Op volle kracht vooruit terwijl Israël de vierde industriële revolutie aandrijft

De technologische innovatie van Israël heeft het tot een prominente motor van de vierde industriële revolutie gemaakt, bekend als Industry 4.0, die de wereldwijde productie- en supply chains digitaliseert. De staat Israël bestond niet tijdens de eerste en tweede industriële revoluties en was slechts een opkomende entiteit toen de derde revolutie een nieuw tijdperk van informatie inluidde.

Industry 4.0
Gezien de bescheiden omvang van Israël was het nooit voorbestemd om een ​​wereldwijde productiemacht te worden. Maar door zijn technologische innovatie is het een prominente motor van de vierde industriële revolutie geworden, bekend als Industry 4.0, die de wereldwijde productie- en toeleveringsketens digitaliseert.

Israëlische startup-bedrijven waren vorig jaar de derde toonaangevende ontvanger van risicokapitaalinvesteringen in Industry 4.0-technologieën, alleen overtroffen door de Verenigde Staten en China. Sinds 2014 zijn de jaarlijkse investeringen in de sector gestegen van $ 112 miljoen naar $ 650 miljoen, volgens gegevens die deze week zijn gepubliceerd door de in Tel Aviv gevestigde non-profit Start-Up Nation Central.

Ongeveer 260 Israëlische startups zijn momenteel actief in het veld. Internationale interesse in Israëlische technologie was duidelijk voor iedereen te zien deze week, toen investeerders en vertegenwoordigers van grote multinationale ondernemingen afdaalden naar de Tel Aviv voor Israel Industry 4.0 (II4.0) Week, een showcase van Israël-innovatie georganiseerd door Start-Up Nation Central, Grove Ventures en Deloitte.

Onder de vele aanwezigen waren belangrijke zakelijke leiders van bedrijven, waaronder Ford Motor Company, Siemens en Schneider Electric. “Israël zal geen leider in de industrie zijn, we zullen geen grotere fabrikant zijn dan China, de Verenigde Staten of de Europese Unie,” vertelde Dr. Ami Appelbaum, hoofdwetenschapper bij het Ministerie van Economie en voorzitter van de Israel Innovation Authority, aan Jerusalem Post aan de zijlijn van de conferentie op dinsdag.

Maar, vergelijkbaar met andere gebieden – zoals cyber – zullen we Industry 4.0 in staat stellen om verder te gaan met veel componenten, technologieën, subsystemen en algoritmen. Dat is de kracht van Israël. Waarmee Industry 4.0 kan evolueren.” Appelbaum benadrukt dat de particuliere sector grotendeels belast is met het ontwikkelen van dergelijke technologieën, maar overheidssteun kan in eerste instantie nodig zijn om het ontstaan ​​van out-of-the-box denken te ondersteunen.

De regering speelt ook een belangrijke rol, voegde hij eraan toe, om regelgevingsbelemmeringen weg te nemen om pilootprogramma’s in Israël in plaats van in het buitenland te laten functioneren. Israëlische startups die zich richten op Industrie 4.0 zijn actief in een breed scala van sectoren, variërend van operationele optimalisatie voor fabrieken tot 3D-printen en van robotica tot voorspellend onderhoud.

Sommigen hebben de opkomst van Israël als leider in het veld vergeleken met zijn bloeiende automobieltechnologiesector, die zich ook ontwikkelde ondanks de afwezigheid van een binnenlandse automobielindustrie.

In een ander teken van buitenlands belang, kondigde Start-Up Nation Central CEO prof. Eugene Kandel de ondertekening aan van een memorandum van overeenstemming met de Duitse deelstaat Beieren op dinsdag, waarin de infrastructuur voor samenwerking werd vastgelegd en commerciële piloten tussen Israëlische startups werden bevorderd En Beierse industriële bedrijven. De staat is de thuisbasis van enkele van de grootste bedrijven van Duitsland, waaronder Siemens, BMW en Audi.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Eytan Halon “Full steam ahead as Israel powers fourth industrial revolution” van 25 februari 2020 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Op volle kracht vooruit terwijl Israël de vierde industriële revolutie aandrijft

  1. Ford motor Company?

    Henry Ford, de notoire oprichter & Jodenhater draait zich om in zijn graf.

    Ja, dit Israelische wonderbaarlijke succes is het resultaat van 70+ jaar oorlog, boycots & tegenwerking.

    LOL!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.