Weer een sabbat zoals altijd: Hamas vuurt raketten af naar Israël; IDF slaat terug

Plaatje hierboven: Al Qassam Brigadisten van Hamas poseren bij de moderne raketlanceerinstallatie in Gaza, 15 juli 2014. De oude qassamraketten op simpele driepikkels lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Nu werkt Hamas met een soort Stalinorgels die op enkele seconden tijd dozijnen raketten wegschieten.

Ondanks de vele berichten dat er een bestand in de maak is tussen de Gazaanse terreurgroepen en Israël, al dan niet door Egyptische bemiddeling, is daar op het terrein nog geen gram van te merken. Integendeel.

Een woordvoerder van Hamas, Abdel Rahman Shedeed, riep op zaterdag optot escalatie van het ‘verzet’” (‘verzet’ is een Palestijns eufemisme voor terreur & geweld jegens Joden) en een “alomvattende boycot gericht tegen de bezetting en het nederzettingenproject op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Abdel Shedeed voegde eraan toe dat “het Palestijnse volk zal blijven vechten totdat de bezetting is verslagen.” Aldus werd de Joodse sabbat gisteren een zoveelste zaterdag van terreur en geweld zoals al jaren het geval is.

Met aanvallen en aanslagen specifiek op de sabbat, willen de Palestijnse moslimterroristen expliciet benadrukken dat hun ‘verzet’ niet enkel gericht is tegen Israël en of tegen het ‘Zionistische project’, maar eerst en vooral gericht is tegen het Jodendom an sich waar volgens Hamas en Co voor hen geen plaats is in het islamitische Midden-Oosten.

Sabbat in Zuid-Israël
Op zaterdag sneden terroristen uit Gaza sneden een gat in het veiligheidshekken dat de Strook scheidt van Israël. Aldus infiltreerden zij in Israël, stalen IDF-apparatuur en vluchtten terug naar Gaza.

Eerder landde er een tros brandballonnen nabij Kissufim. Politie-sappers van de bomploeg werden ter plaatse geroepen om de ballonbom onschadelijk te maken. Ondanks geruchten over een overeenkomst tussen Hamas en Israël om dergelijke aanvallen te stoppen, worden ballonnen met IED’s nog steeds door terroristen in Gaza gelanceerd en over de grens naar Israëlisch grondgebied gevlogen.

Een ‘Color Red’ sirene dat waarschuwt voor inkomende raketten klonk zaterdagavond in de Gaza grensstad Kissufim. Gazaanse terreurgroepen lanceerden opnieuw raketten naar willekeurige burgerdoelwitten. De IDF bevestigde later dat twee raketten vanuit Gaza naar Israël werden gelanceerd, maar dat niemand gewond raakte in de aanval.

Volgend op de raketaanval vauit Gaza kondigde de IDF op zaterdagavond de annulering aan van de geplande versoepeling van sancties voor Gaza aan, waaronder de uitbreiding van de visserijzone, het herstel van 500 handelsvergunningen en het toestaan ​​van de invoer van cement in Gaza.

In reactie op de raketaanval vielen IDF straaljagers en helikopters op zaterdagavond verschillende Hamas-terreurdoelen aan in centraal Gaza, aldus de IDF-woordvoerder. De aanval was gericht op een militaire compound van Hamas. Deze aanval belemmert het vermogen van de Hamas-terroristische organisatie om haar capaciteiten te intensiveren, aldus de verklaring.

De IDF benadrukte dat het beleid in de toekomst zal worden bepaald door wat er op het terrein gebeurt. “Hamas draagt ​​de verantwoordelijkheid voor wat er in Gaza gebeurt en wat daaruit voortvloeit,” zei de IDF in een verklaring. “Zolang de rust niet aanhoudt, zal de staat Israël dienovereenkomstig handelen.


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF attacks Hamas military compound in Gaza” van 16 februari 2020 en een artikel “IDF cancels leniencies for Gaza after rocket attack” van 15 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIDF bombs Hamas terror targets in Gaza in response to rockets fired by Muslim terrorists” en een artikelMuslim terrorists infiltrated into Israel, stole IDF equipment and fled back to Gaza” en een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza at civilians in southern Israel” van 15 februari 2020 op de site van Behind The News (BTN)