Drie federale agentschappen onderzoeken Ilhan Omar omtrent een aantal criminele feiten

Met president Trump vrijgesproken van beschuldigingen die zijn afzetting beoogden, ligt de focus weer op ten minste drie federale agentschappen die Ilhan Omar onderzoeken die wordt verdacht van het begaan van een aantal criminele feiten. De 37-jarige Ilhan Abdullahi Omar is een moslima van Somalische origine en zetelt sinds 3 januari 2019 als volksvertegenwoordiger in het Amerikaanse Congres.

David Steinberg, die de juridische controverses van Ilhan Omar nauwlettend heeft gevolgd, biedt een overzicht van de laatste onderzoeken tegen de eerstejaars congresvrouw. Steinberg meldt dat Omar wordt onderzocht door ten minste drie federale agentschappen: het Federal Bureau of Investigation (FBI), de Inspecteur-generaal van het Department of Education (DOE) en Immigration and Customs Enforcement (ICE).

♦ In 2019 heeft de FBI een formele vergadering gehouden om het bewijsmateriaal tegen Omar te bespreken. Sindsdien heeft het dit bewijs overtuigend genoeg gevonden om het met andere instanties te delen;

♦ Het DOE evalueert bewijs dat Omar in 2009 met een Britse burger Ahmed Nur Said Elmi trouwde met de mogelijke bedoeling fraude met studieleningen te plegen;

♦ ICE kijkt naar het huwelijk met een Britse burger door Immigratie fraude. Dit verwijst naar het wijd verspreide gerucht dat Ilhan Omar met haar broer  trouwde.

Mogelijke misdaden van Ilhan Omar, dateren uit 2016 toen er al voldoende bewijs was om formeel naar haar achtergrond te kijken. Openlijke beschikbare staatsrecords plus haar eigen berichten op sociale media waren significant bewijs uit de eerste hand. De meeste werden gered voordat Omar het bewijs begon uit te wissen om geen sporen na te laten.

Tijdens het onderzoek heeft Omar de media kunnen omzeilen omdat ze was verpakt en gepresenteerd door de linkse Democraten als een geschikte speerpunt tegen president Trump.

De meest recente controverse rond Omar omvat beschuldigingen dat ze, terwijl ze getrouwd was, een affaire had met haar politieke adviseur Tim Mynett, wat resulteerde in een scheiding voor de Mynetts. Ondanks dat Omar de affaire ontkent, wees de vrouw van Mynett op de affaire met Omar als reden voor de scheiding.

In januari 2020 werd ook bevestigd dat 40 procent van de uitgaven van Omar voor het vierde kwartaal van de campagne in 2019 naar de politieke adviesgroep van Mynett ging. Het totale bedrag aan Mynett eind 2019 komt uit op $ 216.564,64.

De enige media die het identiteitsgeoriënteerde verhaal van Ilhan Omar tegen het licht hielden en hun werk deden als journalisten, zijn onafhankelijke persoonlijkheden en persuitgaven. Dat zijn onder andere Scott W. Johnson, Preya Samsundar, PJ Media, Judicial Watch en Laura Loomer.

Plaatje hierboven: De 37-jarige Ilhan Abdullahi Omar, een moslima van Somalische origine, zetelt sinds 3 januari 2019 als volksvertegenwoordiger voor de Minnesota Democratic–Farmer–Labor Party (DFL), een centrumlinkse coalitiepartij van de Democratische partij, in de Amerikaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers. Zij demonstreerde eerder met een bord “Free Palestine” een islamitisch eufemisme voor “Wipe Israel of the Map” (veeg Israël van de kaart) [beeldbron]

Omar’s 2020 herverkiezing voor het 5e district van Minnesota wordt geconvoceerd door Dalia Al-Aqidi. Al-Aqidi vertegenwoordigt dezelfde verschillende identiteitsmarkeringen waar links van houdt: ze is een vluchteling; ze is een immigrant; ze is ontsnapt uit een oorlogsgebied; en ze is een islamitische Amerikaan. Dalia is ook een journalist, die hetzelfde ras in de race brengt om Omar uit te dagen op het enige dat het belangrijkst is: ideeën, dienstverlening aan kiezers en de gemeenschap.

Clarion Project sprak met Dalia Al-Aqidi over de kwestie van meerdere rechtshandhavingsinstanties die de geschiedenis van Ilhan Omar onderzoeken. Dalia zei:

Terwijl de FBI zijn werk doet, zal ik mijn werk als congreskandidaat in het 5e district van Minnesota blijven doen. De kiezers hebben iemand nodig die voor hen werkt en dat is wat ik doe. Ik ben hier, maar waar is zij?

Terwijl de race bezig is, blijven journalisten met integriteit zoals David Steinberg het zware werk doen dat de reguliere media al lang verzaakt hebben te doen ten gunste van agenda-gestuurde journalistiek. Terwijl Steinberg Amerikanen waarschuwt voor het gedrag van Ilhan Omar, onderstreept hij dat:

De feiten beschrijven misschien wel de meest uitgebreide vorm van illegaal wangedrag gepleegd door een lid van het Huis in de Amerikaanse geschiedenis.


Bronnen:

♦ naar een artikelAt Least 3 Federal Agencies Investigating Ilhan Omar” van 11 februari 2020 en een artikelDalia Al-Aqidi Challenges Ilhan Omar for House Seat” van 17 januari 2020 op de site van The Clarion Project

♦ naar een artikelFBI ‘is investigating claims that Ilhan Omar married her own brother and will share their findings with ICE’” van 27 januari 2020 op de site van The Daily Mail

♦ een artikel op deze blogVS: Democratisch afgevaardigde Ilhan Omar uitgeroepen tot ‘Antisemiet van het Jaar 2019’” van 8 januari 2020

♦ naar een artikel “Ilhan Omar Named 2019 Anti-Semite of the Year” van 7 januari 2020 op de site van The Washington Free Beacon

♦ naar een artikel van John Gage “Israel UN ambassador calls for ‘action’ against Ilhan Omar after she is named ‘Anti-Semite of the Year’” van 7 januari 2020 op de site van The Washington Examiner

♦ naar een artikel van Aaron Reich “Ilhan Omar voted 2019’s antisemite of the year” van 7 januari 2020 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.