Israël boos op België omdat het een met de PFLP gelieerde NGO uitnodigde in de VN-Veiligheidsraad

Israël heeft de plaatsvervangende Belgische ambassadeur Pascal Buffin op het matje geroepen, op het Israëlisch ministerie van Buitenlandse Zaken, omdat ons land een organisatie die zich inzet voor Palestijnse kinderen in oorlogsgebied heeft uitgenodigd om te komen spreken voor een omstreden neven-organisatie van de VN-Veiligheidsraad, aldus Het Laatste Nieuws deze ochtend.

Zoals bekend is België is sinds vorige zaterdag een maand lang de voorzitter van de VN-Veiligheidsraad. In het kader van dat voorzitterschap – of hoe een dwerg een reus wil worden maar een dwerg blijft – heeft ons land Brad Parker van de ngo Defense for Children Palestine (DCIP) uitgenodigd om te komen spreken voor de Working Group on Children in Armed Conflict.

DCI-Palestine is een anti-Israëlische neven-organisatie van de VN-Veiligheidsraad die zich inzet voor kinderen in gewapende conflicten en verdedigt de rechten van Palestijnse kinderen in oorlogsgebied. Deze organisatie werkt daarvoor samen met o.a. de PFLP, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), die door de Europese Unie staat opgelijst als een verboden terreurorganisatie.

Zelf ontbood ons land overigens op zijn beurt de Israëlische ambassadeur in ons land, omdat die tweets had gedeeld waarin kritiek op België werd geuit. DCI-P noemt zichzelf een organisatie die de mensenrechten van Palestijnse kinderen verdedigt. Het beweert dat Israël oorlogsmisdaden pleegt en steunt de actief de BDS-beweging aka, boycot-, afstotings- en sancties.

Het heeft tal van banden met het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), een aangewezen terroristische groepering in de VS, EU, Canada en Israël, in zoverre dat Citibank en de Arabische Bank zijn gestopt met het verlenen van bankdiensten aan de NGO. Brad Parker is de drijvende kracht achter pro-BDS wetgeving geïntroduceerd in de VS door congreslid Betty McCollum, meldde denktank NGO Monitor.

Afgelopen januari, in zijn hoedanigheid van universitair docent aan de CUNY Law School’s Human Rights and Gender Justice Clinic, diende hij een anti-Israëlische indiening in bij de VN, vol met valse verklaringen en het witwassen van terroristische groeperingen zoals Hamas. CUNY startte vervolgens een onderzoek naar de samenwerking tussen de rechtsschool en DCI-P.

Israël vertelde Buffin, opgeroepen omdat de ambassadeur het land uit was, dat het België aanspoort de uitnodiging van Parker te annuleren. In die geest schreef de Israëlische ambassadeur bij de VN Danny Danon een brief aan de secretaris-generaal van de VN, Antonio Gutteres, die…

de DCI-P een arm van de PFLP noemde om diplomatieke terreur tegen Israël uit te voeren … Een plaats die vrede en veiligheid in de wereld bevordert Heeft geen ruimte voor mensen zoals Parker. België blijft een anti-Israëlische linie aannemen in de VN, maar moet weten dat het daarvoor een prijs zal moeten betalen. Israëlische denigranten zullen een strijd aangaan waar ze niet naar op zoek waren.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Lahav Arkov “Israel ‘furious’ at Belgium over UN Security Council ‘demonization’; Foreign Ministry summons ambassador to express outrage after Brussels invites NGO affiliated with PFLP terrorist group to brief UN Security Council” van 6 februari 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelIsraël roept Belgische vertegenwoordiger op het matje” van 7 februari 2020 en een artikelRelletje tussen België en Israël over Palestijnse kinderen” van 8 februari 2020 op de site van Het Laatste Nieuws (HLN)

♦ naar een artikelDefense for Children International – Palestine” van 27 januari 2020 op de site van NGO Monitor

♦ naar een artikel van EoZ “Yes, the PFLP links to “children’s NGO” DCI-P are real and relevant” van 9 februari 2020 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Israël boos op België omdat het een met de PFLP gelieerde NGO uitnodigde in de VN-Veiligheidsraad

Reacties zijn gesloten.