Hamas vuurt vanuit Gaza raket af evenals trossen brandballonnen naar Israël

Gaza-terroristen schoten dinsdagavond een raket af naar Zuid-Israël, zei de IDF-woordvoerder. De raket explodeerde in een open gebied in de envelop van Gaza, zei de verklaring. Er werd geen lichamelijk letsel noch schade gemeld.

De aanvallen met brandballonnen vanuit Gaza gingen eerder op dinsdag door. Kort voor 15.00 uur werd gemeld dat een explosieve ballon landde in de stad Omer in het gebied van Beersjeba. Eerder landde een cluster van ballonnen met een explosief eraan vastgehecht in Ashkelon. Een politieman werd ter plaatse geroepen om het ding te ontmijnen.

Zondagavond werd een raket uit Gaza op de regionale raad van Shaar Hanegev afgevuurd. De raket explodeerde in een open ruimte, zonder lichamelijk letsel of schade te veroorzaken. De IDF reageerde door aanvallen uit te voeren in Gaza, waaronder een trainingscomplex en militaire infrastructuur van Hamas.

Israël heeft gisteren andermaal de in Gaza gevestigde terreurorganisatie Hamas gewaarschuwd dat het een grote militaire operatie zal ondergaan als het een escalatie nastreeft aan de grens tussen Israël en Gaza, beweerden hoge Arabische functionarissen maandag in een rapport.

Volgens het rapport, dat werd gepubliceerd door de Libische krant Al-Akhbar, stuurde Israël onlangs via Egyptische intermediairs een bericht naar Hamas dat de terreurgroep de stilte op de grens tussen Israël en Gaza moet handhaven, of geconfronteerd moet worden met een grote Israëlische Militaire operatie mét Amerikaanse steun.

Waarom zwijgt UNICEF?
Israëlische moeders in grensgemeenschappen rondom Gaza vragen zich af waar de internationale veroordeling blijft van de voortdurende aanvallen op hun kinderen.

Ouders wiens jonge zonen en dochters dagelijks worden geconfronteerd met raketten van raketten en ballonbommen hebben een brief verzonden naar UNICEF met de hulp van Nitsana Darshan-Leitner, directeur van Shurat HaDin, het Israel Law Centre. In die brief veroordelen zij de ‘onvergeeflijke’ stilte in aanwezigheid van terreuraanslagen op Israëlische kinderen.

Darshan-Leitner van Shurat HaDin zei:

In de afgelopen maanden werden honderden bommen gelanceerd vanuit de Gazastrook richting Israël, bevestigd aan kleurrijke heliumballonnen. Sommige van de bommen die op de Israëlische bevolking in de buurt van Gaza zijn gericht, zijn gekomen met kleurrijk speelgoed om kinderen te verleiden om ze aan te raken. Tragische verwondingen kunnen het gevolg zijn. De stilte van UNICEF over deze terreuraanslagen op Israëlische kinderen is onvergeeflijk. Als het omgekeerde had plaatsgevonden en er waren aanvallen door Israëli’s gericht op Gazaanse kinderen, de organisatie zou manieren vinden om actie tegen hen te ondernemen.

Ze voegde eraan toe:

Hamas doet niet eens de moeite zijn doel te verbergen om onschuldige burgers schade toe te brengen. Ze publiceren het zelfs openlijk. Stop de jaren van racistische stilte over terreuraanslagen tegen Joodse Israëlische kinderen. Wij roepen UNICEF op zijn politieke, economische en sociale macht te gebruiken en onmiddellijk actie te ondernemen tegen de terreuraanslagen van de Hamas-terreurorganisatie tegen burgers. Het wordt tijd dat het Kinderfonds van de Verenigde Naties zich daadwerkelijk met kinderen bezighoudt, zelfs wanneer de kinderen Joods en Israelisch zijn.

Deze Palestijnse stenengooier is ook een fan van UNICEF…
en hij weet ook waarom…


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Rocket from Gaza explodes in open area in southern Israel” en een artikelIsrael to Hamas: ‘Keep the peace, or we’ll strike – with American backing’” van 11 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza at civilians in southern Israel” van 11 februari 2020 op de site van Behind The News

♦ naar een artikel van Matan Tzuri “Mothers in Gaza border communities: Where is condemnation of attacks on our children?” van 11 februari 2020 op de site van Ynet News