Palestijnse car-ramming aanslag in Hebron: 14 Israëlische soldaten gewond

Plaatje hierboven: Eén van de zovele antisemitische cartoons op de Facebookpagina van Al Fatah, de politieke factie van PA-president Mahmoud Abbas, waarmee de Palestijnen worden aangespoord om opzettelijk met hun auto of vrachtwagen Joden van de weg te rijden en te vermoorden [beeldbron: The Gatestone Institute]

Een voertuig is afgelopen woensdagnacht met opzet ingereden op een groep Golani-soldaten die op bezoek waren bij de Westelijke Muur in Jeruzalem. Zeker veertien soldaten werden van de weg gemaaid en licht tot zwaar verwond.

De dader kon ontkomen en wordt naarstig opgespoord door de IDF en Shin Bet. Intussen lokaliseerde de IDF de auto die betrokken was bij de ram-aanval van Jeruzalem in het Arabische dorp Beit Jala, 10 kilometer van Jeruzalem. Een enorme klopjacht is onderweg.

Magen David Adom paramedici, bijgestaan ​​door medische soldaten van de IDF, verleenden medische zorg aan 14 mensen die gewond raakten, waaronder een persoon die ernstig gewond raakte en werd geëvacueerd naar het Shaare Zedek Ziekenhuis. Bovendien raakte één persoon matig gewond en werd geëvacueerd naar het Hadassah Ein Kerem-ziekenhuis.

12 mensen raakten lichtgewond en werden geëvacueerd naar de Shaare Zedek, Hadassah Ein Kerem en Hadassah Mt. Scopus-ziekenhuizen. United Hatzalah vrijwilliger EMT Aharon Pomp, een van de eerste responders ter plaatse, zei: “Samen met ander EMS-personeel heb ik een jonge man behandeld die in ernstige toestand verkeerde nadat hij een volledig systeemtrauma had opgelopen. Ik heb ook twee andere behandeld Jonge mensen die matig gewond raakten.

Vanwege de aard van het incident werden de eenheid Psychotrauma en Crisis Response van United Hatzalah naar het toneel gestuurd en werden acht mensen behandeld die aan emotionele of psychische shock leden.

Abdel-Latif Al-Qanoua, een woordvoerder van de terreurgroep Hamas, bracht deze ochtend een bericht uit dat de terreuraanval in Jeruzalem en gewelddadige moslimrellen in heel Judea en Samaria een reactie zijn op het vredesplan van president Trump.

Fake News: De website van de VRT NWS (de openbare Vlaamse omroep), bekend om zijn Fake News en bevooroordeelde berichtgeving als het over Israël gaat, kapittelde hedenochtend: “Volgens de hulpdiensten gaat het om een verdacht ongeval“, hoewel het hier overduidelijk gaat om een Palestijnse islam-geïnspireerde terreuraanslag waarbij de terrorist (voorlopig) erin slaagde om weg te vluchten.

Hamas
De aanslag volgde kort op de oproep van de terreurgroep van Hamas die op woensdag de Palestijnen opriep om de confrontaties met Israël op te voeren nadat Israëlische veiligheidstroepen een Palestijnse tiener doodschoten, die volgens de IDF een Molotov-cocktail naar troepen gooide tijdens gevechten in de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever.

We roepen op tot escalerende confrontaties Met de bezetting en zijn kolonisten en het bestrijden van hun aanvallen op het land en heilige plaatsen, vooral de gezegende Al-Aqsa-moskee,” zei Hamas in een Arabisch-talige persverklaring op zijn officiële website, verwijzend naar de naam die Palestijnen gebruiken om te verwijzen naar de Tempelberg in de Oude Stad van Jeruzalem.

Hamas, die de Gazastrook regeert, heeft de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever vaak aangemoedigd om de Israëlische veiligheidstroepen en kolonisten te provoceren en aan te vallen. Het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit identificeerde de tiener als de 17-jarige Mohammed al-Haddad en zei dat hij in het hart was geschoten.

De terrorist werd gisteren ten grave gedragen
[beeldbron: Al Qassam Brigades]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “12 soldiers wounded, 1 seriously, in suspected terror car-ramming in Jerusalem” van 6 februari 2020 op de site van The Times of Israël

♦ naar een artikel van Elad Benari “14 soldiers injured in ramming attack in Jerusalem; Vehicle rams Golani soldiers in Jerusalem and flees the scene. 14 soldiers injured, including one seriously” van 6 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelRamming attack in Jerusalem: 12 wounded, 1 critical – Manhunt underway for the Muslim terrorist” en een artikel “IDF locates car used in Jerusalem ramming attack – Manhunt continues for the Muslim terrorists” van 6 februari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelAuto rijdt in op mensen aan busstation in Jeruzalem: 14 gewonden” van 6 februari 2020 op de site van VRT NWS

Een gedachte over “Palestijnse car-ramming aanslag in Hebron: 14 Israëlische soldaten gewond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.