Belangrijke upgrade van Iron Dome is een nieuwe klap voor de vijanden van de Joodse staat

Het Israëlische ministerie van Defensie heeft onlangs een succesvolle proef aangekondigd van wat het beschreef als een ‘geavanceerde versie van het luchtverdedigings systeem van Iron Dome’.

De Israel Missile Defense Organisation (IMDO) van het Directoraat van Defensie Onderzoek en Ontwikkeling (DDR & D) heeft zondag aangekondigd dat het een reeks succesvolle proeven in Zuid-Israël heeft uitgevoerd om een ​​nieuwe upgrade van het Iron Dome raketafweersysteem te testen.

De proef werd geleid door Rafael Advanced Defense Systems, die het succesvolle raketafweersysteem IJzeren Koepel (Iron Dome) produceert, en werd gehouden in het zuiden van Israël. Symbolisch kwam dit 10 jaar na de allereerste Iron Dome-testen, die in januari 2010 werden gehouden.

Sinds die tests heeft Iron Dome meer dan 2.400 succesvolle real-life onderscheppingsraketten uitgevoerd – waarvan de meeste werden afgevuurd door Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad uit de Gaza Strip richting de bebouwde kom in Israël.

Hoewel er momenteel geen details beschikbaar zijn over de aard van de nieuwste Iron Dome-upgrade, is het duidelijk dat de wijzigingen zijn ontworpen om het systeem te helpen bij het omgaan met toekomstige bedreigingen, zoals grote golven raketten die vijanden kunnen afvuren om Israëlische luchtverdediging te ‘overstromen’.

Andere evoluerende bedreigingen zijn kruisraketten, die de Iraniërs al in Syrië hebben geïnstalleerd, en de intenties van Hezbollah en Iran om fabrieken in Libanon op te zetten die onnauwkeurige raketten omzetten in precisiegeleide raketten (Israël heeft al aangegeven dat het niet zal dulden dat de fabrieken er zullen worden gebouwd.)

Iron Dome is een van de vier lagen luchtverdediging die de Israëlische hemel verdedigt – de andere zijn Davids Slinger voor middellange tot lange afstandsraketten, ballistische raketten, kruisraketten en andere bedreigingen; Het Arrow 2-systeem dat ballistische raketten in de bovenste atmosfeer opblaast; en het Arrow 3-systeem, dat ballistische raketten in de ruimte raakt.

Geen enkel ander land heeft een meerlagig luchtverdedigingssysteem van deze omvang. De defensie-industrie en het leger van Israël upgraden deze systemen voortdurend als onderdeel van de voortdurende wapenwedloop tussen de Joodse staat en zijn vijanden. De projectielarsenalen van Hezbollah, Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad en de Iraanse Quds Force zijn gericht op Israëlische steden en belangrijke strategische locaties.

De vijanden van Israël hebben begrepen dat ze de Israëlische defensietroepen op het slagveld niet conventioneel kunnen verslaan en hebben daarom hun tactiek omgeschakeld naar het richten op de burgerbevolking. Tegenwoordig vormt de raket- en raketdreiging de grootste uitdaging voor de Israëlische veiligheid.

Video Rafael: SPYDER Family – Air Defense Against all Threats

 

Vandaar de IDF tactiek: “Verwijder de capaciteiten en de bereidheid van de vijand om te vechten“.

De doctrine van deze terreurlegers is dat Israël niet is ontworpen om lange conflicten te verdragen, waarbij het thuisfront van de burger massaal zou worden getroffen, dagelijkse raketaanvallen en de economie snel zou malen tot een halt toe te roepen. Als gevolg hiervan speelt luchtverdediging een belangrijke rol bij het ontzeggen van vijanden aan het vermogen om de verstoring te bereiken die ze willen.

Tegelijkertijd zullen luchtverdedigingen – hoe geavanceerd ook – nooit voldoende zijn in geval van een grootschalig conflict. Israëlische bevolkingscentra en belangrijke infrastructuurlocaties zouden in een dergelijk scenario onder een ongekend niveau van projectielaanvallen terechtkomen, en zelfs als 90 procent van de projectielen wordt onderschept, zou de 10 procent die erdoorheen zou komen nog steeds aanzienlijke fysieke en economische schade veroorzaken.

Dit geldt met name voor de geleide raketten die Hezbollah zich al heeft kunnen uitrusten. Zoals de stafchef van IDF, generaal Gen. Aviv Kochavi de Israëliërs onlangs vertelde, zou een dergelijke realiteit moeilijk te doorstaan ​​zijn. Als gevolg hiervan is de Air Defense Array slechts een deel van de reactie die de IDF voorbereidt. De bredere reactie is gebaseerd op een snelle grondmanoeuvre in vijandelijk gebied om de systemen die op Israëli’s schieten te vernietigen en de mogelijkheden en bereidheid van de vijand om te vechten te verwijderen.

In tegenstelling tot andere westerse militairen, die expeditieopdrachten uitvoeren ver van hun thuisland en wiens voornaamste onmiddellijke zorg de veiligheid van de troepen is, is het belangrijkste doel van de IDF in een toekomstige oorlog de onmiddellijke veiligheid van Israëlische burgers. Belediging en verdediging komen samen in die inspanning.

De verbeterde IJzeren Koepel die onlangs is getest, is een nieuwe springplank in de druk van de Joodse staat om de kloof tussen vermogens en vijanden te vergroten. Hoe groter de kloof, des te meer zal Israël zijn burgers en nationale economie kunnen verdedigen tegen de door Iran gesteunde troepen die hopen te terroriseren en te verstoren.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yaakov Lappin “Israel’s upgrade of Iron Dome another blow to the enemy’s desire to target civilians” van 14 februari 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

♦ naar een artikel van Yoav Zitun “Israel reveals major upgrade to Iron Dome” van 12 februari 2020 op de site van Ynet News

Een gedachte over “Belangrijke upgrade van Iron Dome is een nieuwe klap voor de vijanden van de Joodse staat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.