Hoe zijn de Westerse media erin geslaagd om de nuttige idioten van Gaza te worden?

Plaatje hierboven: Hamasleiders Khaled Mesjaal (links) en Ismail Haniyeh (rechts): “Wij houden heel erg veel van de Europeanen maar nog veel meer van hun euros die ze blind in onze oorlogskas stoppen. Hoe meer euros ze doneren hoe meer wij van die nuttige idioten houden. Woehahaha!!…”

Hoe zijn westerse media Gaza’s nuttige idioten geworden? Advies: Telkens wanneer Jeruzalem besluit een militaire operatie in de door Hamas geleide enclave te beginnen, wordt meteen zijn militaire superioriteit ten opzichte van Gaza’s terroristische facties aangeklaagd door een golf van krijsende verslaggevers en experts zodra de eerste brutale beelden van de oorlog opduiken. Aldus blijft Israël hulpeloos staan tegenover Hamas en de Islamitische Jihad in de Gazastrook.

De overheid verleende werkvergunningen aan de handelaars van de Strip, breidde de visserijzone uit, liet het geld uit Qatar stromen – en stuurde zelfs hoge ambtenaren naar Doha om ervoor te zorgen dat dit gebeurde – maar het mocht allemaal niet baten.

De terreurfacties in Gaza zetten hun campagne tegen Israël voort met goedkope raketten die enorme hoeveelheden geld kostten om tegen te houden. Hoe is Israël precies op dit punt aangekomen? Hoe is deze militaire grootmacht, in vergelijking met de terreurgroepen, zo hulpeloos geworden?

Een verklaring is dat de vrije wereld Hamas bekriiseert als Israël onder vuur ligt, maar zodra Jeruzalem besluit militair te reageren, doen de veroordelingen onmiddellijk een ommezwaai.

Het verslaan van islamitische terreur wordt overal ter wereld als legitiem beschouwd, maar wat de Verenigde Staten en de NAVO kunnen doen, kan Israël niet – zelfs niet in de strijd tegen een racistische jihadistische groep Hamas die de hele Gazastrook beheerst.

Jeruzalem kan internationale druk gewoon niet negeren. Dat kon het niet in 2006, tijdens de Tweede Libanonoorlog tegen de door Iran gesteunde Hezbollah, en niet in 2009 en 2014 tegen Hamas in Gaza. Van zodra beelden in de media verschijnen waarop de nasleep van Israëlische invallen te zien waren, begonnen de eisen voor een beëindiging van de vijandelijkheden.

Hamas kan de eer opeisen voor het onvermogen van Israël om het voor eens en voor altijd te verslaan. Het Westen is onwetend van het ware gezicht van de Palestijnse terreurgroep. Het is een antisemitische organisatie die oproept tot de vernietiging van Joden; zijn officiële media-outlet leert kinderen over de noodzaak om Joden te doden.

Ondertussen roepen de religieuze leiders op dat Rome gegijzeld wordt in het belang van de islamitische hegemonie, net zoals de ideologie van de islamitische staat voorschreef. Sommige progressieve schrijvers hebben beweerd dat het afvuren van raketten en missiles naar Israëlische gemeenschappen een inspanning van de Palestijnen is om de wereld te herinneren aan de misdaden die tegen hen zijn begaan.

Sommigen hebben zelfs de reactie van Israël op aanvallen een daad van staatsterrorisme genoemd. Deze schrijvers zijn propagandisten in dienst van Hamas en verslaan Israël in de strijd om de publieke opinie. Elke toekomstige Israëlische militaire actie tegen de terreurgroepen in Gaza zal waarschijnlijk dezelfde veroordeling krijgen en de IDF zal worden gestopt zodra de eerste brutale oorlogsbeelden verschijnen. Dit is de Gaza-val die Israël nog niet heeft kunnen omzeilen.

Plaatje hierboven: Gaza Stad, 30 juli 2014. Tijdens de nachtelijke luchtaanvallen van het IDF in de zomer van 2014 sneuvelden weer heel wat gebouwen in Gaza. De ravage was enorm. Vanop het dak van deze moskee vuurde Hamas raketten en mortiergranaten af op Israël. In de kelders en bijgebouwen van de moskee lagen enorme hoeveelheden wapens en raketten opgeslagen. Het IDF restte geen andere keuze dan het doelwit uit te schakelen. De minaret ging tegen de vlakte. Islamitische gelovigen bidden voortaan onder de moskee in plaats van erbinnen [beeldbron: AFP]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben-Dror Yemini “How did Western media become Gaza’s useful idiot?” van 25 februari 2020 op de site van Ynet News

Een gedachte over “Hoe zijn de Westerse media erin geslaagd om de nuttige idioten van Gaza te worden?

 1. Hoe? Eenvoudig!

  “De vijand van mijn vijand is mijn vriend”!

  Dit principe bestaat al eeuwenlang en de ‘neutrale’ media kent het ook.

  Ze marcheren bewust & met open ogen mee met Hamas & Abbas en worden ook niet afgeschrikt door verzoeken om een kleine enscenering waar nodig om de Israeli’s in een kwaad daglicht te stellen.

  “Als er geen bloed vloeit, dan zorgen wij dat het vloeit, want bloed verkoopt” werd mij ooit door een Spaanse journalist uitgelegd.

  Van 7 tot 77……..alléén de datum verandert!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.