IDF opent het vuur op Gazaanse terroristen die een bom plaatsten op de grens met Israël

De IDF opende zondag het vuur op enkele verdachten die het veiligheidshekken naderden dat de Gazastrook scheidt van Israël in het Khan Yunis-gebied. De Israëlische soldaten zagen hoe twee Palestijnse terroristen het hekken naderden en een bom plaatsten.

De woordvoerder van de IDF zei dat “kort geleden de IDF twee terroristen had geïdentificeerd die het perimeterhek in de zuidelijke Gazastrook naderden en er een explosief in de buurt plaatste. De strijdmacht, alert op het punt van de identificatie, opende het vuur op hen. Er is een treffer geïdentificeerd.

De IDF schat dat de terreurcel behoort tot de Al Quds Brigades, de moordbrigade van de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ). De situatie van de terroristen is op dit moment onduidelijk. De twee Arabieren zouden zijn geëlimineerd.

De PIJ maakt alvast melding van de dood van zijn Al Quds Brigadist, de 27-jarige Muhammad Ali al-Naeem:

Nog eens vier moslimterroristen werden neergeschoten en gewond tijdens hun poging om het gebied te benaderen om de stoffelijke resten van de terroristen te bergen en naar Gaza te brengen.


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF opens fire on terrorists who placed bomb at Gaza border” van 23 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIDF opens fire on Islamic Jihad terrorists planting a bomb near the Gaza border – 2 eliminated” van 23 februari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelWATCH: IDF Kills Terrorists Planting a Bomb Along Gaza Border” van 23 februari 2020 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Anna Ahrondheim “IDF bulldozer prevents Palestinians from retrieving corpse; One PIJ terrorist was killed while placing an IED near the Gaza border fence” van 23 februari 2020 op de site van The Jerusalem Post