Sluipschutters van Islamitische Jihad openen het vuur op IDF soldaten aan Gazaanse grens

Plaatje hierboven: Een sluipschutter van de Al Quds Brigades (Saraya), het moordeskader van de terreurgroep in Gaza aka de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) [beeldbron: Guerilla.pics]

Soldaten van de Israëlische strijdkrachten (IDF) openden op woensdagmiddag het vuur op enkele sluipschutters van de Islamitische Jihad die vanuit het Khan Younis-gebied in de Gazastrook hadden gevuurd op IDF-strijdkrachten op Israëlisch grondgebied. Niemand van de IDF-soldaten raakte gewond.

“Kort geleden identificeerden IDF-troepen een scherpschutterteam van de Islamitische Jihad-terreurgroep die vanuit het gebied van Khan Yunis in Gaza op IDF-troepen op Israëlisch grondgebied schoot. Er zijn geen gewonden gemeld. In reactie daarop richtten IDF-troepen zich op de sluipschutterploeg om de dreiging weg te nemen”, zei een woordvoerder van de IDF-woordvoerder.

Volgens een bericht op de website van de rivaliserende terreurgroep Al Qassam Brigades (van Hamas) vuurden de Palestijnse jihadisten  van de PIJ vanuit een zogeheten ‘observatietoren‘ naar de Israelische soldaten (plaatje hieronder):

Arabieren melden dat Hamas enkele terreurposten en een hoofdkwartier in Gaza evacueerden, voorafgaand aan de verwachte IDF-aanvallen. Later waren er nog onbevestigde meldingen van een tweede sluipschutteraanval op IDF-observatiecamera’s aan de grens met Gaza.

De Palestijnse media meldden dat één persoon in Gaza ernstig gewond was geraakt bij de IDF-aanval. De in Gaza gevestigde islamitische Jihad wordt ondersteund door Iran en lanceert vaak raketten naar Israël, ondanks de inspanningen van Hamas om een ​​staakt-het-vuren te bemiddelen met Israël.

De hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, zei eerder deze maand in een toespraak dat Teheran Palestijnse terreurgroepen zoveel mogelijk zou ondersteunen. “Ik geloof dat de Palestijnse gewapende organisaties zich zullen verzetten; ze zullen het verzet voortzetten. De oplossing is verzet“, zei Khamenei, volgens zijn officiële website.

Het incident vond plaats na een paar dagen relatieve rust in de zuidelijke sector en na de aankondiging door Israël van een aanzienlijke opheffing van enkele beperkingen voor inwoners van Gaza.

Vanaf vanmorgen is het aantal werkvergunningen gestegen tot 7.000 voor handelaren en arbeiders die Israël kunnen binnenkomen. Voorheen bedroeg het aantal werkvergunningen 5.500 en daalde onlangs tot 5.000 als gevolg van toegenomen raketvuur en brandbommen. Naast de toename van de vergunning werd de visserijzone verbreed tot 15 zeemijl in plaats van 10 tot gisteren.

De coördinator van overheidsactiviteiten in de gebieden zei gisteren dat “het beleid alleen door feiten ter plaatse zal worden bepaald. Hamas is verantwoordelijk voor wat er in de Gazastrook gebeurt en wat er uit komt. Als het de Vrede, de staat Israël zal dienovereenkomstig handelen.”

Al Quds Brigadist in Gaza


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF targets Islamic Jihad unit after attack on Israeli troops” van 20 februari 2020 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikelIDF strikes Islamic Jihad sniper squad in Gaza following shooting attack near the border” van 19 februari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelIDF opens fire on Islamic Jihad snipers in Gaza” van 19 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Sluipschutters van Islamitische Jihad openen het vuur op IDF soldaten aan Gazaanse grens

Reacties zijn gesloten.