Gaza Unplugged afl.152: Hoezo crisis? De chocolade winkel Al Jayyar in Gaza stad

Weer eventjes terug naar Gaza “waar het leven erger is dan in het Getto van Warschau in 1943” en de arme Palestijnen van honger omkomen “in de open gevangenis”, aka het “concentratiekamp” van het Midden-Oosten: Gazastan”.

De waarheid luidt dat het “niet al kommer & kwel” is in Gaza. Hoewel goed nieuws uit Gaza zelden of nooit in het Westen bekend raakt. De belangrijkste reden voor dat hiaat in de berichtgeving is Hamas zelf, dat de media controleert in Gaza en alle buitenlandse journalisten en fotografen de toegang tot de Strook verbiedt.

Toch is het echt niet zo moeilijk om ‘goed nieuws uit Gaza’ te achterhalen en dat door simpelweg wat rond te neuzen op de arabisch-talige sociale mediasites, Facebookpagina’s en websites gelieerd met Hamas en de andere terreurgroepen in Gaza. EoZ is zo iemand die (net zoals ik) regelmatig een kijkje werpt in de minder bekende “winkel van Hamas”.

In deze alweer 152 ste aflevering [!] van mijn exclusieve reeks ‘Gaza Unplugged‘, die de verborgen welvaart in de Gazastrook onthult, gaat het vandaag over de prachtige chocoladewinkel Al Jayyar in Gaza Stad. De bijgevoegde plaatjes spreken voor zich. Oh ja, voor ik het vergeet: de Belgische chocolade blijft natuurlijk de beste van de wereld. 🙂


Bronnen:

♦ naar een bericht van EoZ “A chocolate shop in Gaza” van 24 februari 2020 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar de Facebookpagina van Al Jayyar Chocoladewinkel in Gaza

Een gedachte over “Gaza Unplugged afl.152: Hoezo crisis? De chocolade winkel Al Jayyar in Gaza stad

  1. Dit is inderdaad om te huilen, zoveel doffe ellende.

    Ik ben er wél van overtuigd dat het leven in Gaza géén feestje is, maar dat heeft niets met Israel maar alles met Hamas & Islamic Jihad te maken die hun eigen bevolking onder de knoet houd en hen graag als levende ammunitie gebruikt.

    *Met eigen bevolking bedoel ik natuurlijk niet de familie & vrienden van de leiders…..die zorgen namelijk prima voor zichzelf.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.