Satellietbeelden tonen grote schade op de luchthaven van Damascus na [Israëlische?] luchtaanvallen

Satellietfoto’s van het bedrijf ImageSat International (ISI) tonen magazijnen en hoofdkantoren die afgelopen donderdag volledig zijn verwoest in de luchtaanval in Syrië.

De foto’s, die verschenen in het inlichtingenrapport van het bedrijf, tonen de zware schade aan verschillende locaties op de internationale luchthaven van Damascus, waaronder gebouwen die zijn ontworpen om munitie en lucht-grondraketten op te slaan.

Syrische media schreven de aanval toe aan Israël en meldden zelfs dat de luchtverdedigingssystemen van Syrië ‘vijandige raketten’ onderschepten die werden gelanceerd vanaf de Golan-hoogvlakte. Het Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens, dat is gevestigd in Groot-Brittannië en afhankelijk is van activisten ter plaatse in Syrië, zei dat tijdens de luchtaanval zeven strijders zijn omgekomen.

De luchtaanval van vorige week in Damascus die wordt toegeschreven aan Israël, was gericht op een buitenpost die werd gebruikt door een Iraanse militie. Het Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens zei dat de luchtaanval 23 Syrische en niet-Syrische jagers heeft gedood in lijn met het regime van de Syrische president Bashar Al-Assad.

Vorige maand meldde het Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens dat ten minste drie mensen werden gedood in een luchtaanval op door Iran uitgelijnde doelen in Syrië, naar verluidt uitgevoerd door de Israëlische luchtmacht. Het beleid van Israël is om geen commentaar te geven op deze incidenten.

Plaatjes hieronder: Satellietbeelden tonen de schade op Damascus International Airport die na de luchtaanvallen van 13 februari 2020 worden toegeschreven aan Israël en die werden vrijgegeven door ImageSat International, op 17 februari 2020 [beeldbron: ImageSat]Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Satellite photos show damage from air strike in Damascus” van 18 februari 2020 en een artikelReport in Syria: Israel carried out air strike in Damascus” en een artikelAlleged Israeli attack on Damascus kills 7 fighters, war monitor says” van 14 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “Satellite images show major damage at Damascus airport following airstrikes” van 17 februari 2020 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.