Hamas vuurt opnieuw drie raketten af en stuurt aantal brandballonnen naar Israël; IDF reageert

Plaatje hierboven: De Qassam Menorah van Sderoth, zuid-Israël, 27 december 2011. Bewoners hebben van brokstukken van qassam raketten die doorheen de jaren in hun stad zijn ingeslagen een zevenarmige menorah gemaakt, symbool voor de jarenlange beschietingen van Hamas en Co vanuit de Gazastrook [beeldbron: Matty Stern]

De Israëlische luchtmacht heeft dinsdagavond Hamas-terroristische doelen in het zuiden van Gaza aangevallen. Volgens een IDF-verklaring behoorde een wapenproductieplaats die door de militaire vleugel van Hamas werd gebruikt tot de aangevallen doelen.

“Deze aanval schaadt het vermogen van Hamas om zich op te bouwen,” zei de IDF-woordvoerder en voegde eraan toe dat de luchtaanvallen vergelding waren voor het eerdere raketvuur op de stad Netivot en de brandende ballonaanvallen op Zuid-Israël.

“De IDF beschouwt elke terroristische activiteit tegen het grondgebied van Israël als zeer ernstig, is in hoge mate gereed voor een verscheidenheid aan scenario’s en zal zo nodig blijven optreden tegen pogingen om Israëlische burgers schade toe te brengen,” voegde de verklaring eraan toe.

De luchtaanvallen kwamen kort nadat rie raketten werden afgevuurd vanuit Gaza naar de Zuid-Israëlische stad Netivot, waardoor sirenes na middernacht in de stad en omliggende gemeenschappen afgingen. Er waren geen meldingen van schade, maar twee mensen liepen lichte verwondingen op nadat ze waren gevallen op weg naar een beschermde ruimte. Ze werden ter plaatse behandeld.

De afgelopen week is het aantal raketten en aanvallen met brandbommen vanuit Gaza op Zuid-Israël zichtbaar toegenomen. Dinsdagavond werden brandbommen gevonden nabij Kibbutz Dvir, in Lehavim, in de regionale raad van Har Hevron en in Kibbutz Nir-Am. De politie heeft alle incidenten afgehandeld.

Later op de avond werden ballonnen met een object waarvan vermoed werd dat het een explosief was, ontdekt op de nieuwe begraafplaats in Beerjeba. De politie werd ter plaatse geroepen. In het weekend schoten terroristen een spervuur ​​van raketten af ​​naar Zuid-Israël. Als vergelding vielen IDF straaljagers en helikopters verschillende Hamas-terroristische doelen in de noordelijke Gazastrook aan, waaronder een structuur die dienst doet als militaire oorlogskamer.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “IDF strikes Hamas targets in southern Gaza” en een artikelThree rockets fired at southern Israel” van 5 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “3 Rockets Fired at Southern Israel, Child Injured in Fall Running to Bomb Shelter” van 5 februari 2020 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelTerror from Gaza continues: Bombs land in southern Israel, device explodes near Kiryat Gat” en een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza at civilians in southern Israel” van 4 februari 2020 op de site van Behind The News (BTN)