VN Mensenrechtenraad zet 112 bedrijven op zwarte lijst die voorbij de Groene Lijn actief zijn

De VN-Mensenrechtenraad (UNHRC) heeft een rapport uitgebracht met een ‘zwarte lijst‘ van internationale bedrijven die actief zijn voorbije de Groene Lijst, inclusief in Judea & Samaria, (oostelijk) Jeruzalem en de Golan Hoogtes.

De raad heeft 112 bedrijven vermeld waarvan wordt beweerd dat ze het internationale recht schenden door actief te blijven in de Joodse gemeenschappen in het gebied, waaronder Airbnb, Expedia en TripAdvisor.

Het gaat hoofdzakelijk om Israëlische bedrijven (94) en 18 bedrijven uit zes andere landen met name de VS (6), Frankrijk (3), Groot-Britannië (3), Thailand, Luxemburg alsook drie Nederlandse bedrijven met name Booking.com, Altice Europe en Kardan N.V. De VN-Mensenrechtenraad zei dat de activiteiten van de bedrijven ‘specifieke mensenrechtenkwesties opwerpen’.

Onnodig te zeggen dat er geen internationaal recht is dat bedrijven verbiedt zaken te doen in betwiste of zelfs ‘bezette’ gebieden. Ze doen het altijd, overal ter wereld. De landen die de resolutie ondersteunen om deze lijst top te stellen omvatten schitterende schenders van mensenrechten landen zoals bv. Soedan, Koeweit, Venezuela, Algerije, Bahrein, Bolivia, Tsjaad, Cuba, Djibouti, Ecuador, Egypte en Libië.

Mayer Davidov Garages
Bij wijze van illustratie van de absurditeit van een dergelijke zwarte lijst – en wellicht één van de ‘meest kwaadaardige’ Joodse mensenrechtenschenders – is het Israëlische bedrijf Mayer Davidov Garage, dat auto’s en vrachtwagens repareert. Een van de garages bevindt zich in Talpiot, wat volgens de VN ‘illegaal bezet gebied’ is.

In 2017, en misschien nog steeds, organiseerde de garage een backgammon-toernooi voor Arabieren en Joden om de twee gemeenschappen te helpen elkaar beter te leren kennen.

Aldus deed Mayer Davidov op dat ogenblik oneindig veel meer voor vrede tussen Arabieren en Joden door slechts één backgammon-evenement in hun garage te organiseren dan de VN-Mensenrechtenraad in zijn hele geschiedenis heeft gedaan.

Wie denkt dat de VN nog altijd vrede beoogt tussen Arabieren en Joden is eraan voor de moeite. De ‘zwarte lijst’ van bedrijven van de VN is niets anders dan een zoveelste internationale aanslag op het vredesproces.

Hieronder een foto van het bewuste evenement waar Joden en Arabieren samen een wedstrijd backgammon speelden in ‘Oost’-Jeruzalem :

Eén van de opmerkelijkste inwoners van Talpiot waar de garages van Mayer Davidov zijn gevestigd, is ongetwijfeld Shmuel Yosef Agnon, winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur in 1966, die zich in 1924 vestigde in Talpiot en daar zijn meest belangrijke werken scheef. In zijn toespraak tijdens de uitreiking van de Nobelprijs stelde Agnon zich als volgt voor in het Hebreeuws:

Als gevolg van de historische catastrofe waarbij Titus van Rome Jeruzalem verwoestte en Israël uit zijn land werd verbannen, werd ik geboren in een van de steden van de ballingschap [Buchach in Oekraïne]. Maar altijd beschouwde ik mezelf als iemand die in Jeruzalem werd geboren.

Israël
Een officiële reactie van Israël kwam er bij monde van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz die verontwaardigd reageerde op het publiceren van een zwarte lijst door de zogenaamde ‘mensenrechtenraad’ van de VN:

De aankondiging door de VN-Mensenrechtenraad van de’ zwarte lijst’ van bedrijven is een schandelijke kapitulatie aan de druk van landen en organisaties die geïnteresseerd zijn in Israël te beschadigen, hoewel de meeste landen ter wereld hebben geweigerd aan deze politieke drukcampagne deel te nemen.

Het besluit van de commissaris om door te gaan op de anti-Israëlische lijn van de Mensenrechtenraad is een smet op de VN-Mensenrechtenraad an sich. In de woorden van de commissaris is het een dienstbedrijf en partner van de boycotbeweging geworden, hoewel haar verklaring geen juridische betekenis heeft voor de lijst.

De Mensenrechtenraad is een organisatie die bestaat uit staten waarover gezegd kan worden dat er tussen hen en de mensenrechten geen enkel verband bestaat. Sinds zijn oprichting heeft de Raad geen stappen ondernomen om de mensenrechten te beschermen, maar heeft het slechts enkele van de meest duistere regimes ter wereld beschermd.

De commissaris slaagde er niet in de VN te respecteren en te bewaren wat overblijft van de eer van de Raad en de Commissie. Dit besluit zal gevolgen hebben voor onze relatie met de Commissie. De staat Israël accepteert geen discriminerend en anti-Israëlisch beleid en we zullen op alle manieren werken om te voorkomen dat dergelijke beslissingen worden uitgevoerd.


Bronnen:

♦ naar een artikelUN blacklists 112 companies for working in Judea and Samaria” van 12 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Tovah Lazaroff “UN blacklists companies with ties to Israeli settlements” van 12 februari 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van EoZ “The UN Human Rights Council is frightened of a garage” van 12 februari 2020 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikel van Abigail Klein Leichman “Jerusalem Jews and Arabs bond over backgammon” van 19 maart 2017 op de site van Israel21C

Een gedachte over “VN Mensenrechtenraad zet 112 bedrijven op zwarte lijst die voorbij de Groene Lijn actief zijn

 1. De VN-Mensenrechtenraad die niet de rechten van de mens representeert maar alléén de raad van anti Israel landen, dictaturen, BDS & NGO’s en via hen, zonder énige rechtsgeldigheid grenzen bepaald op basis van ‘aannames en hiermee een puur Antisemitisch, Racistisch & Apartheidspolitiek voert.

  Alléén maatregelen & toorn tegen één Joodse land is niet anders te beschrijven.

  Het verdere bewijs van hun totale verzaken zit in de uitpuilende mensonterende tenten kampen van de UNHRC en het systematische weigeren van deze organisatie om het principe ‘gelijke monniken, gelijke kappen toe te passen in alle écht bezette gebieden in de wereld.

  Judea & Samaria zijn volgens Historisch, Bijbels én Internationaal recht Joods/Israelisch gebied en géén honderd nieuwe resoluties in de VN gaat dit veranderen…… mét of zonder lijst.

  Hun “mensenrechten politiek” in deze heeft dan ook niets niets met mensenrechten te maken maar alles met anti Joden/Israel politiek.

  Deze zwarte lijst zal, zoals alle vorige lijsten & probeersels om Israel te besmeuren, resulteren in een succesverhaal…… voor Israel.

  Deze morgen verteld een van de leiders uit die gebieden dat Europa (dat hen volgens het ‘labeling systeem boycotte)…opééns hun producten nodig had en kwam vragen om ze toch maar te leveren.

  Hun antwoord? Nee!

  Israel verkoopt haar “”settlements”” producten naar honderden landen via vele kanalen…..anders zou de economie niet zo boomen!

  De échte slachtoffers van al deze obsessieve maatregelen & lijsten?

  De Palestijnse Arabieren die hun goede werkplek & salaris verloren via al deze valse vredes profeten.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.