Aalst wordt op zondag voor even de wereldhoofdstad van het antisemitisme

Aalst lijkt op zondag hard op weg om even de wereldhoofdstad te worden van het antisemitisme. Aalst Carnaval 2020 wordt de zwaarst beveiligde ooit: honderd camera’s, een hermetisch afgesloten parcours, een heli, 10% meer agenten, meer dan 850 extra politieagenten worden ingezet. Om wie of wat te beschermen? De antisemitische praalwagen die er vorig jaar ook al bij was? Kom zeg. Ernstig blijven.

Wir haben es nicht gewußt
Een carnavalsgroep uit Aalst de draak blijft steken met de Joodse medemens ook al weten zij dat dit sinds de Joodse reacties op de laatste editie van dit boertige haatfestival dat de Joodse medemensen hier wel degelijk werden gekwetst.

Met deze wetenschap in het achterhoofd dit nu nog eens overdoen op zondag aanstaande is Antisemitisme 2.0 bedrijven met voorbedachte rade en met een bedenkelijke intentie. Het excuus van Wir haben es nicht gewußt (we wisten het niet) gaat hier niet meer op.

Of zoals professor agogiek Willem Elias (VUB), die zelf uit Aalst afkomstig is, op VRT NWS waarschuwde voor herhaling op carnaval Aalst:

Een ander basisprincipe van carnaval is dat diegene die voorwerp is van spot hoort mee te lachen. Men heeft nu van de Joodse gemeenschap uit duidelijk gemaakt dat ze niet kunnen meelachen. Dan kun je er beter mee stoppen. Iemand die een aangebrande mop vertelt en ziet dat de mensen niet lachen, moet geen tweede of derde aangebrande mop vertellen.

Burgemeester D’Haese (N-VA) argumenteert dat zijn carnaval de diverse bevolkingsgroepen “verbindt”. Puur sarcasme en een doorzichtige poging om de met poppen uitgebeelde Jodenhaat te verbloemen en te minimaliseren.

De Joodse bevolkingsgroep “verbinden met de anderen” door karikaturale voorstellingen van Joden, op te voeren die zo zijn weggejat uit het nazitijdperk? Deze afschuwelijke afbeeldingen waren te zien op diverse bijtende en sarcastische optochten van nazi’s in de aanloopt van de Endelösung. Met heel Antwerpen maar niet met mij.

De enigen die zich hier onderling verbonden voelen zijn de Jodenhaters – en bij uitbreiding ook de Israëlhaters – van alle tijden, landen en bevolkingsgroepen, behalve de Joden zelves. Het recht op vrije meningsuiting werd vervangen door het recht om Joden te haten, en het recht om publiek Jodenhaat te verspreiden en te stimuleren.

België, en vooral het politieke beleid, staat weer in het middelpunt van de belangstelling in de wereld en dan zijn de grappen en grollen over ons land nooit ver weg.

Grap 1: Premier Benjamin Netanyahu zei dat hij niets wist over de vermeende Israëlische aanval op het gebied rond Damascus op donderdag, en voegde eraan toe dat het misschien ‘de Belgische luchtmacht’ was. “Ik weet niet wat er gisteravond gebeurde,zei Netanyahu in een interview met Radio Haifa op vrijdag, zoals geciteerd door Channel 12. “Misschien was het de Belgische luchtmacht.” Jawadde. Hilarisch toch?

Grap 2: Volgens de Nederlandse premier Mark Rutte wordt het een heel lastige klus om over de Europese begroting een akkoord te bereiken. Hij zei daarover het volgende: “Het is makkelijker om in België een regering te vormen dan Europa uit deze begrotingsdiscussie te laten komen“. De regeringsvorming in België 2010-2011 duurde 541 dagen, een nieuw wereldrecord. Ook nu duurt de regeringsvorming al meer dan 270 dagen en niets wijst erop dat we weldra een federale regering zullen hebben.

Plaatje hierboven: Marburg, Duitsland in 1936. De praalwagen toont louter minachting voor de Joden tijdens de carnavalsoptocht in Marburg. “Terug naar Palestina!” staat er vooraan op de kar. Tegenwoordig heet dat “Maak je weg uit Palestina!“, “Van de Zee tot aan de Rivier!” en “Ga terug naar Europa!“. Het kan verkeren zei Bredero.


Bronnen:

♦ naar een artikelBart Somers: “Er zijn dingen waarmee je niet lacht”” van 21 februari 2020 op de site van Het Laatste Nieuws

♦ naar een artikel van Elad Benari “Foreign Minister calls on Belgium to ban anti-Semitic carnival in Aalst” van 21 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Ben Cohen “Belgians Deploy 800 Extra Cops to Ensure Smooth Running of Antisemitic Aalst Carnival” van 20 februari 2020 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikelPM after Israel reportedly strikes Syria: Maybe it was Belgian air force” van 15 februari 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel “Mark Rutte over de Europese begroting: “Het is makkelijker om in België een regering te vormen”” van 20 februari 2020 en een artikel van Sandra Cardoen “Professor Willem Elias over Aalst carnaval: “Als er niet gelachen wordt met een aangebrande mop, vertel geen tweede mop”” van 21 februari 2020 op de site van VRT NWS

11 gedachtes over “Aalst wordt op zondag voor even de wereldhoofdstad van het antisemitisme

 1. Belgie probeert zijn eigen wereldrecord regeringsformatie te breken!

  Hoe treurig want het laat zien wat er aan de hand is in deze samenleving…….uitsluiting, onverdraagzaamheid & tegenwerking.

  Dit is precies wat er in Aalst gebeurd.

  Een sterke samenleving zorgt voor verbinding, verdraagzaamheid & samenwerking.

  “Sorry ik zat fout’ is géén teken van zwakte maar precies het tegenovergestelde.

  Wat Aalst moet doen is de foute praalwagen verpulperen, zich verontschuldigen en dan carnaval vieren.

  Wat de Vlaamse regering moet doen indien ze dit weigeren……deze haatoptocht verbieden.

  Dit carnaval in Aalst heeft niets met zotheid, spot of uitbundigheid te maken, maar alles met een haatfestijn.

  Liked by 1 persoon

  1. U zou zich moeten schamen. In Aalst worden Joden gekoesterd, net als in Israël is extreem rechts aan de macht en worden moslims de duivel aangedaan, daar geniet u blijkbaar van. Hier worden Palestijnen gelukkig niet vermoord noch wordt hun land gestolen.
   Uw gestolen land is een haatfestijn, het joods fascisme is extreem rechts ver verwijderd van de droom van Golda en u vindt fascisten als Herzl fantastisch. Schaam je om je leugens

   Like

   1. Ik lees in uw geneuzel twee keer het woord ‘fascisme’. U zou eens moeten opzoeken wat dit betekent, historisch (Italië 1922-1943) en tegenwoordig (als scheldwoord).

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Fascisme

    En dan vervolgens in de spiegel moeten kijken om te zien in hoeverre uzelves beantwoordt aan deze beschrijving.

    Zeggen dat Joden worden gekoesterd door ze fascisten te noemen is niet bepaald bevorderlijk voor het debat.

    Palestijnen daarentegen worden hier wel gekoesterd en dat terwijl hun kompanen terreuraanslagen plegen op de Israëlische Joden, Joodse babies de keel oversnijden in het holst van de nacht en vanuit Gaza raketten en brandballonnen worden afgevuurd naar willekeurige burgerdoelwitten in de Joodse staat.

    En dan heb ik het niet eens over het islamofascisme (Hamas, Hezbollah, ISIS enz.) waar duidelijk uw sympathie naar uit gaat en door u wordt gekoesterd.

    Like

   2. “In Aalst worden Joden gekoesterd”

    Beste Sven, sorry om je teleurtestellen maar het Jodendom heeft het niet nodig om door Aalst gekoesterd te worden.

    Het Jodendom heeft internationaal bewezen wat het kan ””ze beheersen tenslotte de media, de banken & de hele wereld”””.

    Maar behalve dat zorgen ze ervoor dat U uw haatboodschappen via het Internet & Facebook etc. kunt uitspuwen en zorgen ervoor dat uw gezondheid op pijl blijft én ze zorgen voor échte cultuur humor & sartire.

    “Hier worden palestijnen gelukkig niet vermoord of hun land gestolen. Hoelang heeft u over déze openbaring nagedacht?

    Ik wens u zondag een fijne dag, lekker lallen & zuipen en ‘lachen met de Joden die u zo een warm hart toedraagt.

    Liked by 1 persoon

   3. Ken niet veel landen waar heden ten dage ” moslims de duivel aangedaan” wordt want de trieste realitiet is dat in het oude Avondland wij (EIGEN volk) reeds l

    Like

    1. moet keyboard veranderen !!!
     …wij EIGEN volk reeds lang minder te zeggen hebben over onze normen en waarden.
     De islamisering is aan sneltreinvaart aan het oprukken en als ik (of iemand anders) daar iets over zegt zijn we racist (jawel want islam is een ras 🙂 ) luidens velen in het linkse politieke spectrum.
     Tot slot, ken niet veel islamieten die Israël koesteren, ken zo al niet veel politici in onze huidige regering die Israël koestert.

     Like

 2. Dat het loepzuiver antisemitisme is blijkt door de (obstinate) hardnekkigheid waarmede de Jodenhaters hun aanval op Joden niet willen opgegeven, ondanks vele oproepen uit alle lagen van de maatschappij tot waar zelfs de Israëlische regering pleit voor goed nadenken.
  Was het echt “spotten met alles en iedereen” (zoals ze hun antisemitisme camoufleren) zouden ze er een “praalwagen” aan kunnen toevoegen waar ze met de islamieten en hun mohammed lachen…
  Maar dat is iets dat in Aalst en vele andere steden niet (meer) mag of ze durven het niet te organiseren uit puur lijfsbehoud.
  Dus kiezen de schoften eieren voor hun geld en lachen met Joden en Christenen want die snijden geen hoofd af omdat ze voor de zoveelste keer als schietschijf gebruikt wordt.
  Vreemd ook hoe zwijgzaam de anders spraakwaterval De Wever Bart is in deze, blijkbaar heeft dit sujet er geen probleem mee dat er antisemieten in zijn krabbenmand (weiger dat clubje een partij te heten) huizen die tegen alle logica in hun haat kunnen uiten tegen Joden.
  Mijn mening is dat dit kereltje de antisemitische burgemeester uit Aalst toch eens tot de rede had kunnen roepen, of op zijn minst een poging daartoe… niet dus
  Tot slot we zijn toch niet het oude gezegde vergeten: ‘al lachend zegt een zot zijn mening’.

  Liked by 1 persoon

  1. Ja dat klopt wel, Bart De Wever zwijgt en laat betijen. Het enige wat hij over Aalst heeft gezegd en zijn kompaan burgemeester D’Haese, is dat hij ‘m “dom” vindt. Onzin, D’Haese is een crimineel sinds antisemitisme in België als een misdaad wordt beschouwd.

   Het minste wat Bart De Wever zou moeten doen is D’Haese uit de partij gooien. Hij zou ook kunnen ingrijpen in de Carnavalsoptocht en eventueel de bewuste praalwagen en groep er kunnen laten uitzetten.

   Maar dat alles zou de N-VA (te-)veel stemmen kosten en verkiezingen wenken omdat ze geen federale regering voor elkaar krijgen. Vermits N-VA bij de laatste kiezing al 3 zetels verloren heeft en er eventueel nog eens zouden verliezen als ze zouden ingrijpen, dan is de N-VA uitgeteld en komt er een linkse federale regering.

   M.a.w. De Wever zit tussen wal en schip en kan geen kant uit en laat de antisemieten in Aalst hun gang gaan ten koste van de Joden. De lafaard.

   Liked by 2 people

 3. Zondagochtend, de dag van hét Carnaval in Aalst.

  Het ziet ernaar uit dat de weergoden de lallende grapjassen niet bijzonder goed gezind zijn.

  Waarschijnlijk is dit de schuld van de Joodse Lobby die samen met de Israelische Mossad hun invloed hebben aangewend.

  Like

 4. 2 maart 2016 aanslag Zaventem met 35 doden ,dat was nog eens carnaval dankzij de vredelievende islam!Zijn de jongens en meisjes in Aalst deze dramatische gebeurtenis misschien vergeten?

  Like

Reacties zijn gesloten.