PIJ-leider roept moslims op om Amerikaanse en ‘zionistische’ ambassades wereldwijd te belegeren

Khaled Al-Batsh, een leider van de Gazaanse terreurorganisatie Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) vooral berucht voor zijn gewelddadige Al Quds Brigades, sprak zich op een demonstratie in Jemen uit tegen de Deal of the Century van de Amerikaanse president Donald Trump.

Al-Batsh zei dat Palestijnen nooit zullen onderhandelen over Jeruzalem of landruil, zelfs als hun “leiders worden opgeblazen” zoals in het geval van islamitische Jihad-veldcommandant Baha Abu Al-Ata of Iraanse Qods Force Commander Qasem Soleimani.

Al-Batsh riep “de zonen van de islamitische natie overal” op om Amerikaanse en “Zionistische ambassades en consulaten over de hele wereld te belegeren en te isoleren.” Hij riep ook de mensen van de VAE, Oman en Bahrein op om af te zien van hun vertegenwoordigers die aanwezig waren bij de aankondiging van de Deal of the Century, die hij ‘Akkoord van de Schande’ noemde.

Al-Batsh zei dat Arabische regimes die aarzelen om de Deal of the Century te verwerpen niet door de geschiedenis worden gespaard. Hij voegde eraan toe dat deze landen legers en tanks hadden moeten sturen om Jeruzalem te bevrijden. De toespraak werd uitgezonden op Al-Quds Al-Youm, een in Gaza gevestigd kanaal dat is aangesloten bij de Palestijnse islamitische Jihad, op 31 januari 2020.

Video: Al Batsch van de PIJ

Khaled Al-Batsh:

Nogmaals, ik zeg tegen mijn volk in Jemen: We zullen nooit onderhandelen over ons land. We zullen nooit onderhandelen over ons Jeruzalem. We zullen onszelf nooit schande maken als het gaat om ons land en onze religie, zelfs als onze leiders worden weggeblazen zoals dat van de martelaar Baha Abu Al-Ata in Gaza of van de martelaar Qasem Soleimani in Irak, en die van vele andere martelaren in de regio, die de Amerikaanse en zionistische arrogantie confronteerden. Ik roep de zonen van de islamitische natie overal op om Amerikaanse ambassades en consulaten overal te belegeren en de ambassades en consulaten van de zionistische vijand te belegeren waar mogelijk, zodat deze holen van spionnen en medewerkers geïsoleerd zijn. Ik roep ook de volkeren op van de landen waarvan de vertegenwoordigers de aankondiging van de ‘Deal of Shame’ hebben bijgewoond om [deze vertegenwoordigers] af te keuren als een populaire steunbetuiging voor ons. Aan de regimes die aarzelen in hun afwijzing [van de deal]. Tegen de regimes die aarzelen in hun afwijzing [van de deal] en de tekst reciteren die Pompeo in het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft opgesteld, zeg ik: de geschiedenis zal u niet sparen. U had uw legers moeten sturen om Jeruzalem te heroveren. U had uw tanks moeten sturen om het te bevrijden. Omdat u dat niet hebt gedaan – moet u zwijgen. Het is beter voor u om te zwijgen dan om te praten.


Bronnen:

♦ naar een artikel en videoPalestinian Islamic Jihad Leader Khaled Al-Batsh Calls upon Muslims to Besiege U.S. and ‘Zionist’ Embassies Worldwide” van 31 januari 2020 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.