Duitsland & Frankrijk willen niet dat Israël 1000 woningen bouwt voor Arabieren in Beit Safafa, Jeruzalem

Plaatje hierboven: Beit Safafa met vooraan links de minaret van de locale moskee, een Arabische wijk in het oosten van de Israël’s hoofdstad Jeruzalem. Op het plaatje bevindt zich bovenop de heuvel de Joodse wijk Gilo waar zo’n 40.000 Joden wonen. Gilo wordt al door Joden bewoond sinds 1200 v. Chr. maar bevindt zich voorbij de Groene Lijn van april 1949 [beeldbron: Aviva]

Premier Benjamin Netanyahu heeft op donderdag 20 februari 2020 de bouw aangekondigd van duizenden woningen in een aantal wijken van Jeruzalem.

Netanyahu zei dat er plannen zijn om minstens 4.000 huizen te bouwen, met 3.000 van de eenheden die worden gebouwd in de wijk van Givat HaMatos in zuidelijk Jeruzalem en wil daarnaast ook nog eens 1.000 woningen bouwen voor de Arabische bewoners in Beit Safafa, een Arabische wijk in het oosten van Jeruzalem, die bedoeld is om tegemoet te komen aan de behoeften van de lokale bewoners.

De aankondiging komt minder dan twee weken vóór de verkiezingen van 2 maart en acht jaar nadat de plannen voor de bouw in het gebied naar voren waren gebracht, maar stopgezet vanwege internationale druk. “We gaan de Givat Hamatos-wijk uitbouwen, we hebben alle belemmeringen weggenomen”, zei de premier vanuit de nabijgelegen Har Homa-nederzetting, die uitkijkt op Givat HaMatos.

Ik moet zeggen dat 1.000 hiervan onmiddellijk op de markt zullen worden gebracht, in de komende dagen,” zei de PMO waarnemend directeur-generaal Ronen Peretz. “De Arabische inwoners hebben een huisvestingsprobleem waarvoor we een oplossing bieden,” voegde hij eraan toe, verwijzend naar de constructie in Beit Safafa.

Netanyahu zei dat het plan bedoeld is om alle delen van het ‘verenigde’ Jeruzalem te verbinden en een nieuwe joodse buurt te stichten. “Vandaag kondig ik de oprichting aan van Har Homa Heh, een wijk waarin we 2.200 wooneenheden gaan bouwen. Dit is nog eens ongeveer 12.000 inwoners. Har Homa wordt een buurt met ongeveer 50.000 inwoners. Dit is als een middelgrote stad in Israël, alleen in deze buurt.

Hij zei dat de beslissing was genomen ondanks “sterke internationale oppositie”. Een woordvoerder van de Palestijnse president Mahmoud Abbas keurde de bouwintenties af kort na de aankondiging ervan door Netanyahu. “Netanyahu’s aandringen op het bouwen van duizenden nederzettingen is de systematische vernietiging van de tweestatenoplossing en de implementatie van het Trump-plan”, zei Nabil Abu Rudeineh.

De Verenigde Staten kondigden vorige maand een omkering aan van vier decennia van Amerikaans beleid, zeggend dat zij de nederzettingen van Israël op de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem niet langer als ‘onverenigbaar met internationaal recht’ beschouwden.

Frankrijk en Duitsland hebben op vrijdag de bouwplannen afgekeurd die premier Benjamin Netanyahu heeft aangekondigd omdat het volgens beide landen een obstakel vormt voor een toekomstige tweestatenoplossing. Blijkbaar verzetten beide Europese landen zich eveneens tegen het feit dat Netanyahu 100 woningen wil bouwen voor de Arabische bewoners in Beit Safafa, een Arabische wijk in het oosten van Jeruzalem. Rare jongens die Europeanen.

De uitbreiding van deze twee nederzettingen ondermijnt direct de levensvatbaarheid van een toekomstige Palestijnse staat, zoals de Europese Unie herhaaldelijk heeft herhaald,” zei het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring. Duitsland zei zowat hetzelfde als Frankrijk dat het “diep bezorgd” was over de aankondiging en zei dat de constructie “het vooruitzicht van een levensvatbare en aaneengesloten Palestijnse staat zou ondermijnen op basis van een onderhandelde tweestatenoplossing.

Plaatje hieronder: Kaart waar gebouwd wordt in Jeruzalem. In het rood de aangekondigde nieuwbouw en in het blauw de reeds bestaande Joodse bewoning in de Atarot wijk. Bovenaan rechts Kokhav Yaakov, gesticht in 1985 en waar ca. 8400 (hoofdzakelijk) othodoxe religieuze Joden wonen.


Bronnen:

♦ naar een artikelNetanyahu announces plan to build 3,000 houses in Jerusalem settlements” van 20 februari 2020 op de site van Ynet News

♦ naar een artikel van Jacob Magid “France, Germany slam plan to build, expand East Jerusalem neighborhoods” van 21 februari 2020 op de site van The Times of Israel

4 gedachtes over “Duitsland & Frankrijk willen niet dat Israël 1000 woningen bouwt voor Arabieren in Beit Safafa, Jeruzalem

 1. Macron de “man” die met zijn moeder is getrouwd en door zijn perverse voorkeuren (hij kan het “goed vinden” met islamieten negers op het Elysée) er voor zorgt dat Le Genéral, Frankrijks grootste president ooit (letterlijk en figuurlijk) zich draait in zijn graf.
  Merkel die miljoenen islamieten invaders de eu heeft binnengebracht onder het mom dat het vluchtelingen zijn of asielzoekers, jaja je vrouw en kinderen achterlaten in oorlogsgebied maar zeker je gsm of iphone meenemen.
  Cijfers van de UNHCR laten zien dat 80% mannen zijn tussen de 20/30.
  Die twee ranzige sujetten gaan dus de Vrije Westerse Wereld zeggen dat Israël fout is.
  Tussen haakjes, dat vrouwmens Merkel was in haar “vorige leven” actief betrokken bij de stasi als verklikster, mijn vraag is hoeveel doden heeft ze toen al op haar geweten want velen zijn de stasi lokalen niet levend meer uitgekomen.
  Dat ventje met zijn Napoleon complex en dat vrouwmens met haar communistische idealen zijn onderhuidse Jodenhaters en zo jammer dat Bibi niet gewoon kan zeggen tegen die twee ‘rot op’ .

  Like

 2. Duitsland & Frankrijk willen niet dat……..
  Ik dacht niet dat iemand hen om toestemming had gevraagd.

  Maar ja, hun afkeuring was natuurlijk te voorzien want ze denken om de een of andere misterieuze reden een partij in Israel’s politiek & besluitvorming te zijn.

  Men noemt dit inmenging in binnenlandse aangelegenheden van een vreemde mogendheid…….en dat is verboden.

  Iemand zou hen eens dringend in therapie moeten sturen over hun ‘2-staten bezorgdheid syndroom’ want die palestijnse staat gaat er écht niet komen, gewoon omdat palestijnse arabieren & Arabische landen dit niet willen.

  Europa wil als énige die staat bewust door de palestijnse strot duwen maar palestijnen zorgen er door terreur iedere keer weer voor dat dit niet gaat gebeuren…… iets wat Europeanen maar niet willen begrijpen.

  Like

 3. Duitsland en frankrijk zijn de meest hypocriete staten van europa.
  Israël heeft helemaal gelijk als ze zich niets aan trekken van dat soort walgelijke landen. Laten die eerst maar eens orde op zaken stellen in hun eigen land. Omdat ze dat nooit meer zal lukken richten ze hu n focus op het buitenland en liefst op Israel. Hun kritiek op Israel kan standaard rekenen op steun van heel veel moslims.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.