Online Jodenhaat verspreidt zich razendsnel: Vecht online tegen die haat! +video

Plaatje hierboven: Israël, 15 februari 2020. IDF verijdelt Cyberattack. Hamas-terroristen gebruikten drie sociale netwerk-apps: GrixyApp, ZatuApp en Catch & See. De terreurgroep kon van de slachtoffers bestanden downloaden en overbrengen en kreeg toegang tot de GPS van de telefoon, zodat ze de locatie van het geïnfecteerde apparaat konden weten.

Haatzaaien, opruien en antisemitisme zijn de laatste jaren in opkomst en verspreiden zich razendsnel over het internet en sociale media-netwerken. Dit fenomeen houdt rechtstreeks verband met de vreselijke en toenemende terreurdaden tegen Joden in Europa en in de Verenigde Staten.

Voor het grootste deel zijn beleidsmakers van sociale media zich niet bewust of willen ze deze gevaarlijke trend niet volledig aanpakken. Traditionele waakhondgroepen zijn niet goed uitgerust om deze strijd aan te gaan. Dat is waar de Online Antisemitism Task Force  (OATF) binnenkomt!

Al bijna tien jaar bewaakt, rapporteert en verwijdert de OATF antisemitische inhoud en haatdragende taal van het internet. Tot op heden hebben we meer dan 100.000 hatelijke berichten, video’s en accounts verwijderd van sociale media en het bredere web:

Plaatje hierboven: Jodenhaat verspreidt zich, het is in het nieuws en nu in iedereen in ons leven. Het internet zorgt ervoor dat die haat zich als een virus kan verspreiden. De video (((JESSICA))) is een fictief verslag van een toekomst waarin deze haat zich ongestraft kan verspreiden. Deze strijd kan op straat eindigen, maar kan nog steeds worden gestopt terwijl deze online is. Vecht online tegen haat! [beeldbron: OATF]

Ons team wordt vertrouwd door Facebook en andere sociale mediaspelers. Hoewel we elke dag opnieuw van hatelijk materiaal afkomen, moeten we tegelijkertijd de oorzaak van het probleem vinden en overheden, academici, NGO’s en de online gemeenschap helpen de bedreigingen beter te begrijpen en bruikbare oplossingen te promoten.

TIP: Doe mee! Met uw hulp zullen we: – bewakingsmogelijkheden in meer talen uitbreiden. – nauw samenwerken met beleidsmakers op het gebied van sociale media en henbijstaan bij het opstellen van richtlijnen voor aanzetten tot haat en aanzetten tot haat; en het organiseren van een wake-up call-conferentie in het Europees Parlement, met een focus op wetgeving en andere preventiemethoden.

Bekijk onze nieuwste video over een toekomst waarin haat zich ongestraft kan verspreiden, omdat deze zich al te lang online verspreidt:

Video: (((JESSICA)))
Antisemitism Task Force
https://www.antisemitismtaskforce.org/


Bronnen:

♦ naar een artikel van Eliyahou Roth en Eitan Charnoff “Stop Hate While It’s Still Online” van 19 januari 2020 op de site van The Online Antisemitism Task Force (OATF)

♦ naar een artikelOperation Rebound: Israel thwarts Hamas cyber-attack targeting soldiers” van 16 februari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

2 gedachtes over “Online Jodenhaat verspreidt zich razendsnel: Vecht online tegen die haat! +video

 1. Uiteindelijk zal Jodenhaat de Joden verenigen en het Westen vernietigen.

  De haatdebielen met hun oude mantra’s hebben dit nog steeds niet begrepen.

  De ‘normen & waarden’ van het Midden Oosten zijn hiernaartoe geïmporteerd, waardoor de plaatselijke bevolking zich verenigd in 2 kampen……. de voor standers & tegenstanders.

  Resultaat: chaos & burgeroorlog…..net zoals in het Midden Oosten!!

  En de Joden…..die vertrekken naar Israel.

  Het land dat dit jaar, ondanks de haters & BDS een GDP van 4.8% had en met 45% GDP per capita landen als GB & Frankrijk voorbij is gestreefd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.