Joden als mieren op carnaval Aalst: Zyklon B wás inderdaad een insecticide

Plaatje hierboven: De kleine praalwagen van de Kalisjekloesjers beeldt een klaagmuur uit. In het Aalsters dialect wordt dat vertaald als De Klaugmier. Ze zijn met zijn tienen en hebben zich verkleed als mieren. Ze dragen allemaal een gigantische typische joods-orthodoxe hoed en pijpenkrullen en baarden. Aalstenaren herkennen de woordspeling meteen. Kloagmier, mier, klaagmuur, maar elders weet men dat insecten worden bedoeld [beeldbron: Geert De Rycke/HLN]

Martien Pennings:

Als je Joden als insecten gaat voorstellen in een tijd waarin alle Jodenhaat-signalen op rood staan, dan ben je . . . . . ja, wat zijn dat nou voor types daar in Aalst die het voor het tweede jaar op rij nodig vinden om Joden te karikaturiseren op een manier die doet denken aan de tijd waarin de voorbereiding werd getroffen tot het verdelgen van de Joden middels Zyklon B dat inderdaad oorspronkelijk een pesticide was.

Toen ik de foto’s zag, was mijn eerste indruk dat er kakkerlakken uitgebeeld werden, maar toen begreep ik dat het mieren moesten voorstellen en dat er een werkelijk geniale woordspelings-vondst aan ten grondslag lag: klaagmier = klaagmuur. Dus mier = muur. Virtuoos! Hoe kom je erop!

Ze snappen niks van al die ophef, zeggen deze Aalster hansworsten zelf: “Ze zijn ons uit de context aan het trekken.

Ik ben onmiddellijk bereid te geloven dat ze inderdaad te stom zijn om voor de duvel te dansen – wat ze niettemin lopen te doen tijden zo’n optocht – en dat ze lucht geven aan een soort collectief onderbewuste. Ze geven lucht aan iets wat in de lucht zit, zeg maar.

In 2007 schreef ik over een gebeurtenis in ongeveer 1980:

Vijf-en-twintig jaar geleden, kwam mijn buurvrouw, een gewone Nederlandse arbeidersvrouw, die altijd erg hulpvaardig was ten opzichte van de Nieuwe Amsterdammer, ontdaan bij me en vertelde over de kleine Turkjes op de stoep die een mieren-nest met benzine hadden overgoten en aangestoken. ‘Dat zijn de Joden, die mieren’, hadden ze gezegd.

In de mij sympathieke beweging van het Vlaams Belang, waar nog altijd niet volledig afgerekend is met een kleine bloedgroep met neigingen naar Blut und Boden, zouden ze er goed aan doen, niet meer deze Aalster Ausschweifungen te relativeren door naar het inderdaad veel ergere islamitische antisemitisme te wijzen, maar dit serieus te veroordelen als iets wat nu juist die moslim-Jodenhaat versterkt en in de kaart speelt.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Martien Pennings “Joden als mieren op carnaval Aalst: Zyklon B wás inderdaad een insecticide” van 24 februari 2020 op de site van Martien Pennings ~ Een archief.

♦ naar een artikel van Douglas De Coninck “De ‘klaagmieren’ van Aalst Carnaval: ‘Ik voel het nu al. Ze zijn ons uit de context aan het trekken’” en een artikel “Buitenlandse media over Aalst Carnaval: “Uitbarsting van uitbundigheid en dwaasheid”” van 24 maart 2020 op d esite van Het Laatste Nieuws (HLN)

Een gedachte over “Joden als mieren op carnaval Aalst: Zyklon B wás inderdaad een insecticide

  1. “Ze zijn ons uit het verband aan het trekken”.

    Maar natuurlijk….. de carnavalisten uit Aalst zijn de slachtoffers!

    Dom dat wij dit niet meteen begrijpen want het zijn natuurlijk de Joden die daar de schuld van zijn omdat ze zulke lange tenen hebben wanneer wij hen via ons recht op domme zotheid & moreel verval gewoon bespotten door hen via stereotyp & humane karaktermoord als mieren uit te beelden.

    Inderdaad…….de ‘onderbewuste’ Jodenhaters zijn uit hun krochten gekropen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.