Grootmoefti Hoessein vaardigt decreet uit dat Palestijnen verbiedt om het vredesplan te steunen

Plaatje hierboven: Sjeik Muhammad Hoessein, de Grootmoefti van Jeruzalem, citeerde in een rechtstreekse uitzending op de Palestijnse nationale omroep van 9 januari 2012 uit de Koran: “O moslim, dienaar van Alllah, er zit een Jood achter mij, kom en dood hem”. [beeldbron: PMW]

De geestelijke leider van alle Palestijnen, Muhammad Hoessein, de Grootmoefti van Jeruzalem die in 2006 werd aangesteld door Abbas van de Palestijnse Autoriteit, heeft bepaald dat om het even welke Palestijn die samenwerkt met het vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump “Allah verraadt“, en dat die “het verdient om te worden vervloekt door Allah, zijn engelen en alle volkeren“.

De uitspraak werd op 12 februari ’20 gemeld in al-Hayat al-Jadida, het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit, onder de kop “De Grootmoefti verbiedt samenwerking met de deal van de eeuw en degenen die het promoten“, aldus de NGO Palestijnse Media (PMW), dat officiële PA-media in het Engels vertaalt.

Volgens de krant heeft de Grootmoefti van Jeruzalem en de Palestijnse gebieden, het vredesplan van Trump verworpen omdat volgens hem het doel ervan is om de Palestijnse kwestie definitief te begraven. “Iedereen die meewerkt aan de deal wordt volgens de uitspraak geacht Allah, Zijn Boodschapper [Mohammed], de gezegende Al-Aqsa-moskee, Jeruzalem en Palestina te verraden,” meldde de krant.

Onze oorlog met de nakomelingen van apen en varkens (d.w.z. Joden) is een oorlog van religie en geloof, lang leve Al Fatah“, krijste een tijd geleden een moderator van Al Fatah, toen hij de Grootmoefti een forum gaf op een meeting van Al Fatah, de politieke factie van PA president Mahmoud Abbas.

Naast zijn rol als Grootmoefti en voormalig Imam van de Al Aqsa Moskee op de Tempelberg, is Hoessein predikant bij Al-Aqsa, dient hij als voorzitter van de Palestijnse Supreme Fatwa Council, en is plaatsvervangend secretaris-generaal en waarnemend secretaris-generaal van de PLO Popular National Conference van Jeruzalem.

De uitspraak van Hussein weerspiegelt die van Mahmoud al-Habbash, de Opperste Sharia-rechter van de PA en voorzitter van de Hoge Raad voor Sharia Justice, die, voorafgaand aan de onthulling van het plan, heeft besloten dat iedereen die de voorwaarden van de deal accepteert “de prijs van het verraad moeten betalen.” Al-Habbash verklaarde op de officiële PA TV op 24 januari j.l.:

Wij zullen de deal van de schande niet accepteren, we zullen de Trump-deal niet accepteren, we zullen de zogenaamde deal van de eeuw, of klap van de eeuw, of schaamte van de eeuw of vuiligheid van de eeuw niet accepteren … De Arabieren en moslims zullen het niet accepteren … Wie het ook accepteert – hij zal er een zware prijs voor betalen. Ja, hij zal de prijs betalen om het te accepteren. Hij zal de prijs van verraad betalen. Deze deal [accepteren] is de manier om verraad te plegen. 

Fatah-commissaris en lid van het Centraal Comité Tawfiq Tirawi verwerpt ook de ‘grenzen van pre-1967’ en vindt dat heel Israël Palestijnse grond is. Op de Facebookpagina van Al Fatah zei hij op 2 februari 2020:

Wie zei dat we voor een staat zijn [aan de grenzen van] 1967? Wie zei dit? In Fatah bestaat dit niet in onze constitutie en ons charter! Ze [Israël] willen dat Beit El en Ma’ale Adumim (dwz de Israëlische steden op de Westelijke Jordaanoever) Israëlisch zijn, en wij zeggen dat Nazareth, Haifa en Acre (dwz de Israëlische steden) Palestijns zijn en zij Palestijns zullen blijven! Ons Palestijnse land loopt van de [Jordaan] rivier tot de [Middellandse] Zee. Ik daag elke Palestijn, elke hoge Palestijnse ambtenaar of elke Palestijnse leider uit om de Palestijnse kaart terug te brengen naar de Westelijke Jordaanoever en Gaza! Hij zou niet in staat zijn om een ​​meter te lopen in de straten van onze Palestijnse steden onder onze mensen! … Arabische broeders … Wees bij het Palestijnse volk, de mensen die wonen op land dat allemaal heilig is en dat is allemaal waqf-land (dat wil zeggen, land dat een onvervreemdbare religieuze schenking is in de islamitische wet).


Bronnen:

♦ naar een artikel van Donna Rachel Edmunds “Grand Mufti issues decree banning Palestinians from supporting peace plan; Anyone who gives their support to Trump’s peace plan deserves to be “cursed by Allah, his angels, and all people,” the Grand Mufti said” van 15 februari 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “PA: Rejecting Trump’s plan is a religious obligation; You “betray Allah” if you cooperate with the “deal of the century” van 14 februari 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

2 gedachtes over “Grootmoefti Hoessein vaardigt decreet uit dat Palestijnen verbiedt om het vredesplan te steunen

 1. En gelijk heeft hij!

  Waarom normalisatie & vrede prediken als je chaos & dood kan propageren.

  Normalisatie & vrede beroven hem van zijn broodwinning.
  Israel is zijn pitta & chumus.

  Zonder de vijand Israel en wat de Koran daar volgens hem allemaal van vind, heeft hij niets meer te melden.

  Amerika die probeert via een overeenkomst normalisatie te verkrijgen (vrede is een te groot woord) is daarom automatisch ook zijn aartsvijand.

  Door normalisatie & vrede worden al zijn gehersenspoelde schaapjes hopelijk wakker en hierdoor normale tevreden mensen.

  En dat moet ten alle tijde verhinderd worden!!

  Like

Reacties zijn gesloten.