IDF arresteert de Palestijn die met zijn auto een groep Israëlische soldaten van de weg maaide

Het Israëlische leger bevestigde dat ze op woensdagavond de Palestijnse terrorist in de boeien hebben geslagen die eerder met zijn luxewagen opzettelijk inreed op een groep Israëlische soldaten in de David Remez Straat in het centrum van Jeruzalem.

Een van de 12 soldaten, allemaal afkomstig van de Golani Brigade, raakte ernstig gewond en onderging een operatie, terwijl een andere matige verwondingen opliep. De andere tien soldaten raakten lichtgewond.

De dader Sand Al-Turman, een 25-jarige inwoner uit at-Tur aan de Olijfberg in de Oude Stad, had kort voor zijn aanslag op Facebook bericht dat hij “de antwoorden heeft gevonden”.

Nadat Al-Turman de soldaten van de weg maaide vluchtte hij weg in zijn wagen en werd door de IDF en Shin Bet een klopjacht ingezet. In de loop van de dag werd zijn beschadigde auto aangetroffen en enkele uren later kon de dader ingerekend worden (plaatje bovenaan) aan het kruispunt van Gush Etzion.

Uteindelijk raakten twaalf soldaten gewond bij de aanval. Zij hadden in november ingeschreven in een erfgoedtour en waren op weg naar de Kotel (Klaagmuur). Uit de eerste onderzoeken bleek dat sommige soldaten een patroon in hun wapens staken en zelfs naar het voertuig renden, maar het voertuig maakte een U-bocht en vluchtte weg en de soldaten konden niet meer op hem schieten.

Plaatje hierboven: Ondanks de verschillende incidenten in en om Jeruzalem waarbij door opzettelijke aanrijdingen met voertuigen verscheidene Israëlische doden en gewonden vielen, blijft de haatwinkel van Mahmoud Abbas, de ‘gematigde’ president van de Palestijnse Autoriteit en de geliefde knuffelpop van het Westen, onverminderd doordraaien. Dat is onder meer te merken aan de vele Palestijnse haatcartoons die op de officiële Facebookpagina’s van de Al Fatah partij opduiken waarvan Mahmoud Abbas de voorzitter is. Ook Palestijnse liedjes zoals “Rijdt over die 2-maanden oude baby” en “Voor Al Aqsa zullen we de kolonisten omver rijden” kennen veel succes in de Palestijnse gebieden. De ‘heldendaden’ van de moordzuchtige Palestijnse chauffeurs worden zonder onderscheid de hemel ingeprezen.


Bronnen:

♦ naar een artikelAbbas has been responsible for violence since the publication of the ‘Century Deal’” van 7 februari 2020 op de site van News 1

♦ naar een artikelIDF arrest Palestinian who slammed his car into group of Israeli soldiers” van 6 februari 2020 op de site van Ynet News

♦ naar een artikelMuslim terrorist who rammed car into IDF soldiers in Jerusalem, caught and arrested after massive manhunt” van 6 februari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelSuspect arrested in ramming of 12 soldiers” van 6 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “IDF arresteert de Palestijn die met zijn auto een groep Israëlische soldaten van de weg maaide

  1. “Hij heeft nu de antwoorden gevonden”.

    Israel ook………kort & bondig.

    “Je vrije leven & toekomst, inclusief de luxe wagen is voorbij”!

    Dit gestoorde gedrag komt op rekening van Europa, dat er o zo trots op is de haatprogramma’s via scholen & NGO’s te financieren.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.