Islamitische Jihad vuurt vanuit Gaza tientallen raketten af naar willekeurige burgerdoelwitten in Israël

IAF-vliegtuigen hebben op zondagavond terroristische doelwitten aangevallen in Gaza in reactie op het afvuren van meer dan 20 raketten op Israël. De regionale raad van Eshkol meldde verschillende inslagen van raketten die buiten de gemeenten van de Raad explodeerden.

De stad Ashkelon heeft de opening van openbare schuilplaatsen in de stad gelast en heeft morgen de school geannuleerd. Premier Netanyahu en minister van Defensie Bennett voerden een beoordeling van de veiligheidssituatie uit in Kirya in Tel Aviv met de deelname van de stafchef, het hoofd van de Mossad, de Shin Bet-chef en andere belangrijke leden van de defensie-inrichting.

De raketten werden afgevuurd in reactie op de uitschakeling van twee islamitische Jihad-terroristen die op zondagochtend een bom plaatsten aan het veiligheidshekken dat de Gazastrook scheidt van Israël ter hoogte van Khan Younis in het zuiden van de Strook. De terreurcel had eerder andere terreurdaden en sabotage langs het hekken uitgevoerd.

De terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) eiste meteen de verantwoordelijkheid op voor de barrage raketten en zei dat dit een vergelding was voor de uitschakeling door Israëlische scherpschutters van Al Quds Brigadist Muhammad al-Na’im (plaatje hieronder) op zondagochtend:


Bronnen:

♦ naar een artikelIAF strikes Gaza after 22 rockets fired” van 23 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelMassive barrage of rockets fired from Gaza towards Israeli civilians – Iron Dome interceptions” en een artikelIsraeli fighter jets bomb terror targets in Gaza in response to massive barrages of rockets at civilians” van 23 februari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Watch: Sderot House Damaged by Shrapnel After Iron Dome Shoots Down Rocket Over City” en een artikelMore Miracles: No Wounded, 1 Car Damaged in Second Rocket Barrage” van 23 februari 2020 op de site van The Jewish Press