Iraanse generaal waarschuwt: ‘Als de VS Iran aanvallen leggen wij Tel Aviv plat’

Iran zal Tel Aviv met de grond gelijkmaken als het wordt aangevallen door de Verenigde Staten,” zei een vooraanstaande Iraanse functionaris dit weekend volgens het Middle East Media Research Institute.

Secretaris van de Expeditieraad generaal Mohsen Rezaee, voorheen de commandant van de Islamitische Revolutionaire Garde, vertelde Lebanons Mayadeen TV – een station verbonden aan de terroristische groep Hezbollah, de belangrijkste regionale proxy van Iran – dat Teheran op zoek was naar een dergelijk voorwendsel.

Als zij [de VS] iets doen, kunnen wij dit gebruiken “als een voorwendsel om Israël aan te vallen, omdat Israël een rol speelde in het martelaarschap van generaal Soleimani. Het waren de Israëliërs die verslag uitbrachten over de reis van de martelaar Soleimani van Damascus naar Bagdad. We wachtten op de Amerikanen om ons het voorwendsel te geven om Tel-Aviv te slaan, net zoals we Ayn Al-Assad aanvielen.

Quds Force Commander Gen. Qassem Soleimani, werd gedood in de Amerikaanse drone-aanval in Irak op 3 januari. Hij was een sleutelfiguur in het verspreiden en handhaven van de aspiraties van Iran van regionale hegemonie door terroristische aanslagen. Hij hanteerde immense macht en invloed in zijn positie en werd algemeen beschouwd als de tweede plaats na de Opperste Geestelijke Leider Ayatollah Ali Khamenei.

Buitenlandse berichten in de media beweerden dat Israël de VS informatie had gegeven die bijdroeg aan de missie. Geen enkele Israëlische functionaris heeft deze rapporten bevestigd. Rezaee zei verder dat Teheran nauwkeurige informatie heeft over Amerikaanse activiteiten in de regio, inclusief op alle Amerikaanse bases en vliegdekschepen.

Iran, pochte hij, bewaakt zelfs de Amerikaanse soldaten als ze naar hotels in Koeweit of Bahrein gaan. “Alle Amerikaanse bases zijn nu onder ons toezicht. Alle Amerikaanse vliegdekschepen zijn onder onze controle,” zei hij. “We kennen het aantal Amerikaanse schepen in de Indische Oceaan en de Zee van Oman, en waar ze zich in de Perzische Golf bevinden, en wat ze hebben in Qatar en Bahrein, en [we weten over] hun activiteit in Irak.

Zelfs wanneer Amerikaanse soldaten gaan naar een hotel in Koeweit of Bahrein – we houden ze in de gaten. We kennen hun hotel in Bahrein en waar ze gaan eten en rusten in Dubai. We kennen de namen van hun vrienden en de vertalers die zij gebruiken. We weten precies wat ze doen in Irak en in andere landen in de regio, en we weten waar ze hun vlees en voedsel halen. Onze informatie is zeer nauwkeurig.”

Hij verklaarde verder dat de Amerikaanse aanwezigheid in de regio volatiel is en het doel van het Trump-vredesplan was om het een vaste voet in de regio te planten, om de Palestijnse zaak weg te nemen, Gaza over te nemen en Hamas te ontwapenen.

Voorspellende een aanzienlijke verzwakking van de VS in het volgende decennium, voegde hij eraan toe dat zodra Saoedi-Arabië en de Golflanden zich realiseren dat Amerika niet langer zo sterk is als het was, komt er een revolutie in Saoedi-Arabië, gevolgd door revoluties in andere Golflanden. De mondiale ineenstorting van de Verenigde Staten begint, zegt hij, in ‘West-Azië’.

Ondertussen dreigde de huidige Quds Force-commandant generaal Esmail Ghaani dat Amerikaanse troepen over de hele wereld ten prooi vallen aan de “krachtige hand van de islamitische revolutie“. MEMRI citeerde Ghaani als zeggende: “De vijand begrijpt geen andere taal dan de taal van geweld. Er kan geen compromis mee worden gesloten. De [enige] manier is de weg van het verzet.

Amerika heeft een ernstige fout gemaakt. Het heeft de weg vrijgemaakt voor alle vrije mannen van de wereld om het te confronteren. Elke vrije man ter wereld voelt dat als hij ergens in Amerika tegenkomt, hij het op zijn bek moet slaan. En hij zal. Je zult zien. Ik vertel het Amerikaanse publiek dat je vanaf nu moet nadenken over wat je doet. We willen niet dat Amerikaanse soldaten worden gedood. Ofwel houd je ze tegen, of de krachtige hand van de zonen van de Islamitische Revolutie zal dit over de hele wereld doen. Als u dit echter zelf doet, zult u uw verliezen minimaliseren.


Bronnen:

♦ naar een artikelIf US attacks Iran, we’ll raze Tel Aviv to the ground,’ Iranian general warns” van 11 februari 2020 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikelSenior Iranian official: If US attacks Iran, we’ll raze Tel Aviv to the ground” van 10 februari 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “Iraanse generaal waarschuwt: ‘Als de VS Iran aanvallen leggen wij Tel Aviv plat’

  1. Iran kan pochen, echter ik vul meteen aan dat…onderschat het netwerk van moslims niet, onderschat dit niet. Het is zeer waarschijnlijk het grootste meest uitgebreide en gevaarlijkste netwerk ter wereld op dit moment.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.