Peiling: Meerderheid van Palestijnse Arabieren steunt terugkeer naar de gewapende strijd tegen Israël

Uit een opiniepeiling van het Palestijnse Centrum voor Beleid en Onderzoek (PCPSR-PSR) blijkt dat als vandaag algemene presidentsverkiezingen zouden worden gehouden, meer dan de helft van de Palestijnse Arabieren tegen Mahmoud Abbas zouden stemmen.

Mahmoud Abbas, in het Midden-Oosten beter gekend bij zijn nom de guerre Abu Mazen, is al ruim 15 jaar ononderbroken de ‘president’ van de Palestijnse Autoriteit (PA), sinds zijn voorganger Yasser Arafat overleed aan AIDS. De laatste parlementaire verkiezingen dateren alweer van 25 januari 2006 en niets dat erop wijst dat nieuwe verkiezingen in aantocht zijn.

94 procent van de respondenten in de peiling, die werd gehouden tussen 5 februari en 8 februari, zei dat ze zich verzetten tegen de ‘Deal of the Century’, het Amerikaanse initiatief om het Israëlisch-Palestijnse Arabische conflict op te lossen. 80 procent van de respondenten gelooft dat de ‘Deal of the Century’ het conflict terug zal brengen naar het niveau van een existentiële confrontatie met Israël.

Tegelijkertijd is een afname van de ondersteuning voor de ‘tweestatenoplossing’ geregistreerd en is de ondersteuning voor deze oplossing zelfs lager dan het aantal supporters van de Oslo-akkoorden toen ze in 1993 werden ondertekend.

De meeste respondenten ondersteunen de annulering van de erkenning van Israël door de PLO (die eveneens wordt geleid door Mahmoud Abbas) en wensen een terugkeer naar een gewapend conflict tegen Israël.

58 procent was ontevreden over de reactie van het PA-leiderschap op de ‘Deal of the Century’, terwijl 38 procent verklaarde dat het antwoord van de PA bevredigend was.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Poll: Majority of Palestinian Arabs support return to armed struggle; 94% of Palestinian Arabs oppose the “Deal of the Century” van 13 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelPublic Opinion Poll No (75) Press-Release: 94% of the Palestinians reject the “Deal of the Century” van 11 februari 2020 op de site van Palestinian Center for Policy and Survey Research (PSR)

Een gedachte over “Peiling: Meerderheid van Palestijnse Arabieren steunt terugkeer naar de gewapende strijd tegen Israël

 1. En gelijk hebben ze…. naar al hun énorme successen te oordelen.

  Van de modder via het moeras direct in de beerput.

  Dat doen niet velen hen na!

  Nee, die gewapende strijd moet écht weer begonnen worden.

  Of wanneer was hij eigenlijk afgelopen?

  Deze mensen zijn écht niet meer te helpen!

  Like

Reacties zijn gesloten.