correspondentie, Balfour of Arabische rechten op onafhankelijkheid. Het gebruik van antisemitische ideologieën zoals de Khazar-mythe in islamistisch schrift is een neonazistische invloed en vond later plaats.

De nazi-apoloog Benjamin H Freedman is gecrediteerd als de persoon die deze kwakkel heeft doorverkocht aan de Arabieren (brief van de Amerikaanse ambassade in het Britse archief, FO371 / 522557). Iedereen die in een riool van pure antisemitische haat wil zwemmen, kan de toespraak van Freedman uit 1961 in het Willard Hotel in Washington beluisteren of hier lezen.

Wanneer islamisten over de Khazaren praten, is het Freedman waarnaar ze verwijzen. Volgens historici als Albert en Cecil Hourani overtuigde Freedman de neef van de Mufti, Amin al Husseini, van zijn verdiensten. Destijds wist iedereen dat het islamitische anti-zionisme en de neonazi’s samen in bed lagen. Een waarheid waar de huidige ‘pc’-menigte niet wil dat we over praten.

Tegenwoordig laten we deze mensen de campus toe en vragen ons dan af waarom we een groeiend probleem hebben met antisemitisme. Als we stil zitten terwijl extremistische groepen met banden met terroristische groeperingen de Khazar Mythe op onze campussen duwen om hun ideologieën te verspreiden, laten we het neonazistische denken onder studenten verspreiden.

Vanaf de acceptatie van deze mythe verspreidt het idee dat zionisten ‘Talmoedische Joden’ zijn – terwijl anti-zionisten de zuiverdere ‘Torah-joden’ zijn. Schone Joden en vuile Joden. Veel van het Europese islamistische antisemitisme dat we vandaag de dag ervaren, komt van mensen die door dit soort dingen zijn geradicaliseerd in * westerse * universiteiten.

Gooi de haat van de campus
Deze mix tussen neonazistische en anti-zionistische ideologieën creëert het riool waar we vandaag de dag veel aan gewend zijn geraakt. De CST heeft onlangs een rapport gepubliceerd waarin wordt benadrukt hoe de twee naadloos samengaan en zich vermengen bij evenementen.

In twee weken organiseert SOAS een evenement dat expliciet is ontworpen om studenten te leren hoe ze het leven van Britse joden vijandiger kunnen maken. Wie denkt metj gezond verstand denkt dat EUROPAL helemaal met studenten kan praten, laat staan ​​dat ze instructies over antisemitisme krijgen? Zijn we in de Twilight Zone?

We moeten een standpunt innemen. Het zou mogelijk zijn om ons te concentreren op de extremistische islamistische invloeden en de steun voor terrorisme. Het lijkt weinig zin te hebben, want het lijkt SOAS niet te kunnen schelen of radicale extremistische ideologieën of steun voor terrorisme zich in zijn hallen verspreiden.

SOAS geeft niets om waarheid, geschiedenis, vrede of gelijkheid. De enige vraag nu is of zelfs SOAS de grens zou trekken naar de nazi’s? Ik stel voor dat we het niet aan hen overlaten om te beslissen, maar eerder zelf actie ondernemen. Als we zitten te wachten tot SOAS stelling neemt tegen de opkomst van de neonazistische ideologie – zullen onze kinderen ons nooit vergeven.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Collier “SOAS opens its doors to EUROPAL and neo-Nazi antisemitism” van 27 februari 2020 op de site van Beyond the Great Divide

Een gedachte over “Londense universiteit SOAS opent zijn deuren voor EUROPAL en neonazistisch antisemitisme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.