Israëlische jets bestoken doelwitten van Iran en Hezbollah in Syrië; zeker twaalf terroristen gedood

Ten minste 12 Iraanse en door Iran gesteunde terroristen werden geëlimineerd in aanvallen op Iraanse wapenmagazijnen nabij Damascus die begin donderdag naar verluidt door Israëlische straaljagers werden uitgevoerd.

Zeven buitenlandse strijders werden gedood in het Kiswa-gebied ten zuiden van Damascus, waar Iraanse en pro-Iran buitenlandse strijders aanwezig zijn, zei de in Groot-Brittannië gevestigde oorlogsmonitor. Vijf Syrische leden van een pro-Iraanse groep werden gedood in het Ezra-gebied van de provincie Daraa, zei observatoriumhoofd Rami Abdel Rahman.

De aanslagen werden gelanceerd over de Golanhoogten en het Libanese luchtruim in twee golven, een in de buurt van Damascus en een andere in de buurt van de provincies Deraa en Quneitra, volgens Arabische rapporten. Het Syrische persbureau SANA meldde dat een groot aantal raketten werd neergehaald door de Syrische luchtverdediging.

Het in Londen gevestigde Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens (SOHR) zei echter dat veel raketten hun doelen raakten. De raketten raken Syrische legerposities en die van door Iran gesteunde terroristen ten westen en ten zuiden van de hoofdstad, evenals de militaire luchtmachtbasis Mazzeh in Damascus, zei het observatorium.

Israël heeft de afgelopen jaren honderden luchtaanvallen in Syrië uitgevoerd, waarvan de meeste gericht waren op het overbrengen van wapens vanuit Iran naar zijn sjiitische huurlingenleger Hezbollah.

De Iraanse Brigadier Yahya Rahim Safavi, een militair adviseur van Opperleider Ali Khamenei, heeft gezegd dat de Libanese Shia Hezbollah-organisatie, een Iraanse proxy, duizenden mannen heeft verloren in hun oorlog om het regime van de Syrische president Bashar Al-Assad te verdedigen. Safavi bevestigde ook dat kolonel Hossein Hamadani, recentelijk vermoord in Syrië, een strijdmacht van lokale milities had opgericht die nu 20.000 man telde, volgens een rapport van Al Jazeera.

Palestijnse huursoldaten in Syrië

Plaatje hierboven: De Libanese Hezbollah en geallieerde huurlingen van de Palestijnse terreurgroep Liwa Al Quds, (aka de Jeruzalem Brigade) poseren in de Syrische stad Deir Ezzor. De Palestijnse commandant Issam Zahreddine (midden) van Liwa al Quds heeft een Hezbollahvlag om zijn hals gedrapeerd. Linksonder op het plaatje het logo van de Palestijnse Liwa al-Quds. [beeldbron: Threat Matrix]

Daarnaast zijn ook nog twee andere Palestijnse terreurgroepen actief die vechten aan de zijde van Assad en Iran: De Jihad Jibril Brigades van het marxistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP-GC) en  het Palestijnse Bevrijdings Leger (aka PLA of Jaysh al-Tahrir al-Filastini) onder het bevel van Maj. Gen. Muhammad Tariq al-Khadra.

Deze Palestijnse facties maken met zijn allen deel uit van de Alliantie van Palestijnse Strijdkrachten (afgekort APF) die een losse, in Damascus gevetigde alliantie is van acht Palestijnse politieke facties.


Bronnen:

♦ naar een artikelSyria: At least 12 Iranian terrorists eliminated in Israeli strikes on weapon warehouses” van 6 februari 2020 en een artikelSyria: Israeli fighter jets bomb Iranian terror targets” van 5 februari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Elad Benari “Report: Israel attacked Iranian post in Damascus area” en een artikelReport: 12 pro-Iran fighters killed during air strikes in Syria” van 6 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Israëlische jets bestoken doelwitten van Iran en Hezbollah in Syrië; zeker twaalf terroristen gedood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.