Toerismebeurs in Tel Aviv toont de prominente positie aan van Israël in reistechnologie

In het gezelschap van topvertegenwoordigers uit meer dan 50 landen in de wereldwijde toeristenindustrie presenteerde het Israëlische ministerie van Toerisme zijn ontwikkelingen en innovaties voor 2020 tijdens het recente internationale mediterrane toerisme Market (IMTM) conferentie in Tel Aviv.

De beurs vertegenwoordigt niet alleen het vlaggenschipevenement van de Israëlische toeristische sector, maar ook de grootste toeristische beurs in het grotere Midden-Oosten.

Tijdens de tweedaagse beurs van 11-12 februari in Tel Aviv, hield het Israëlische ministerie van Toerisme een reeks lezingen en panels die verschillende van de hervormingen en marketingpolitieke initiatieven presenteerden die hebben geleid tot recordbrekende inkomende cijfers over toerisme.

Plaatje hierboven: IMTM, International Mediterranean Tourism Market, is de grootste jaarlijkse professionele vakbeurs gericht op de toeristenindustrie in Israël. Het beoogt inkomend, binnenlands en uitgaand toerisme te bevorderen en de samenwerking tussen toeristische organisaties in Israël en over de hele wereld te versterken. Op IMTM gaat het om ecotoerisme, arrangementen, reizen op maat en een interessant programma van conferenties en seminars over actuele onderwerpen voor de sector [beeldbron: Tradeshwos]

Onderwerpen waren onder meer toegankelijkheid in toerisme en de ontwikkeling van de Negev als toeristisch merk en toonaangevende toeristische bestemming in Israël. De 26ste conferentie vond plaats na een recordjaar voor inkomend toerisme met meer dan 4,5 miljoen toeristen in 2019 – een toename van 55 procent in slechts drie jaar.

Vandaag is het duidelijk dat toerisme een zeer belangrijke economische groeimotor voor de staat Israël is“, zei minister van Toerisme Yariv Levin. “We hebben 2019 onlangs afgesloten met een injectie van meer dan NIS 22 miljard (bijna $ 6,5 miljard) in de Israëlische economie vanuit het toerisme. Ik ben optimistisch voor 2020 en ben van mening dat de hervormingen en innovatieve stappen die we vooropzetten ook dit jaar hun vruchten zullen afwerpen, ondanks de budgettaire uitdagingen die we verwachten het hoofd te bieden.”

De openingsceremonie van IMTM 2020, die werd gehouden in Jeruzalem, bevatte een tentoonstelling met kraampjes, eten en 11 startups met reistechnologie. Burgemeester Moshe Lion van Jeruzalem woonde het gala bij, net als ministers en ambassadeurs uit Nepal, de Republiek Srpska (Servische Republiek), Griekenland, Honduras, Equatoriaal-Guinea, Slowakije, Taiwan, Sri Lanka, Thailand en Georgië.

In zijn toespraak verwees Lion naar de IMTM-gebeurtenis als een ‘vervulling van de woorden van Micha, die profeteerde dat alle naties van de wereld naar Jeruzalem zullen komen. Hij zei dat het Jeruzalem correct weergeeft als een stad van duizenden jaren oud, die het oudste geloof ter wereld heeft voortgebracht, en toch is het ‘een moderne hoofdstad en handelscentrum’ met bloeiende technologie.

Nofar Nistani, directeur van Jerusalem Entrepreneurs Tourism Hub voor de Jerusalem Development Authority, sprak haar trots uit om gasten van over de hele wereld bloot te stellen aan Israëlische innovatie en de toekomst van het toerisme. “Israël heeft veel te laten zien, en we willen het doen met technologie en startups,” vertelde ze aan JNS.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Eliana Rudee “Tourism fair showcases Israel’s prominence in travel tech” van 21 februari 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

♦ naar een artikel van Nicky Blackburn “8 new travel technologies to watch; a look at some exciting new travel technologies on show at travel conference in Tel Aviv” van 24 februari 2015 op de site van Israel21C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.