IDF bestookt Hamas-doelen in Gaza na raketaanval op willekeurige burgerdoelwitten in Israël

Israëlische straaljagers bombardeerden afgelopen nacht een aantal doelwitten van Hamas in de Gazastrook als reactie op een raket die werd afgevuurd door Palestijnse terroristen op willekeurige burgerdoelwitten in Zuid-Israël.

Arabieren melden drie aanvallen op een Hamas-terreurinfrastructuur in Khan Younis kort na middernacht, in het zuiden van Gaza. Extra aanvallen werden gemeld enkele minuten later in Khan Younis en in de buurt van Dir el-Balah in centraal Gaza. Roof-knoks werden gemeld in Noord-Gaza.

Nieuwe IDF-aanvallen werden gemeld in Beit Hanoun. Terroristen beschoten met machinegeweren IDF-vliegtuigen boven Noord-Gaza. “In reactie op de raket die eerder vanavond vanuit Gaza naar Israël werd gelanceerd, richtten we ons net op een aantal militaire Hamas-posten in Gaza. We houden Hamas verantwoordelijk voor alle terreurdaden die uit Gaza komen,” zei de IDF in een verklaring.

Onder de doelen, een trainingscomplex en terreurinfrastructuren die worden gebruikt door de Hamas-terreurgroep in het zuiden van Gaza. Dit doelwit “belemmert de toekomstige mogelijkheden van de Hamas-terreurorganisatie“, aldus de IDF. “De IDF bekijkt elke vorm van terreuractiviteit gericht op Israëlisch grondgebied met grote ernst en is zeer voorbereid op verschillende scenario’s“, voegde de IDF toe.

Code Rode raketalarm sirenes klonken eerder vannacht in Nir Am, Sderot en Ibim. Een raket explodeerde in een open gebied in de Sha’ar HaNegev Regional Council. Minister van Defensie Naftali Bennett zei na een briefing in de Gaza-divisie dat de dodelijke actie tegen Hamas-terroristen heel anders zal zijn dan die eraan voorafging en dat “niemand immuun zal zijn“.

Eerder op zondag dreigden Israëlische politici met een harde militaire reactie als de aanslagen vanuit de Gazastrook door zouden gaan. De afgelopen twee weken zijn er bijna dagelijks raket- en mortieraanvallen vanuit de Strip geweest, terwijl terroristen in de Strip ook vanuit Gaza tientallen met ballonnen overgebrachte explosieven in Zuid-Israël hebben gelanceerd.

“Ik wil dit duidelijk maken: we accepteren geen agressie van Gaza. Slechts een paar weken geleden hebben we de topcommandant van de islamitische Jihad in Gaza uitgeschakeld, en ik stel voor dat de islamitische Jihad en Hamas hun herinneringen opfrissen,” zei premier Benjamin Netanyahu bij de opening van de wekelijkse kabinetsvergadering op zijn kantoor in Jeruzalem op zondag.

“Ik zal niet al onze acties en plannen gedetailleerd in de media uiteenzetten, maar we zijn voorbereid op het vernietigen van acties tegen de terreurgroepen in Gaza. Onze acties zullen krachtig zijn, en ze zijn nog niet af, op zijn zachtst gezegd,” zei Netanyahu.

Enkele tips voor Palestijnen van Im Tirtzu hoe je kan vermijden neergeschoten te worden door soldaten van het Israëlische leger (IDF). Tenzij je natuurlijk martelaar wil worden en hevig verlangt naar die 72 bloedhete maagden die in de islamitische hemel op je staan te wachten…


Bronnen:

♦ naar een artikelRocket fired by Muslim terrorists from Gaza at civilians in southern Israel” en een artikelIsraeli fighter jets bomb Hamas terror targets in Gaza in response to rocket attack” van 9 februari 2020 en een artikelIsraeli tanks bomb Hamas terror targets in Gaza in response to rocket fired by Muslim terrorists” van 8 februari 2020 op de site van Behind The News

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “After rocket fired into Israel, aircraft strike Hamas targets in Gaza” van 10 februari 2020 en een artikelGaza rocket strikes field in south, as Israel threatens harsh response” van 9 februari 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelIDF strikes Hamas targets in Gaza” van 10 februari 2020 op de site van The Jerusalem Post