Animatiefilmpje ‘hoe Joden vermoorden’ erg populair op sociale media in ‘Palestina’

Een geanimeerde video die Israelische moorden aanmoedigt door grafische nagebouwde scènes van echte terreuraanslagen te tonen, is verschenen op TikTok – een sociaal netwerk populair bij kinderen, waar gebruikers korte video’s kunnen maken en delen.

De video toont vier dodelijke terreuraanslagen die zijn gepleegd tegen Israëli’s – een terrorist die zijn auto tegen Israëliërs ramde op een lightrailstation in Jeruzalem, een andere die op de Israëlische politie schoot, en twee moordenaars.

Een adelaar – mogelijk symbool voor de adelaar in het embleem dat wordt gebruikt door de Palestijnse Autoriteit en de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie) – vliegt boven het bloedbad in de video, op een gegeven moment beweegt hij zich samen met de 19-jarige Palestijnse terrorist Muhannad Halabi terwijl hij een religieuze Jood doodsteekt in de Oude Stad van Jeruzalem.

De video draagt ​​de tekst in het Arabisch ‘Jeruzalem is de angst van de Joden‘ gevolgd door een rood hart. Hierna volgen screenshots van de animatie gecombineerd met details van de Palestijnse terroristen en de aanvallen die ze blijkbaar uitbeelden:

Ram-aanval met auto: Palestijnse terrorist en Hamas-lid Ibrahim Al-Akari uit Oost-Jeruzalem reed met een wit busje aan een lightrailstation in Jeruzalem op 5 november 2014 opzettelijk over een aantal Israëliërs. In die aanslag kwamen de 38-jarige Jidan Assad en de 17-jarige Shalom Aharon Badani om het leven en verwondde minstens 13 anderen. De terrorist werd neergeschoten en gedood door Israëlische politieagenten die ter plaatse arriveerden.

Steekaanval: Op 3 oktober 2015 vermoordde de 19-jarige Palestijnse terrorist Muhannad Halabi 2 relgieuze Joodse Israëliërs, rabbijn Nehemiah Lavi en Aharon Bennett, en verwondde Bennett’s vrouw, Adele, en hun 2-jarige zoon in een steekaanval in de oude stad van Jeruzalem. Na de aanval werd de terrorist neergeschoten en gedood door Israëlische veiligheidstroepen.

Drive-by schietaanval: De Palestijnse terrorist Musbah Abu Sbeih vermoordde 2 Israëliërs en verwondde 5 anderen in 3 drive-by schietaanvallen in Jeruzalem op 9 oktober 2016. Abu Sbeih, die de Israëlische nationaliteit bezat, begon zijn schietpartij op de Munitie Hill light rail stop en ging verder naar de wijk Shimon Hatzadik. Hij werd neergeschoten en gedood door Israëlische grenspolitieagenten tijdens de aanslag.

Steekaanval: de 19-jarige Palestijnse terrorist Muhammad Sa’id Ali heeft op 10 oktober 2015 verschillende Israëlische politieagenten bij de Damascus-poort in de oude stad van Jeruzalem neergestoken. 3 officieren raakten gewond. De terrorist werd neergeschoten en gedood door Israëlische veiligheidstroepen op de plaats van de aanslag.

Het animatiefilmpje werd bekeken op het account van Emad Tamame op TikTok, 2 februari 2020. TikTok is een dienst en app voor sociale netwerken waarmee mensen korte video’s van maximaal 60 seconden kunnen maken en delen. Het is eigendom van een Chinees bedrijf en is beschikbaar in verschillende talen. Het is alleen al in de VS meer dan 80 miljoen keer gedownload en was in 2018 de 4e meest gedownloade app ter wereld, na Whatsapp, Facebook en Facebook Messenger. [Calcalist, 18 februari 2019] In Israël is het erg populair bij kinderen.

Video: Animated video of real murder of Israelis
on social network popular among children


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “Animated video of real murder of Israelis – on social network popular among children” van 5 februari 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikelAnimated video glorifying Palestinian terror attacks posted to TikTok” van 6 februari 2020 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.