Israël ligt momenteel vanuit Gaza onder vuur van de terreurgroep Islamitische Jihad

Laatst bijgewerkt: heden 16u05

Grote barrages raketten werden deze middag afgevuurd door moslimterroristen in Gaza richting Zuid-Israël. Code Rode sirenes loeiden in Nir Am, Sderot, Ibim, Gavim, Sapir College, Mefalsim en Nir Am die in de vuurlinie liggen. Een half uur geleden, omstreeks 15u20, volgde een nieuwe barrage raketten die nog voortduurt.

Ten minste negen raketten werden onderschep door het Iron Dome raketafweersysteem. Zes raketten raakten niet ver en stortten voortijdig neer op Gazaans terrirtorium. Een van de vanuit Gaza afgeschoten raketten explodeerde in een speeltuin in Sderot (plaatje hieronder).

Rabbi Dovid Fendel, de decaan van de yeshiva, zei: “Tijdens een les van Rabbi Asher Weiss viel een raket een paar meter van de klas, in een speeltuin. Dat is wat onze buren uit Gaza ons wensten. We bouwen speeltuinen en ze vernietigen ze – maar het zal ons niet stoppen.

Er werden geen gewonden gemeld. Een andere raket explodeerde in de buurt van een fabriek in Sha’ar Hanegev en veroorzaakte lichte schade. Hier ook geen fysieke gewonden gemeld. Verschillende mensen werden behandeld voor shock.

Israëlische straaljagers bestoken doelwitten van de terreurgroep Islamitische Jihad in Gaza als reactie op massieve barrage raketten. Israëlische jets hebben sinds gisteren reeds vijf keer de Hittin-terreursite in Khan Younis gebombardeerd in een tweede aanvalsronde. Aanvullende aanvallen gemeld op een Hamas-terreurpost ten oosten van al-Bureij.

 

Sinds gisteren zijn vanuit Gaza meer dan 40 raketten afgevuurd door terroristen van de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ), gericht op meer dan een miljoen Israëlische burgers. “Nadat we ons gisteravond op de islamitische jihad-terreurdoelen in Gaza hadden gericht, zijn terroristen in Gaza opnieuw raketten op Israëlische burgers begonnen af ​​te vuren. We zullen ze verdedigen”, tweette de IDF.

Ministerie van Defensie
Minister van Defensie Naftali Bennett zei deze middag dat hij bereid is om nog vóór de verkiezingen actie te voeren tegen de terreur en geweld vanuit Gaza. Hij sprak met i24 News over de recente raketaanvallen door Gaza-terroristen tegen Israël en benadrukte dat “hij zich zorgen maakt om het welzijn van de mensen in het zuiden, in de Negev, die al twintig jaar lang worden beschoten met raketten, missiles en mortiergranaten.

We bereiden iets voor en ik wil het op onze voorwaarden doen. Als u effectief wilt zijn met een zeer wrede vijand zoals Hamas, wilt u niet dat ze u naar hun spel leiden, u wilt het zelf aansturen, zelf initiëren. Dus de premier, ikzelf en de stafchef van de IDF, we bereiden een zinvolle stap voor, maar het zal niet gebeuren als een reactie op onze voorwaarden.

Op de kritiek dat hij te weinig doet met betrekking tot de inwoners in het zuiden zei hij “Wat we de afgelopen 24 uur hebben gedaan, is een beetje nieuw. In plaats van alleen maar te reageren op die terroristen die raketten op onze mensen schoten, gingen we naar de bron, naar het commandocentrum in Syrië en doodden een groep terroristen in Syrië, nabij Damascus, die behoren tot de islamitische Jihad. Maar het is nog maar een begin.”

In november 2019 viel Islamitische Jihad opnieuw Israël aan:

Home Front Command
Het IDF Home Front Command gaf nieuwe richtlijnen voor inwoners van Zuid-Israël en beval de sluiting van scholen, wegen en treinlijnen grenzend aan de grens met Gaza na de aanhoudende escalatie en bezorgdheid over mogelijke anti-tank geschut. De IDF richtte zich op islamitische Jihad-terreurdoelen in zowel Syrië als Gaza in reactie op de barrages raketten die gisteren op Israëlische burgers werden afgevuurd.

Eerder plaatste de IDF extra Iron Dome-raketafweerbatterijen in Midden- en Zuid-Israël als voorbereiding op een mogelijke escalatie en raketaanvallen na de eliminatie van twee islamitische Jihad-terroristen die bommen plantten nabij het hek van de veiligheidsgrens.

Ten minste zes moslimterroristen werden geëlimineerd in Israëlische luchtaanvallen gericht op islamitische Jihad-faciliteiten in Damascus. Twee van de geëlimineerde terroristen waren lid van de islamitische Jihad-terreurgroep en vier anderen waren door Iran gesteunde terroristen, zei een oorlogsmonitor.


Bronnen:

♦ naar een artikelBarrages of rockets fired from Gaza towards southern Israel” en een artikelIsrael bombs terror targets in Gaza after massive rocket attacks targeting over a million civilians” van 24 februari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelRockets launched at southern Israel” en een artikelBennett on Gaza: ‘We’re preparing something, I want it to be on our terms’” en een artikelRocket falls in Sderot playground, causing damage” van 24 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Israël ligt momenteel vanuit Gaza onder vuur van de terreurgroep Islamitische Jihad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.