Zal Hamas stoppen met Israël te bestoken met brandballonnen en explosieven?

De krant Al-Quds meldt dat criminele islamitische organisaties in de Gazastrook hebben besloten om de oorlog met brandballonnen jegens de Joodse gemeenschappen in het zuiden van Israël (tijdelijk?) op te schorten.

Andere media meldden dat er gisteren een akkoord is bereikt met de Egyptische inlichtingendelegatie die bemiddelt tussen Israël en Hamas-contacten.

Naar verluidt kan het echter “enige tijd duren vooraleer de beslissing al de Palestijnse criminelen en terroristen zal bereiken dat betrokken is bij het lanceren van de explosieve ballonnen.” Een Hamas-functionaris dreigde dat “er een dergelijke beslissing is, maar het gedrag van Israël kan deze veranderen.

Tja, wie gelooft die mannen nog?

Eerder berichtte de Libanese krant Al-Ahbar dat Israël een bericht naar de Hamas Islamitische organisatie via Egypte had gestuurd dat als de grens tussen Gaza niet wordt gerespecteerd en er extra escalatie was, het beveiligingssysteem Hamas militair zou aanvallen met Amerikaanse steun.

De Egyptische inlichtingenmissie die onlangs in de Gazastrook aankwam, bracht ondubbelzinnige Israëlische waarschuwingen. Volgens een bron in de Egyptische delegatie eiste Egypte dat Hamas terugkeerde naar de gemaakte afspraken en niet om Israël te provoceren. De bijeenkomst werd gehouden in een van de bunkers van Hamas en was kort.

Hamas-leider Yihya Sinwar verontschuldigde zich zelfs voor Egypte omdat hij afwezig was en legde uit dat hij bang was dat iemand hem zou proberen te vermoorden en dat hij niemand kon vertrouwen, ook zijn gasten niet.

Hamas zei in reactie dat ze niet van plan waren de situatie te doen escaleren en beweerden dat “de economische druk van Israël op de inwoners van Gaza iets is dat burgers naar de grens brengt.

Echter de werkelijk zware economische druk komt niet zozeer van Israël als wel van de Palestijnse Autoriteit zelves die, geleid door Mahmoud Abbas, Hamas en Co op de knieën wil krijgen zodat het zou schikken naar  wat in Ramallah wordt beslist.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mordechai Sones “Will Gaza suspend incendiary balloon warfare?” van 11 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Adam Rasgon “Gaza groups said to call halt to incendiary balloon attacks on Israel” en een artikelEgyptian officials convey Netanyahu threats to Hamas in Gaza – report” van 11 februari 2020 en een artikelEgypt said involved in ‘intensive efforts’ to rein in Hamas, end balloon attacks” van 23 januari 2020 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Zal Hamas stoppen met Israël te bestoken met brandballonnen en explosieven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.