Home Front Commando: Cyberterreur is voor Israël de grootste bedreiging sinds 1948

Generaal-majoor Tamir Yadai, de commandant van het IDF Home Front Command, waarschuwde donderdag dat het Israëlische thuisfront tijdens oorlogstijd kan worden blootgesteld aan cyberaanvallen en dat de dreiging van cyberterrorisme de grootste dreiging is waarmee Israël sinds 1948 te maken heeft gehad.

Kijkend naar het civiele front, weet ik niet zeker of alle factoren even goed zijn voorbereid en dat de zwakke schakels in de keten moeten worden bekeken,” zei Yadai op de lokale regeringsconferentie MUNI EXPO 2020 in Tel Aviv. “De dreiging voor de staat Israël vandaag is groter in omvang dan van 1948 tot heden“, waarschuwde Yadai en hij voegde eraan toe:.

We moeten begrijpen dat de perceptie aan de andere kant ook is veranderd en de reikwijdte van de aanvallen is steil, in termen van de hoeveelheid, het gewicht en de sterkte van hun nauwkeurigheid. De uitdaging is multidimensionaal geworden. Dit is niet dezelfde overlast [cyberaanvallen] die we tegenkwamen tijdens Operation Protective Edge of de Tweede Libanonoorlog. Het is een bedreiging die op sommige plaatsen aanzienlijk kan interfereren en zelfs functies in het thuisfront kan verlammen. Vroeger konden we het thuisfront van de frontlinies scheiden, maar vandaag is zo’n scheiding zinloos.

Hij lichtte de dreiging toe:

Wanneer we een commandant in de Gazastrook doden, kan Tel Aviv ook enkele uren tot stilstand worden gebracht. Daarom zal niemand door deze nauwe relatie manoeuvreren in Libanon of Gaza en zal zich zeker geen zorgen maken over de verlenging van de gevechten als hij niet denkt dat het thuisfront goed functioneert. Het functioneren van het thuisfront is grotendeels de verzekeringspolis van de aanval. Het zal niet gemakkelijk zijn om de overwinning zo duidelijk te maken als het thuisfront niet sterk genoeg is.

Cyber Warfare


Bronnen:

♦ naar een artikelHome Front Command: Cyber-terror the greatest threat since 1948” van 20 februari 2020 op de site van Arutz Sheva