In de metro van Parijs: Niet-joodse reizigers verhinderen Arabieren om Joodse man te molesteren

Meerdere passagiers op een Parijse metro zouden naar verluidt zijn tussenbeide gekomen om te voorkomen dat vier mannen een Joodse man lastigvallen op 1 februari j.l..

De Jewish Telegraphic Agency (JTA) meldde dat de vier mannen, die geïdentificeerd werden als Arabisch en in de leeftijd van 30- tot 40 jaar, aan een 25-jarige joodse man, die een keppeltje droeg, om een ​​sigaret vroegen. De joodse man zei dat hij er geen had. Toen duwde een van de Arabische mannen hem naar verluidt tegen de wand van een treinwagon en zei: “Joden hebben genoeg geld om wat te kopen.”

De vier mannen probeerden vervolgens de Joodse man in het nauw te drijven, meldde JTA, maar verschillende passagiers stapten prompt tussen de vier mannen en de joodse man in. De joodse man kon aan de situatie ontsnappen.

Het National Bureau of Vigilance Against Anti-Semitism zei in een verklaring van 3 februari: “Het slachtoffer werd gespaard dankzij passagiers die de toegang van deze personen tot de metro blokkeerden en hem uit de handen van de aanvaller bevrijdden die hem tegen een muur hadden geklemd. Nogmaals, het oude cliché van de Jood en geld vergiftigt bepaalde mentaliteiten.

Jonathan Greenblatt, CEO van Anti-Defamation League, tweette op dezelfde manier: “Passagiers in een metro in Parijs hielden 4 mannen tegen om een ​​zichtbaar Joodse man lastig te vallen. Dit is een goed voorbeeld van mensen die besluiten om actie te ondernemen tegen #hate. We zijn dankbaar dat ze de juiste beslissing hebben genomen om niet stil te zitten.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Aaron Bandler “Paris Metro Passengers Stop Harassment of Jewish Man” van 4 februari 2020 op de site van The Jewish Journal

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “Paris metro passengers stop Arab men from harassing Jewish man” van 3 februari 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “In de metro van Parijs: Niet-joodse reizigers verhinderen Arabieren om Joodse man te molesteren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.