Regavim voert actie tegen de oprichting van een ‘Palestijnse terreurstaat’ op Israëlische bodem

Activisten van de Regavim-organisatie plaatsten op maandagavond op 33 verschillende punten in Judea en Samaria waarschuwende borden voor een naderende doorgang naar de grenzen van de ‘staat Palestina’.

Met deze actie willen ze protesteren tegen Trump’s ‘Akkoord van de Eeuw’ (Deal of the Century) dat ondermeer de oprichting inhoudt van een soevereine staat Palestina op Israëlische bodem, waartegen ze zich verzetten. “Geen soevereine Palestijnse staat in Israël,” stellen ze.

De punten zijn in overeenstemming met de voorgestelde grenzen van de ‘staat Palestina’ zoals aangegeven op de kaart van de ‘Deal of the Century’ die de afgelopen weken is gepubliceerd. De tekst op de rode borden luidt: “Stop! Dit gedeelte maakt deel uit van de staat Palestina volgens de Deal of the Century.”

De Regavim-organisatie waarschuwt dat

[..] In de afgelopen dagen hebben inwoners van de enveloppe in Gaza de prijs ervaren van de oprichting van een Palestijnse terroristische entiteit. Volgens kaarten van de Deal of the Century zal dit model worden gekopieerd in het hart van de staat en de Gaza Envelop zal worden gedupliceerd met de Ramallah-envelop, Jenin-envelop, Shechem-envelop en Qalqilya-envelop. Bovendien zal Route 60, de centrale route in Judea en Samaria die gemeenschappen met Jeruzalem verbindt, vrijwel volledig worden overgedragen aan de Palestijnen. Deze kaart is een ramp en we moeten deze niet accepteren.

Eerder voerde Regavim een soortgelijke actie. In de zomer van 2019 hadden activisten Palestijnse vlaggen opgehangen langs snelwegen op de Westelijke Jordaanoever in een zelfbenoemde ‘geheime campagne’, die aanleiding gaf tot een golf van klachten door Joodse inwoners bij de politie. Het doel van de stunt, zei de Regavim-organisatie, was om Israëli’s te waarschuwen dat er een “terreurstaat om de hoek lag”.

De bevolking van Judea en Samaria werd in een gevaarlijke slaap gesust“, zei Meir Deutsch, directeur van Regavim. “De vlaggen die we vanmorgen ophangen zullen de toekomst van Judea en Samaria niet veranderen, maar de tienduizenden gebouwen die het afgelopen decennium zijn gebouwd en de duizenden dunams die de PA heeft overgenomen met de hulp van Europese landen bepaalt de toekomst van gebied C.


Bronnen:

♦ naar een artikelSigns across Judea and Samaria warn of entry into ‘Palestine’ as per ‘Deal of the Century’” van 25 feruari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelRight-wing group hangs Palestinian flags on West Bank roads, spooking settlers” van 17 juli 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van David Israel “Street Theater: Regavim ‘Declares’ Palestinian State Using Highway Flags” van 7 juli 2019 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.