Israëlische drone schakelt Hezbollahcel uit in Syrië; helicopters bestoken Quneitra

Israëlische helikopters bombardeerden een Iraans terroristisch doelwit in de buurt van Quneitra in het zuiden van Syrië nabij de Israëlische grens. Volgens Arabische rapporten raakten drie moslimterroristen gewond bij de aanval.

Eerder vandaag nam een Israëlische drone een voertuig in Quneitra onder vuur, waarbij een moslimterrorist werd geëlimineerd die verantwoordelijk was voor het opzetten van de Iraanse infrastructuur in Syrië. Het Syrische staatsagentschap SANA bevestigde dat iemand is omgekomen bij een Israëlische drone-aanval op een voertuig aan de Syrisch-Israëlische grens.

Het Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens meldt dat één persoon van de soldaten van de Syrische president Bashar Assad werd gedood tijdens de luchtaanval van donderdagavond in Quneitra, die aan Israël werd toegeschreven. Zeven mensen raakten ook gewond, sommigen van hen in ernstige staat, volgens de organisatie.

Volgens berichten van Syrische en aan Hezbollah gelieerde media heeft de IDF doelbewust de jihadist Imad al-Tawil uitgeschakeld, die verantwoordelijk was voor het opzetten van de Iraanse infrastructuur in Syrië.

Jihadi Imad al-Tawil van Hezbollah uitgeschakeld in drone aanval

De Israëlische autoriteiten hebben geweigerd een Amerikaans geformuleerd document te ondertekenen dat het gebruik van aanvalsdrones reguleert, uit angst dat het de militaire export zou ondermijnen, berichtte de Israëlische krant Haaretz. Israëlische bronnen in de defensie-industrie waren naar verluidt bang dat het Amerikaanse document hun exportactiviteiten zou kunnen beperken.

Ze merkten op dat het een Amerikaanse poging is om de Israëlische export te beschadigen, onder verwijzing naar de Amerikaanse toelating tot India tot het multilaterale rakettechnologiecontroleregime. Dit, aldus de Israëlische bronnen, verwijderde de belemmeringen voor de verkoop van Amerikaanse drones aan India en vermindert dus de Israëlische export naar dit land.

Haaretz meldde dat zo’n 40 landen van de Amerikaanse bondgenoten, waaronder Oostenrijk, Duitsland en Italië het document al hadden ondertekend. Israël, Frankrijk, Rusland, China en Brazilië behoren tot de landen die weigerden het te ondertekenen.


Bronnen:

♦ naar een artikelSyria: Muslim terrorist eliminated in Israeli drone strike near Quneitra” en een artikelSyria: Israeli helicopters bomb Iranian terror targets near Quneitra” van 27 februari 2020 op de sie van Behind the News (BTN)

♦ naar een artikel van Elad Benari “Report: Israeli aircraft carry out attack in Syria” en een artikelReport: One killed in Syria air strike” van 28 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.