Israël bestookt doelwitten van Gazaanse terreurgroep Islamitische Jihad in Damascus, Syrië

De IDF heeft zondagavond terroristische doelwitten van de islamitische terroristische organisatie Jihad in Damascus aangevallen (plaatje hierboven), bevestigde de woordvoerder van de IDF. Tientallen islamitische Jihad-terreurdoelen in de Gazastrook werden ook aangevallen.

Volgens de verklaring waren de luchtaanvallen gericht op een site van de Islamitische Jihad aan de rand van Damascus, wat een belangrijk anker is van de activiteiten van de Islamitische Jihad in Syrië.

In een verklaring van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) van maandagochtend las dat twee mannen, die lid waren van de terreurgroep, werden gedood tijdens de “Zionistische bomaanslag in Damascus“, die zondagavond laat plaatsvond. “Deze laffe agressie in Damascus was een weerspiegeling van het falen van de vijand om onze jihadi’s in het bezette Palestina te confronteren,” zei de groep.

Het Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens, een in Groot-Brittannië gevestigde oorlogsmonitor, bevestigde later dat vier extra pro-Assad, door Iran gesteunde jihai’s stierven in de aanval. Ten minste een van de door Iran gesteunde jihadi’s was Syrisch, terwijl de nationaliteiten van de anderen onbekend bleven, vertelde waarnemingshoofd Rami Abdurrahman aan het AFP.

Op de geviseerde locatie in Damaskus doet de terreurorganisatie onderzoek naar en ontwikkeling van wapens en past deze aan aan de productie in de Gazastrook en aan de lokale productie in Syrië. Bovendien worden op deze locatie tientallen ponden AP, een materiaal dat als raketbrandstof wordt gebruikt, vervaardigd en worden er technische trainingen voor terroristen gegeven, zowel vanuit de Gazastrook als vanuit de noordelijke arena.

De IDF-verklaring gaf ook details vrij over tientallen Islamitische Jihad-terroristische doelen die een uur eerder in Gaza werden aangevallen. In Rafah werden ondergrondse infrastructuren en locaties voor opslag van grondstoffen voor raketproductie aangevallen. Bovendien werd het Khan Yunis-hoofdkwartier van de islamitische Jihad aangevallen, dat een compound bevat voor training voor het afvuren van antitankraketten en militair materieel dat wordt gebruikt door de zeemacht van de terroristische organisatie.

De aanvallen werden uitgevoerd als vergelding voor de raketten barrage van zondag tegen Zuid-Israël. Eerder op zondagavond meldden media in Syrië dat explosies boven Damascus werden gehoord. Sana, het officiële persbureau van Syrië, meldde dat de luchtverdedigingssystemen van het land opereerden tegen wat werd omschreven als ‘vijandige doelen’.

Eerder deze maand was een luchtaanval toegeschreven aan Israël gericht op verschillende locaties op de luchthaven van Damascus, waaronder gebouwen die zijn ontworpen om munitie en lucht-grondraketten op te slaan. Het Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens (SOHR), dat is gevestigd in Groot-Brittannië en afhankelijk is van activisten ter plaatse in Syrië, zei dat bij de luchtaanval zeven jihadisten werden gedood.


Bronnen:

::

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.