Joden vervolging en verdrijving uit Arabische landen? Wie kan het wat schelen?

Praten over de historische etnische zuivering van Joden uit heel Noord-Afrika en het Midden-Oosten is een gemakkelijke methode om het antisemitisme binnen de Palestijnse zaak te bewijzen. Dit voorbeeld begon met een eenvoudige tweet.

Een tweet die er duidelijk op wijst dat hoewel Arabieren meer dan 20% van de Israëlische bevolking uitmaken, de rest van het Midden-Oosten en Noord-Afrika vrijwel geen joden in zich heeft. Gezien sommige van deze gebieden, zoals Marokko en Irak, hadden grote joodse bevolkingsgroepen – het wordt duidelijk dat de joden etnisch werden gereinigd uit de MENA-regio.

De tweet was populair – hij werd 2600 keer geretweet en ontving meer dan 6600 likes. De boodschap is duidelijk en gemakkelijk om te zien. Er waren een miljoen Joden die op plaatsen zoals Syrië, Egypte, Irak en Tunesië woonden. Op de een of andere manier keerden de Arabieren in de regio zich tegen hun Joden, vervolgden hen en verdreven hen op de meeste plaatsen. Een daad van typische antisemitische vervolging.

Dus als mensen verwijzen naar etnische zuivering in relatie tot het Arabisch / Israëlische conflict – is er EEN duidelijke etnische zuivering die we echt moeten bespreken. Deze mensen maakten geen deel uit van een burgerlijk conflict, ze beschouwden zichzelf als thuis en identificeerden zich – zoals Joden altijd doen – met het gastland.

Er waren zelfs geen gewelddadige groepen onder hen. Ze waren gewoon anders, vervolgd en verdreven uit hun huizen – vaak gedwongen om al hun bezittingen achter te laten. Etnische schoonmaak – een eenvoudige vergelijking Een eenvoudige vergelijking dan voor de mensenrechtenactivist.

* Als * de mensen die de ‘Palestijnse zaak’ hoog houden vanwege ‘mensenrechten’, * dan * zouden * de minste verwachtingen, de laagste van de tralies, hen ook sympathiseren met deze Joodse slachtoffers van etnische zuivering. Als dit niet gebeurt, hebben we solide aanwijzingen dat hun steun voor de Palestijnse zaak helemaal niet wordt aangedreven door mensenrechtenkwesties. * VERGETEN * Al deze reacties die volgen kwamen van één enkele tweet.

Het Arabisch en of linkse antwoord op de tweet van David Collier? Bijvoorbeeld dit:


Dit is wanneer Israëlkritiek antisemitisch wordt. Wanneer vergelijkingen worden gemaakt die er niet horen te zijn, met gebruik name van beelden en insinuaties die kant noch wal raken.

Het antwoord van de professionelere propagandist is om de zionisten de schuld te geven. Dit is een echt verachtelijke poging om alles op zijn kop te zetten en de slachtoffers de schuld te geven. Het feit dat op sommige plaatsen zionisten actief probeerden om steun te verzamelen, wordt gebruikt om te suggereren dat elke Joodse gemeenschap in de MENA-regio ervoor koos om te vertrekken – of in sommige gevallen – door de zionisten zelf werd gevreesd.

Toen aanvallen plaatsvonden, met name in Egypte en Irak, kregen de Joden de schuld. Historisch gezien weten we dat er pogroms waren, slachtingen van joden in de MENA-regio. Het is ook feitelijk juist dat veel naties hun joden harde beperkingen oplegden, sommige verdreven hen. Niets hiervan wordt historisch betwist.

Evenmin wordt betwist dat joden vaak werden gedwongen al hun bezittingen achter te laten. Voor deze mensen hebben de antisemitische samenzweringstheorieën een sterkere aantrekkingskracht. Het doet er niet toe of Arabieren Joden vervolgden, vermoorden of verdreven. Het doet er ook niet toe dat hier voldoende bewijs voor is. Het enige dat telt is dat ze de etnische zuivering de schuld kunnen geven aan de Joden zelf.

Joden verdreven uit ouder en heerd in de Arabische landen en gebieden


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Collier “Jews persectuted? Who cares?” van 24 februari 2020 op de site van Beyond the Great Divide

2 gedachtes over “Joden vervolging en verdrijving uit Arabische landen? Wie kan het wat schelen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.