Coronavirus heeft Israël bereikt; tweede geval bekend; paniek groeit

Een tweede Israëliër die vrijdag terugkeerde naar Israël vanaf het Diamond Princess-cruiseschip, heeft volgens het Sheba Medical Center een positieve zondag op het virus getest. Het individu staat geïsoleerd in het ziekenhuis. Het medisch centrum zei dat het individu het virus niet heeft opgelopen in Israël.

Het nieuws komt omdat honderden Israëli’s een speciale hotline hebben gebeld die zich richt op de behandeling van mensen die ervan worden verdacht coronavirus te hebben opgelopen, volgens Magen David Adom. Het ministerie van Volksgezondheid heeft reizen naar Polen voor duizenden Israëlische studenten geannuleerd en alleen Israëli’s zullen vrijdag deelnemen aan de marathon van Tel Aviv.

Zondag was er een milde paniek in Israël uitgebroken na een aankondiging op zaterdag dat negen leden van een grote groep Zuid-Koreanen die van 8 tot 15 februari in het land waren geweest, de diagnose coronavirus hadden en mogelijk het virus hadden gehad in Israël. De Zuid-Koreanen reisden door het land, van het noorden naar het zuiden met stops in onder andere Jeruzalem en Bethlehem.

Coronavirus arrives in Israel

Aan het begin van de week waren 200 Israëlische studenten geïsoleerd nadat ze hadden gemeld dat ze aan de toeristen waren blootgesteld. ‘We zijn bereid om de verspreiding van het coronavirus in Israël te voorkomen,’ herhaalde premier Benjamin Netanyahu tijdens een spoedbijeenkomst op het ministerie van volksgezondheid in Tel Aviv zondag in een poging om het land te kalmeren.

‘We voeren elke dag evaluaties uit en ik zal een team van ministers benoemen die dagelijks bijeenkomen om deze grote uitdaging aan te gaan.’ Hij zei dat de regering haar beleid voortdurend herziet en aanpast aan veranderende omstandigheden, inclusief het toezicht op de toegang tot Israël vanuit andere landen.

Op zondag stuurde het ministerie van volksgezondheid een memo naar de burgers waar de Zuid-Koreanen naartoe gingen en evalueerden ze richtlijnen voor als mensen in contact kwamen met de pelgrims, inclusief zichzelf onder een 14-daagse periode van isolatie. Het ministerie beveelt ook aan dat als er tekenen van ziekte zijn – koorts boven 38 graden Celsius, hoest of andere ademhalingssymptomen – medische hulp inroepen.

Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat vanaf zondag iedereen die de afgelopen 14 dagen in Zuid-Korea of ​​Japan is geweest, in huisisolatie moet zijn tot 14 dagen zijn verstreken vanaf het moment van vertrek uit deze landen. Japan en Zuid-Korea zijn toegevoegd aan een groeiende lijst van landen die het ministerie als besmettelijk heeft bestempeld en reizigers die van hen terugkeren, verplicht om in quarantaine te gaan. De andere landen zijn China, Hong Kong, Macau, Singapore en Thailand.

Vanaf zondag werd de toegang van niet-ingezetenen of burgers van Israël die in de 14 dagen voorafgaand aan hun aankomst in Israël in Zuid-Korea waren, verhinderd. Vanaf maandag is deze richtlijn ook van toepassing op mensen die uit Japan komen. Bovendien moet iedereen die de afgelopen 14 dagen in Taiwan, Italië of Australië is geweest en die ziektesymptomen ontwikkelt, worden gecontroleerd volgens de richtlijnen op de website van het ministerie van Volksgezondheid. En iedereen die uit deze landen terugkeert, hoeft niet geïsoleerd te raken.

Video hieronder: Coronavirus-uitbraak in Israël: Honderden gelovige Joden houden massaal gebed aan de Westelijke Muur van Jeruzalem (aka Kotel/klaagmuur) voor de getroffenen


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maayan Jaffe-Hoffman “Second coronavirus case in Israel confirmed, as panic increases” van 23 februari 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van David Israel “1,200 Quarantined Israelis to Vote in Special, Isolated Booths” van 25 februari 2020 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelIsraeli woman who caught coronavirus on Japan cruise recovers, leaves hospital” van 25 februari 2020 en een artikel van Varda Spiegel “Who’s afraid of Corona in Israel?” van 23 februari op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.