Situatie in Gaza escaleert: Israël bereidt militair offensief voor tegen Palestijnse terreurgroepen

Het Home Front Commando van het Israëlische leger (IDF) heeft op maandagochtend nieuwe richtlijnen uitgevaardigd voor de inwoners van Zuid-Israël en beval de sluiting van scholen, wegen en treinlijnen grenzend aan de grens met Gaza na de aanhoudende escalatie en bezorgdheid over mogelijke anti-tank geschut.

Onderwijsinstellingen werden gesloten in de regionale raden Ashkelon, Netivot en Sderot en in Hof Ashkelon, Eshkol, Sdot HaNegev en Sha’ar HaNegev. Ongeveer 65.000 studenten zullen vandaag geen lessen volgen. Treinen tussen Ashkelon en Beer Sheva werden opgeschort en de treinstations in Sderot, Ofakim en Netivot werden gesloten.

De geblokkeerde gebieden en wegen zijn alle landbouwtoegangswegen ten westen van Highway 232, en de volgende wegen zullen ook in beide richtingen worden afgesloten: weg 4 – van Zikim Junction tot de kruising van Kibbutz Nir Am; Route 34 – van Yad Mordechai Junction naar Kibbutz Erez; en weg 232 – van Levelsim Junction naar de kruising van Kfar Aza.

Massa-evenementen in het gebied kunnen alleen plaatsvinden in gesloten gebouwen en moeten worden beperkt tot 300 personen. Bewoners worden ook afgeraden om in het gebied te gaan werken tenzij absoluut noodzakelijk. De IDF richtte zich op islamitische Jihad-terreurdoelen in zowel Syrië als Gaza in reactie op massale stuwen raketten die gisteren op Israëlische burgers werden afgevuurd.

Eerder vandaag plaatste de IDF extra Iron Dome-raketafweerbatterijen in Midden- en Zuid-Israël ter voorbereiding op een mogelijke escalatie en raketaanvallen na de eliminatie van twee islamitische Jihad-terroristen die bommen plantten nabij het hek van de veiligheidsgrens.

Ten minste zes moslimterroristen werden geëlimineerd in Israëlische luchtaanvallen gericht op islamitische Jihad-faciliteiten in Damascus. Twee van de geëlimineerde terroristen waren lid van de islamitische Jihad-terreurgroep en vier anderen waren door Iran gesteunde terroristen, zei een oorlogsmonitor.Bronnen:

♦ naar een artikelIDF prepares for escalation closing schools, roads and train lines near the Gaza border” van 24 februari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.