Israël vraagt de Belgische overheid om het antisemitisch Aalst Carnaval af te gelasten

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz heeft heden de Belgische overheid opgeroepen om het carnaval in Aalst te veroordelen en te verbieden. Dat heeft Israël Katz gezegd op Twitter. “België zou zich als westerse democratie moeten schamen om zo’n giftige antisemitische vertoning toe te laten”, zei de minister.

Overigens reikt de Jodenhetze in Aalst verder dan alleen op het carnaval. Zo wilden de supporters van voetbalclub Eendracht Aalst op de match van vrijdagavond een tifo uitrollen met daarop een karikatuur van een Jood, bijwijze van prelude op Aalst Carnaval op zondag a.s. Maar daar heeft de Belgische voetbalbond een stokje voor gestoken.

Het is duidelijk dat België met een probleem zit: een antisemitisch probleem.

Regina Sluszny, voorzitster van het Forum der Joodse Organisaties (FJO), zei in Het Laatste Nieuws van heden:

Ik zat op carnavalszondag voor de televisie. Ik zag hoe Joodse mensen werden afgebeeld, het leek helemaal op de poster van ‘De Eeuwige Jood’. Het is door zulke afbeeldingen dat de Holocaust getriggerd is. Ik zei tegen mezelf: ‘Door zulke beelden verloor mijn echtgenoot zeven mensen.’ Zoveel mensen zijn kapotgemaakt. Als ik aan de familie van mijn man denk, kan ik daar moeilijk mee lachen. En ik begrijp niet dat iemand daar wel mee kan lachen. Je mag met alles en iedereen lachen, maar lachen en pijn doen zijn twee verschillende zaken. Mij heeft het pijn gedaan. En met mij alle andere Joodse mensen, over de hele wereld.


Bronnen:

♦ naar een artikelEuroparlementsleden vragen maatregelen op Aalst Carnaval” en een artikelPubliceer of toon beelden van carnavalswagens met Joodse karikaturen liever niet” van 20 februari 2020 op de site van het Forum der Joodse Organisaties (FJO)

♦ naar een artikelIsraëlische minister roept op om carnaval in Aalst te verbieden: “België zou zich moeten schamen”” en een artikel“Door zulke beelden verloor mijn man zijn familie” Holocaustoverlever gaat praten in Aalsterse scholen” en een artikel van Rutger Lievens “Eendracht Aalst-fans verontwaardigd: ‘KBVB verbiedt tifo met karikatuur Jood’” en een artikel van Dimitri Antonissen “Onze opinie. Is carnaval een platform voor slechte smaak? Zeker, maar antisemieten zijn de carnavalisten niet” en een artikel van Rutger Lievens “Zorgen om antisemitisme en strenge veiligheidsmaatregelen op Aalst Carnaval: ‘We moeten ons eens bezinnen’” van 20 februari 2020 op de site van Het Laatste Nieuws

♦ naar een artikel van Joris Truyts “Israëlische minister van Buitenlandse Zaken roept op carnaval in Aalst te verbieden” van 20 februari 2020 op de site van VRT NWS

2 gedachtes over “Israël vraagt de Belgische overheid om het antisemitisch Aalst Carnaval af te gelasten

  1. “Valse betichting tegen onze stad, ons carnaval & onze CULTUUR”???

    Voor échte cultuur, humor & sartire zouden deze ‘intelligente’ Aalstenaars bij de Joden, mensen met een eeuwenoude cultuur én de uitvinders van humor & sartire op les moeten komen.

    Want nee, zij zijn géén anti Semieten, alleen ladderzatte Vlaamse Neanderthalers met een geduchte Jodenfobie.

    De totaal idiote excuses waar ze mee komen aandragen om zichzelf schoon te praten bewijst hun intense & obsessieve domheid…..en ja, het zijn écht wél Antisemieten!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.