PA: We zullen bouwvergunningen afleveren voor het (Israëlisch) Gebied C in Judea & Samaria

Majdi Al-Saleh, de Palestijnse Autoriteit (PA) ‘minister van lokale overheid’, heeft woensdag aangekondigd dat de planningsraad die onder zijn leiding staat, volgende maand (illegale) bouwplannen voor Gebied C in Judea en Samaria zal goedkeuren. Onder de Oslo-akkoorden staat Area C volledig onder Israëlische controle.

Tijdens een rondleiding door het dorp Susya, ten zuiden van Hevron, zei Saleh dat zijn kantoor van plan is bouwvergunningen af ​​te geven voor Area C en voegde eraan toe dat als Israël de gebouwen sloopt, het PA-kabinet zal helpen ze weer op te bouwen, uiteraard met de steun en het hulpfonds van de Europese Unie.

Zoals bekend beschouwt de Europese Unie het hele gebied van Judea & Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever) reeds bijvoorbaat als ‘Palestina’ en is van oordeel dat niet langer moet gewacht worden op eventuele resultaten van vredesonderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen. Kortom: voor de EU is het reeds lang een uitgemaakte zaak: Judea & Samaria is ‘Palestina’.

Saleh zei ook dat zijn kantoorpersoneel een alternatieve structuur zal bieden voor een trailer die Israëlische autoriteiten in het Susya-gebied hebben overgenomen om ervoor te zorgen dat scholing op de site kan blijven plaatsvinden. Hij benadrukte dat “de Palestijnse regering naast de inwoners van Susya staat en hen zal blijven helpen hun vaste positie te versterken en het land te behouden.

Fayyad Plan
In 2009 legde de toenmalige premier van de Palestijnse Autoriteit (PA) Salam Fayyad het ‘Plan voor de oprichting van de staat Palestina‘ uit, een methodisch programma voor het geweldloos maar illegaal veroveren van de controle over Gebied C in Judea & Samaria.

Volgens de Oslo Akoorden staat Gebied C volledig onder Israëlische controle. De Oslo-akkoorden voorzagen om een brede en levensvatbare basis te vormen voor een Palestijnse staat, met name in de gebieden die onder Israëlische controle staan.

Het plan van Fayyad dat werd gepubliceerd in augustus 2009, omzeilt in wezen alle onderhandelingen of compromissen met Israël en creëert ter plaatse feiten aan de grond.

Volgens gegevens verzameld door de Regavim-organisatie bedroeg het aantal illegale Arabische structuren in gebied C in 2009 29.784, terwijl het aantal in 2018 steeg tot 58.355.

Joods Susya
Susya is de plaats van een oud Joods dorp in de zuidelijke bergen van Judea, aka de Westelijke Jordaanoever.

In het dorp bestaat een archeolgische vindplaats waar zich de ruïnes bevinden van een synagoge uit de 5de eeuw evenals de ruïnes van een moskee die daar in de 8ste eeuw bovenop werd gebouwd. Vandaar dat moslim Palestijnen het gebied valselijk als het hunne claimen, een ietwat vervelende traditie onder moslims in het algemeen…

Synagoge van Susya uit de 5de eeuw na Chr.

 


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “PA: We will issue building permits in Area C; PA ‘minister of local government’ threatens to approve construction plans for area that is under full Israeli control” van 20 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Baruch Yedid “PA Will Issue Building Permits for Construction in Israel-Governed Area C” van 23 februari 2020 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “PA: We zullen bouwvergunningen afleveren voor het (Israëlisch) Gebied C in Judea & Samaria

  1. Ze mogen natuurlijk bouwvergunningen uitgeven hoeveel ze willen………..bouwen is een ander verhaal.

    Europa heeft blijkbaar geld te veel, want anders is haar fanatisme voor illegagebouwen neerzetten op andermans grondgebied, die dan weer worden afgebroken en dan weer opgebouwd etc.etc.etc., niet te verklaren.

    Like

Reacties zijn gesloten.