Bernie Sanders’ nachtmerrie scenario voor het Midden-Oosten: VS moet Hamas en Teheran steunen

Plaatje hierboven: Affiche van de verkiezingscampagne op de sociale media van Bernie Sanders, de presidentskandidaat voor de Amerikaanse Democratische Partij, gericht aan de moslimarabieren in de VS en in de wereld, in het bijzonder het Midden-Oosten [beeldbron: Egyptian Street]

Met de belangen en veiligheidsproblemen van Israël in het achterhoofd, lijkt de 78-jarige presidentskandidaat voor de Democratische Partij Bernie Sanders een louter nachtmerrie-achtig scenario voor de Joodse natiestaat voor te bereiden.

Hoe en wat president Donald Trump zegt en denkt over andere binnen- en buitenlandse kwesties, interesseert ons – als pro-Israëlactivisten – geen lor. Niets. Nulkommanul. Alleen de Zaak van Israël primeert en hoe de VS daarmee omgaan, ongetwijfeld Israël’s beste en trouwste bondgenoot dankzij het beleid van Trump ten aanzien van Israël de afgelopen drie jaren.

Tot nog toe zit Israël op een roze wolk sinds Trump president aan de macht is in de VS, maar als Bernie Sanders ooit aan het roer komt, is dat ‘feest’ voor Israël voorgoed ‘over and out’. Om te verhinderen dat een Israëlbasher zoals Sanders aan de macht komt en om een catastrofe voor Israël af te wenden, rest er voor ons niks anders op om de Republikein Donald Trump weer in het zadel te helpen ongeacht hoe en wat wat we ook over hem mogen denken in andere kwesties.

Trump’s ambtstermijn verlengen is op dit ogenblik de beste en de enige optie … voor het heil van Israël. Want afgaande op de verkiezingsuitspraken van Bernie Sanders voor zijn democratische partijgenoten en in de Amerikaanse media, dagen er gitzwarte wolken op aan de horizon van Israël met Sanders aan het roer van de Amerikaanse tanker.

Matt Brooks, uitvoerend directeur van de Republikeinse Joodse Coalitie (RJC), reageerde op woensdag furieus de opmerkingen van senator Bernie Sanders. “Sanders zegt dat hij het Israëlische volk steunt, maar niet hun democratisch verkozen regering. Het beleid dat Sanders racistisch noemt, wordt namelijk door alle grote kanshebbers ondersteund om de volgende Israëlische premier te worden en door de overgrote meerderheid van de Israëlische kiezers, omdat zij de fundamentele nationale veiligheidsbehoeften van de Joodse staat verdedigen.

Het is schandalig dat een reguliere Amerikaanse politieke partijkandidaat voor de president de Israëlische regering racistisch zou noemen. Het is vooral ironisch om dat te horen van Sanders, die zich omringd heeft met virulent anti-Israëlische en antisemitische personen om hem als surrogaten in zijn campagne te vertegenwoordigen en die is onderschreven door een Who’s Who van anti-Israëlische en antisemitische persoonlijkheden.

Begin met surrogaten Linda Sarsour (die zichzelf omschreef als “een onapologetische pro-BDS’r, eenstaat-oplossing ter ondersteuning van het Palestijnse ‘verzet'”) en Amer Zahr (die twitterde: “‘Israëliërs beschrijven als ‘kl**tzakken’, ‘varkens’ en ‘bastaarden’ is niet nodig. ‘Zionist’ is voldoende beledigend'”). Dan zijn er ook nog de aantekeningen van de volksvertegenwoordigers Ilhan Omar en Rashida Tlaib, wiens antisemitische opmerkingen goed zijn gedocumenteerd.

Op 28 oktober 2019 zei Bernie dit: “Een poging om de [humanitaire] crisis aan te pakken te beschouwen als ‘steun voor Hamas’ is onderdeel van een poging om Palestijnen te ontmenselijken en het conflict voort te zetten.” En hij twitterde dat de Amerikaanse militaire steun aan Israël moet herzien worden in functie van een betere humanitaire omgang door Israël met het volk van Gaza:

Enkele uitspraken van de Democratische senator Bernie Sanders tijdens een debat dat door CNN werd georganiseerd in het stadhuis van Las Vegas op dinsdagavond 19 februari:

“Om voor het Israëlische volk te zijn en voor vrede in het Midden-Oosten te zijn, betekent niet dat we rechtse racistische regeringen moeten steunen die momenteel in Israël bestaan. En laat me je dit ook vertellen, en ik heb er een sterk gevoel over, als iemand die Joods is en weet hoeveel ons volk door de jaren heen heeft geleden.

“Kijk wat er op dit moment in Gaza aan de hand is. Je hebt een jeugdwerkloosheid van 70%, je weet dat mensen het gebied niet eens kunnen verlaten. Waar het Amerikaanse buitenlands beleid over moet gaan in het Midden-Oosten, is om de Israëliërs en de Palestijnen samen te brengen onder de vlag van het recht.

“We zouden het kunnen doen, we hebben de rijkdom om het te doen. Het kan niet zomaar zijn dat iemand die gewoon pro-Israël is, de behoeften van het Palestijnse volk blijft negeren. We moeten beide in het oog houden en het is trouwens geen situatie van het herdenken van onze betrekkingen tot Iran en Saoedi-Arabië.

“Al jaren hebben we een geweldige bondgenoot van het zo geliefde (sic) Saoedi-Arabië. Het enige probleem is dat het land wordt bestuurd door moordzuchtige schurken. Juist? Ik geloof dat president Obama in plaats van echt gezellig samen te zitten met Mohammed bin Salman, de miljardair dictator van Saoedi-Arabië, op deze wijze goede vooruitgang heeft geboekt om daarop voort te bouwen, dat we de Saoedi’s en de Iraniërs dichter bij elkaar kunnen brengen.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Bernie Articulates Nightmare Middle East Vision: US Must Support Hamas, Tehran” van 19 februari 2020 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Elad Benari “Sanders calls Israeli government ‘racist’” van 20 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Bernie Sanders’ nachtmerrie scenario voor het Midden-Oosten: VS moet Hamas en Teheran steunen

 1. De man is volkomen seniel maar als Jood een prima vehikel voor de anti Israel beweging.

  De laatste dagen propageert hij ook zijn ‘trotse Jood’ campagne terwijl er behalve zijn geboorte acte & NY accent niets Joods in hem te vinden is….niet in zijn persoonlijke en/of openbare leven.

  Hoe hij de huidige booming economie van Trump de grond in wil boren deelt hij ook met ons…..alleen niet hoe hij ervoor gaat betalen.

  Maar morons zijn morons en deze politiek word door vele van hen gesteund…….net zoals in Israel het Blau-Witte/Linkse ‘just no Bibi’ kamp.

  Ze gaan liever ten onder dan de bewezen succesvolle politiek & de kandidaat die het mogelijk maakte en waar ook zij van profiteren, te steunen en lopen i.p. daarvan achter onbekwame schreeuwers aan.

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.