Israël’s economische vooruitzichten hoger dan ooit; Tel Aviv en ook aardgasexport bomen spectaculair

Tel Aviv is gerangschikt als de 16de economisch meest invloedrijke stad ter wereld, vóór Zürich, Amsterdam en Jakarta, volgens een ranglijst door CEOWORLD magazine.

De ranglijst hield rekening met de algemene economische activiteit van steden, de kracht van de financiële en banksector, de politieke en demografische invloed, de levenskwaliteit en het concurrentievermogen in het bedrijfsleven, de cultuur en de politiek. Tel Aviv scoorde in totaal 74,37 / 100 punten, vlak achter Riyadh en Dubai.

Het mediterrane zakelijke centrum ging steden zoals Los Angeles en Hong Kong nog vooraf. Londen werd eerste in de ranglijst en scoorde 85,5 punten. De top 10 werd aangevuld met New York, Tokio, Parijs, Singapore, Berlijn, Shanghai, Brussel, New Delhi en Toronto.

Vorig jaar stond Tel Aviv op de 21e plaats in de beroemde lijst van Time Out Magazine van de 48 beste steden ter wereld. De Joodse natiestaat scoorde daarmee het beste van het hele Midden-Oosten. Bovendien heeft het tijdschrift Forbes de kuststad uitgeroepen tot de tweede plaats die het bezoeken waard is.

Aardgas boomt
Het Israëlische ministerie van Energie zei deze week dat het recordinkomsten uit natuurlijke hulpbronnen verwacht in 2020, met een waarde van ongeveer 1,5 miljard NIS ($ 440 miljoen). Het Leviathan-gasveld, waarvan werd aangenomen dat het in 2019 operationeel werd, zal naar verwachting die inkomsten verhogen.

In 2019 daalde de omzet uit natuurlijke hulpbronnen tot ongeveer 864 miljoen NIS ($ 252 miljoen), een daling met 2,5 procent ten opzichte van 2018, zei het ministerie van Energie. De daling was te wijten aan een daling van de dollarkoers van 7,79 procent, volgens een verklaring van het ministerie. Van de totale inkomsten werd 97 procent van de inkomsten uit natuurlijke hulpbronnen in 2019 gecrediteerd voor olie- en gasverkopen op NIS 842 miljoen ($ 246 miljoen).

In januari tekende premier Benjamin Netanyahu een deal om een ​​aardgaspijpleiding aan te leggen voor de levering van gas vanuit het oostelijke Middellandse Zeegebied naar continentaal Europa. Netanyahu en minister van Energie Yuval Steinitz ontmoetten de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis en de Cypriotische president Nicos Anastasiades om de trilaterale overeenkomst te sluiten dagen nadat het offshore Leviathan-gasplatform gas naar Israël begon te pompen.

De deal werd in Athene ondertekend door de energieministers van alle drie de landen. De 1.900 km (1.300 mijl) EastMed-pijpleiding op de Middellandse zeebodem van het oostelijke Middellandse Zeegebied naar het westen van Griekenland, ’s werelds langste en diepste, kan jaarlijks tussen de negen en 12 miljard kubieke meter aardgas overbrengen, vanuit gasreserves tussen Israël en Cyprus naar Griekenland, en van daar naar andere Europese landen.

De pijpleiding zal dienen als een belangrijke alternatieve bron van aardgas voor Europa, dat momenteel sterk afhankelijk is van gas uit Rusland. Netanyahu sprak tijdens de ondertekeningsceremonie en noemde de overeenkomst ‘historisch’ voor het land, omdat het een exporteur van energie wordt.

“Dit is een historische dag voor Israël omdat Israël in snel tempo een energiecentrale wordt, een energie-exporterend land. Het is ook een historische dag omdat er hier steeds meer samenwerking is tussen Griekenland, Cyprus en Israël; Een echte alliantie in de Middellandse Zee, die zowel economisch als politiek is, en ook bijdraagt ​​aan de veiligheid en stabiliteit van de regio, ”zei hij.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael Expects Record Gas Revenues for 2020” van 18 februari 2020 en een artikel van Benjamin Brown “Tel Aviv Ranked 16th Most Economically Influential City in the World” van 17 februari 2020 op de site van The Jewish Press

3 gedachtes over “Israël’s economische vooruitzichten hoger dan ooit; Tel Aviv en ook aardgasexport bomen spectaculair

  1. Het afgelopen jaar was de GDP in Israel 4.8% (hoger dan de voorspelde 3.6) en de GDP per capita 45000 waarbij ze vele rijke landen in Europa is voorbij gestreefd…….tendens groeiend!

    Snappen we nu waar de haat vandaan komt?

    Liked by 1 persoon

    1. Tja, afgunst, jaloezie, da’s altijd de rode draad geweest bij de loosers-cultuur en dan is Jodenhaat een geschikte uitklep. Achterlijk gewoon.

      Like

Reacties zijn gesloten.