Opnieuw swastika’s en ‘white power’ graffiti gespoten op Joodse eigendommen in New Jersey

Een groot blauw geschilderd hakenkruis (swastika)  en de woorden ‘White Power’ werden gespoten op een trailer van een Joods bedrijf in Jackson, New Jersey. Het bedrijf, dat de politie niet wilde noemen, is eigendom van een joodse familie die in het nabijgelegen Lakewood woont, meldde de Lakewood Scoop. Lakewood, in het zuidelijke deel van de staat, heeft een grote haredi-orthodoxe bevolking.

De schijnbare vandaal werd vastgelegd op bewakingsvideo, waarop een vrouw uit haar voertuig stapte en achter een aanhangwagen op het bedrijfsterrein liep, die later werd beschadigd, volgens de Scoop. De politie heeft volgens het rapport niet gezegd of het incident wordt onderzocht als een haatmisdrijf.

De wijk Jackson in New Jersey werd eerder deze maand tweemaal voor de rechter gedaagd wegens de afwijzing van twee ontwikkelingsplannen voor de orthodox-Joodse gemeenschap.

Op woensdag werd nog een andere vandalenstreek ontdekt. Een ander joods bedrijf raakte beschadigd met antisemitische graffiti. Vandalen spoten swastika’s op een container, utiliteitspaal (plaatje hieronder) en een recyclingscontainer van het bedrijf Howell, volgens foto’s die donderdag door The Lakewood Scoop werden geplaatst.

Uit een rapport dat vorige maand werd gepubliceerd, bleek dat 944 biasincidenten werden gemeld in New Jersey in 2019, een stijging van 65 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Procureur-generaal Gurbir Grewal zei dat dit het grootste aantal gerapporteerde vooringenomen misdaden is sinds 1996, en de grootste toename op jaarbasis sinds de rapporteringsnormen voor vooringenomenheid in 1991 werden geïmplementeerd.

In december werden drie mensen gedood in een schietaanval op een koosjere markt In Jersey City, inclusief twee leden van de lokale chassidische gemeenschap. Enkele weken later confronteerde een verdachte patroons boos in een populaire koosjere bagelwinkel in Teaneck. De verdachte was naar verluidt emotioneel instabiel, maar de lokale politie onderzocht het incident nog steeds als een mogelijk bevooroordeeld incident omdat de verdachte antisemitische leugens zou hebben gebruikt.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Large blue swastika painted on Jewish-owned business in New Jersey” van 19 februari 2020 op de site van The Jewish Telegraphioc Agency (JTA)

♦ naar een artikelNew Jersey Jewish Owned Business Vandalized with Swastikas” van 19 februari 2020 op de site van Stop Antisemitism.org

♦ naar een artikel van Ben Ariel “Swastika spray-painted on Jewish-owned business in New Jersey” van 20 februari 2020 op de site van Arutz Sheva