PMW aan UNICEF: Stop met het negeren van werving van kindsoldaten / terroristen door de PA

Elk jaar publiceert de lokale tak van UNICEF (United Nations International Children’s Emergency Fund) een bevooroordeeld rapport over ‘Kinderen en gewapende conflicten’, dat Israël routinematig de schuld geeft voor de behandeling van Palestijnse kinderstrijders, maar het feit negeert dat het de Palestijnse Autoriteit is die de kinderen rekruteert wat in strijd is met het internationale recht.

Om dit vooroordeel tegen te gaan, heeft Palestinian Media Watch (PMW) een uitgebreid en gedetailleerd rapport naar UNICEF gestuurd waarin wordt beschreven hoe de PA kindsoldaten / terroristen rekruteerde. In het rapport van PMW wordt getoond hoe de PA Palestijnse kinderen indoctrineert om Joden en Israël te haten; streven naar de vernietiging van Israël; de Palestijnse kinderen hersenspoelt om moordenaars te bewonderen; de Palestijnse kinderen bewapent en hun deelname bevordert aan geweld.

Het rapport laat verder zien hoe de PA substantiële financiële beloningen betaalt aan de kinderterroristen. Schaamteloos genoeg laat het rapport van PMW ook zien hoe het PA-leiderschap openlijk toegeeft dat de kinderterroristen soldaten van de PA zijn.

Terwijl UNICEF openlijk en heimelijk samenwerkt met een groot aantal Palestijnse NGO’s, die hen claims doen toekomen over vermeende schendingen van de rechten van de Palestijnse kinderen door Israël, die UNICEF in haar jaarverslag opneemt, doet UNICEF niets om informatie over de PA te verzamelen of over andere Palestijnse terreurgroepen die kinderen rekruteren. Dit jaar heeft PMW het werk voor UNICEF gedaan.

De manier om Palestijnse kinderen tegen conflicten te beschermen, is niet door de Israëlische wetshandhaving te bekritiseren. Het begint met het identificeren van de duidelijke factoren die de Palestijnse minderjarigen ertoe aanzetten deel te nemen aan geweld en terreur. Dienovereenkomstig, en op basis van de bevindingen van het rapport, beveelt PMW aan dat UNICEF:

1 de deelname van Palestijnse kinderen aan wijdverbreide en systematische gewelddadigheden en terrorisme tegen Israël en Israëli’s erkent en direct toeschrijft aan het beleid van de PA.

2. Eis dat de PA onmiddellijk ophoudt met het indoctrineren van Palestijnse kinderen tot het haten van Joden en Israël, en om te geloven in de vernietiging van Israël.

3. Eis dat de PA onmiddellijk ophoudt de Palestijnse kinderen te hersenspoelen om moordenaars te bewonderen.

4. Eis dat de PA er onmiddellijk van afziet van de Palestijnse kinderen te bewapenen.

5. Eis dat de PA onmiddelijk stopt met het promoten van de deelname van de Palestijnse kinderen aan geweld en terreur.

6. Eis dat de PA onmiddellijk weigert financiële beloningen aan de kinderterroristen te betalen.

Eerdere rapporten van UNICEF hebben geen enkel onderzoek naar deze Palestijnse schendingen gedaan. In zijn rapport over de rekrutering en het gebruik van kinderen in het conflict in 2018, beweerde UNICEF bijvoorbeeld verschillende redenen waarom het niet in staat was om de rekrutering van kindsoldaten door de PA of de andere Palestijnse terreurgroepen te identificeren.

Deze excuses omvatten de bewering dat de aantijgingen “niet voldeden aan de definitie van werving of vanwege toegangsredenen en de veiligheid van getuigen” of dat kinderen af ​​en toe werden betaald om Molotov-cocktails te maken en wapens te vervoeren in de Gazastrook, maar dat “het niet kon worden geverifieerd of deze activiteit is georganiseerd door een partij bij het conflict.

De excuses van UNICEF zijn niet geldig, aangezien de resolutie van de VN-Veiligheidsraad (1379) waarin voor het eerst het probleem van de rekrutering van kindsoldaten werd geïdentificeerd, zich niet beperkte tot een enge interpretatie van het woord ‘Rekrutering’, maar eerder rapportering vereist over ‘gewapende partijen’, conflicten die kinderen werven of gebruiken in strijd met de internationale verplichtingen.”

Bovendien definiëren de principes en richtlijnen van Parijs over kinderen die zijn geassocieerd met strijdkrachten of gewapende groepen ‘Werving’ als ‘verplichte, gedwongen en vrijwillige dienstplicht of inschrijving van kinderen in elke vorm van gewapende strijdmacht of gewapende groep.’

Het behoeft geen betoog dat het rapport van PMW ondubbelzinnig aantoont dat de PA actief rekruteert, soms zelfs scholen sluit en kinderen instrueert om in conflict te raken. UNICEF zou opzettelijk blind moeten zijn om te beweren dat de cumulatieve acties van de PA geen ‘werving’ vormen, simpelweg vanwege het ontbreken van formele aanstelling.

Inderdaad, terreurorganisaties hebben geen formele ‘dienstbetrekking’-procedures en vereisen niet dat hun leden “kaartdragende leden” van de organisatie zijn. Bovendien zou een dergelijke eis in strijd zijn met de geest van alle VN- en andere documenten over dit onderwerp.

Concluderend heeft UNICEF in het verleden zowel zijn mandaat als de behoeften van Palestijnse kinderen gefaald. In plaats van de onderliggende factoren te onderzoeken die Palestijnse minderjarigen aanzetten tot terreur, heeft UNICEF zich alleen gericht op het weerleggen van de ongegronde claims van de Palestijnse NGO’s tegen Israëlische wetshandhaving.

PMW is hoopvol dat UNICEF met dit rapport voor hen eindelijk de rekrutering van kindsoldaten / terroristen door de PA zal erkennen en veroordelen die PMW al jaren documenteert, en daarmee zowel aan hun internationale verplichtingen als aan Palestijnse kinderen zal voldoen .


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maurice Hirsch en Itamar Marcus “PMW to UNICEF: Stop ignoring PA recruitment of child soldiers/terrorists” en een artikelPMW submission to UNICEF: How the PA weaponized Palestinian children against Israel – 2019” van 24 februari 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

2 gedachtes over “PMW aan UNICEF: Stop met het negeren van werving van kindsoldaten / terroristen door de PA

 1. UNICEF, is dat niet die organisatie die ‘zooo begaan is met het lot van arme kindertjes in de wereld?

  UNICEF is dat niet die organisatie waarbij iedere Koninklijke & Hollywood VIP zich kan profileren via diezelfde arme kindertjes?

  UNICEF is dat niet die organisatie die arme kindertjes nodig heeft om zichzelf te profileren.

  Een paar dode palestijnse kindsoldaten zal ze dus verder een zorg zijn…..het gaat om ‘het grotere menselijke project.

  Het goede gevoel van VIP’s.

  Tenslotte vechten al die palestijnse kindsoldaten tegen de grote boze vijand…..de Jood Israel.

  En wie kan daar nu tegen zijn?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.